Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 24 січня 2015 р.

Що є справжнім героїзмом

В кожному з нас є первородний гріх - ця вроджена глупота, яка нас все життя обманює і ми повинні з цим постійно боротися. А тому Ісус каже: «Зречись сам себе». Зречись тієї брехні, яка є в тобі, яка хоче для тебе зла, «водить тебе за ніс» і веде тебе до самознищення, а на кінець - до пекла. Це наша гордість. Коли хтось показує нам нашу помилку або скаже, що ми горді, ми ображаємося аж на смерть. Які ми не розумні! Ми мали б дякувати кожному, хто нам скаже: ти такий і сякий. І якщо б хтось нам наплював в обличчя, ми мали б дякувати: «Так, можливо я не розумію того, що мені говориш, але усвідомлюю свої гріхи …». Коли людина покірна, диявол відразу втече. Ми повинні ходити в правді, а тоді людина нічого не боїться. Як інакше хочемо вистояти перед Божим судом, де проти нас повстануть очевидні свідки? Все знімається як на камеру. Кожна хвилина нашого життя. Не тільки вчинки, але і наші думки. Тому і наше мислення має бути чистим.

четвер, 22 січня 2015 р.

Тільки з Христом перемагаємо

Гріх є бунтом проти Бога. Через гріх людина втрачає вічне життя. Але Ісус заплатив за нас, за всі наші гріхи. Якщо з вірою звернемося до Ісуса, отримаємо прощення гріхів. Це відбувається через сповідь і покаяння. Умова цього – людина повинна мати жаль над гріхами і повинна визнати свої гріхи. Розбійник на хресті навіть не називав гріхів, однак, був спасенний. Він тільки сказав: «Я згрішив, Ісусе, спаси мене!». І Давид конкретно не назвав свій гріх, але впав перед Богом і признав: «Я згрішив». 

Найбільша проблема є в нас, що ми не хочемо визнати свій гріх, а тому потім ходимо в темряві. Якщо ми не самокритичні щодо себе, то ані не сприймаємо правди навколо себе.

суботу, 10 січня 2015 р.

Боротьба за Божу присутність

Чувайте і моліться

Коли людина ревно молиться, то згодом зрозуміє, що кожна хвилина молитви – це духовна боротьба, бо ворог Божий не хоче, щоб ми були в Божій присутності. Бути в Божій присутності означає усвідомити, що я є перед Богом, що Бог мене бачить. Це основне! 

В молитві я Бога бачити не мушу, бо знаю та вірю, що Він невидимо дивиться на мене, Він знає мене. Я стою перед Ним і маю дати Йому свою конкретну проблему. Цілковито Йому довіряю та збуджую акт живої віри. Можемо спостерегти за собою такий механізм, що ми молимося… і раптом самі не знаємо як, але вже розсіяні на молитві. Тому Ісус каже не тільки «моліться», але «чувайте і моліться!»

четвер, 8 січня 2015 р.

Найважча боротьба – це боротьба з самим собою

З нашою порушеною гріхом природо, – зі «старою людиною» в нас, - завжди є так, що навіть якщо хочемо добро, все одно грішимо. А тому ми повинні постійно каятися. Зрештою, треба мати відвагу робити помилки, інакше зі страху за фальшиву досконалість ми не робили б нічого. Покора – це вміння повчитися. Ми постійно повинні вчитися на своїх помилках, але навіть, якщо б ми вчилися максимально старанно, все одно не перестанемо робити помилок. 

вівторок, 6 січня 2015 р.

Христос Народився - славмо Його усім серцем

Вітаємо усіх наших читачів з Різдвом Христовим та бажаємо Вам Божого благословення у новому 2015 році

Ісус хоче народитися і у твоєму серці

На Різдво пригадуємо і знову можемо пережити той момент, коли Божий Син прийнявши людську природу, народився в убогій Вифлеємській стаєнці. Святий Єфрем Сирійський навчав: "Різдво - це день, коли Бог зійщов до грішників". Бог наблизився до нас, щоб ми могли наблизитись до Нього: Його бачити і пізнавати. Він прийшов до нас як безборонне Дитя, щоб показати нам дорогу до спасіння та взяти на себе наші гріхи і беззаконня. На Голготі Ісус заплатив за наші гріхи і переміг диявола, який тримав у рабстві увесь людський рід. Своїм славним воскресінням Він показав, що ціле Його Євангеліє – це правдива дорога до щастя і життя вічного, і що Він воістину є Єдиним Спасителем людства.
 Великі проповідники часто повторяли: «Навіть, якщо б Христос тисячу разів народився, але якщо Він не народиться в твоїй душі, то ти не отримаєш вічного спасіння».

неділю, 4 січня 2015 р.

Духовна боротьба і послух віри

Духовна боротьба не є в наших руках, ми не можемо боротися власними силами. Є два слова, які є ключовими для перемоги: послух віри. Ми їх бачимо на прикладі Пресвятої Богородиці. Ними жив і Мойсей, коли мав лише підняти палицю над Червоним Морем – але підняти з вірою – і море розтупилося. Але і сам Мойсей згодом вчинив гріх, через який не міг увійти в обіцяну землю. Який це був гріх? Це не була якась нечистота, але невіра Божому слову. Він вдарив палицею об скелю двічі, а Бог його за це покарав, бо хотів зробити чудо власною силою. А саме на шляху віри Бог шукає собі людей, через яких може діяти. На скільки ви навчилися слухати Бога, настільки Він може через вас робити великі діла – лише на стільки, наскільки ви слухняні. Якщо ви захочете робити Боже діло власними силами – власними відчуттями і власною логікою, якщо візьмете все в свої руки, диявол вас обмане і ви програєте.