Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 19 жовтня 2014 р.

Поганські релігії з погляду Біблії



  1. Існування Бога можна пізнати розумом через дослідження творіння.

«Тому що те, що можна відати про Бога , їм явне, бо Бог їм об’явив; не видиме ж його, після створення світу, роздумуванням над творами, стає видиме: його вічна сила і божество, так що нема їм оправдання». (Рм. 1,19 -20).

 «Справді дурні з природи всі ті люди, які не пізнали Бога, які через видимі блага не здолали пізнати Сущого і, розважаючи над творами, не дійшли до впізнання Майстра,- лише вогонь, або вітер, або пливке повітря, або зоряне склепіння, або бистру воду, або світила небесні вважали за богів, правителів світу. А якщо красою їхньою захоплені, вони взяли їх за богів, то нехай знають, скільки їхній Володар кращий, бо сам Творець краси творив їх. Якщо ж сила та потуга здивувала їх, нехай з того збагнуть,наскільки могутніший той, який витворив їх. Бо з величі та краси створінь через уподібнення можна дійти до пізнання Творця їх. Однак вони лиш на легкий заслуговували докір: можливо бо, що вони блудять, шукаючи Бога й бажаючи Його знайти; бо,  живучи посеред його творів, досліджують їх пильно і стають полоненими їхнього вигляду, бо ж те, що вони бачать, - гарне.
Але й вони не є виправдані, бо якщо вони змогли стільки знати, щоб спромогтися досліджувати світ, то чому раніше не знайшли Володаря його? Нещасні вони, бо їхні сподівання – в мертвих речах: богами назвали діла рук людських, мистецькі твори з золота й срібла, постаті тварин або нікчемний камінь, - давньої руки роботу» (Мудр. 13,1-10).

  1. Причина ідолопоклонства?

«Думка виробляти бовванів була початком блудування, а їх винахід – зіпсуттям життя. Спочатку не було їх, ані й не буде повіки. Через людське пустодумство  ввійшли вони в світ, тому й призначений їм незабаром кінець» (Мудр. 14,12-14).

«Почитання ж кумирів безіменних – початок, причина й кінець усьому лиху» (Мудр. 14,27).

«Бо гнів Божий відкривається з неба на всяку безбожність і не справедливість людей, які правду спиняють несправедливістю. (…) Бо пізнавши Бога, не як Бога прославляли або дякували, але осуєтились у своїх мудруваннях, і притемнилося їхнє нерозумне серце. Заявляючи, що вони, мудрі, стали дурними і проміняли славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину, птахів, четвероногих і гадів» (Рм. 1:18,21-23) .

  1. Бог називає поганські релігії ідолопоклонством

«Не робіть собі кумирів, ні тесаних ідолів, ні стовпів не ставте собі, ні каменя з образами нехай не буде в вашій землі, щоб перед ними падати ниць; бо я Господь, Бог ваш» (Лев.26,1) .

«Бо всі боги поган – кумири, Господь же створив небо» (Пс. 96,5) .

« Ні! А лиш те, що погани, коли щось жертвують, то жертвують бісам, не Богові. Я не хочу, щоб ви були спільниками бісів. Не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської; не можете бути учасниками столу столу Господнього і столу бісівського. Чи ж будемо ми гнівити Господа? Чи ми міцніші від Нього?» (1Кор. 10,20-22).

«Чи ж не знаєте, що неправедні Царства Божого не успадкують? Не обманюйте себе! Ані розпусники, ані ідолопоклонники, ані перелюбники, ані розгнуздані, ані мужоложники, ані злодії, ані зажерливі, ані п’яниці, ані злоріки, ані  грабіжники – Царства Божого не успадкують» (1Кор. 6,9-10).

«Не спрягайтеся з невірними в чуже ярмо! Яка бо спільність праведности з беззаконням? Що спільного між світлом і темрявою? Яка згода між Христом і Веліялом? Яка участь вірного з невірним? Які взаємини між храмом Божим та ідолами? Ми бо храм Бога Живого, як сам Бог сказав був: «Я поселюся в них, і (по серед них) буду ходити. Буду їхнім Богом, вони ж будуть моїм народом. Тож вийдіть з – поміж них і відлучіться, - каже Господь. Нечистого не дотикайтесь, і Я вас прийму. Я буду вам Отцем, ви ж будете мені синами та дочками, каже Господь Вседержитель» (2Кор. 6,14-18).

  1. Дорога до Отця є через Сина

Ісус сказав: «Я – дорога, правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене» (Ів. 14,6).

«Хто вірує в Сина – живе життям вічним. Хто не вірує в Сина, той життя не побачить, - гнів же Божий над таким перебуває» (Ів. 3,36).

«Хто має Сина, той життя має; хто ж Сина Божого не має, той життя не має» (1Ів. 5:12).       
                                                                                                                                                                                                                 
  1. Ісус прийшов до всіх грішників

«І нема ні в кому іншому спасіння, бо й імені немає іншого під небом, що було дане людям, яким ми маємо спастися» (Дії 4,12).

«Це добре й приємне в очах нашого Спаса Бога, який хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до розуміння правди. Один бо Бог, один також і посередник між Богом та людьми – чоловік Христос Ісус» (1Тим. 2,3-6).

«Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло» (Лк 19,10).

  1. Пересторога перед лжемесіями і фальшивими пророками

«Тоді Ісус почав до них промовляти: «Вважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато бо прийде під моїм ім’ям, і вам казатимуть: Це я,- і багатьох зведуть» (Мр. 13,5-6).

«Хто не правдомовець, як не той, хто перечить, що Ісус є Христос? Він – антихрист, що відрікається Отця і Сина. Кожний, хто відрікається Сина, той і Отця не має. Хто ж визнає Сина має і Отця» (1Ів. 2,22 -23).

«Любі, не кожному духові вірте, а випробовуйте духів, чи вони від Бога, - багато бо лжепророків прийшло на світ» (1Ів.4,1).

«Багато бо спокусників поширилось у світі, що не визнають Ісуса Христа, який прийшов у тілі. Той то є спокусник і антихрист» (2 Ів.7).

«Пам’ятайте про наставників ваших, які звіщали вам Слово Боже, і, дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру. Ісус Христос учора й сьогодні - той самий на віки. Не піддавайтеся різним та чужим наукам: воно бо добре укріпити серце благодаттю, не стравами, які не принесли ніякої користі тим, що віддалися їм» (Євр. 13,7-9).