Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 15 вересня 2016 р.

Духовна боротьба є у нашому серці

Проблема нашого характеру полягає в тому, що хоча в характері кожного з нас від природи запрограмоване добро, але водночас в ньому є певна духовна отрута, конкретна форма гордості, певна сліпота, негативні способи поведінки, які практично нищать всі позитиви нашого характеру. А це є в кожної людини, хоча в кожного має інший відтінок. За нашими природними дарами (позитивними рисами характеру) є отрута гріха, яку ми успадкували від Адама. Вона в кожного має іншу форму. Там приховується «стара людина», яка має одну мету: не дозволяє чинити покаяння і не хоче назвати справжнім іменем отруту в нас, тобто те все негативне. А якщо хтось лише торкнеться цього – настає вибух. «Стара людина» має надзвичайно вміло побудовану оборонну систему. Вміє навіть «винюхувати», підозрювати і аж перебільшувати, тільки щоб хтось не доторкнувся її особи. В деяких людей це майже хворобливе. Однак вони мають і позитивні дари.

Де є наш дім, наша Батьківщина?



«В домі Отця Мого багато жител. Коли б не так, то Я сказав би вам; іду бо приготувати вам місце. І коли відійду і вам місце приготую, то повернуся і вас до Себе візьму, щоб і ви були там, де Я» (Ів. 14,2-3).


На сороковий день після Свого воскресіння Ісус вознісся на небо, де зарезервував нам місце. Треба усвідомити, що небо є нашим домом, нашою Батьківщиною. Можемо переживати, наприклад, цю реальність: бачити Христа на Оливній горі, де Він з’являється апостолам і Пресвятій Богородиці. Ісус каже до них:«Дана мені всяка влада на небі й на землі. Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в Ім’я Отця і Сина і Святого Духа» (Мт. 28,18-19). Потім Він вознісся на небо і з’явилися ангели, які їм сказали: «Мужі галилейські! Чого стоїте, дивлячись на небо? Оцей Ісус, Який від вас був взятий на небо, так само прийде, як Його ви бачили відходячого на небо» (Ді. 1,11).