Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 3 березня 2013 р.

Не називай гріх любов’ю

Гріх і Правдива жертовна любов
Хлопець мені подарував букет квітів і ведмедика, сказав що мене любить і я йому повірила. (…) Я втратила дівоцтво, завагітніла і він мене покинув… (Вікторія, 16 років)

Правдива любов


Правдива любов, яка зароджується між хлопцем та дівчиною, знає чекати і є відповідальною. Емоційна захопленість та грішна пожадливість, яку не можна назвати любов’ю, навпаки хоче все і сьогодні, втікаючи від обов’язків батьківства та відповідальності за свої вчинки у майбутньому. Це присутнє у всіх молодих людях. Але з цим потрібно боротися. Потрібно поставити перед собою шляхетні цілі і правила. 

Боже Слово говорить про гріховний стан людини – постійна схильність до гріха. Центром боротьби є наше серце. Що я оберу, тобто, що посію – те й жатиму!

Світ пропонує спотворену любов


Кожна дівчина чи хлопець в глибині душі шукає правдивої, чистої любові, безкорисливої, турботливої не егоїстичної. Любові, яка ніколи не зрадить, любові, яка підтримає у важку хвилину, любові на яку можна покласти надію.


Але сучасний світ пропонує та нав’язує молодим людям т.зв. «любов», яка зводиться та закінчується тільки до одного… Тепер більшість хлопців і дівчат розуміють значення «любові» як задоволення своєї сексуальної потреби. І тому, коли хлопець з дівчиною допускаються гріховної любові, іншими словами вчинять перелюб, то отримають болючі наслідки, які відбиваються у житті обох. Нерідко наслідком такої любові є небажана вагітність, розбиті серця, хлопець залишає дівчину так як не готовий був взяти на себе тягар батьківства, хоча говорив, що любить її. Дівчина залишається сама з дитиною – сором, обов’язки щодо дитини, дитина без батька … Це лиш мала частина з того, що приносить така любов в майбутньому.

Але вихід є!І хоча сучасний світ правдиву любов, висміює до чогось старого, такого чим жили колись. Все ж таки є люди, які живуть чистою любов’ю. І за таку любов варто боротися, адже плоди з такої любові будуть пожинати діти. То що ж я маю робити, щоб знайти справжню любов?


Декілька основних порад для дівчат як зробити правильний вибір


Найперше, щоб зустріти доброго хлопця, потрібно за це з вірою молитися. Не означає, що першого якого ти зустрінеш, мусить бути твоїм чоловіком. Потрібно йти не тільки за почуттями, але й за голосом сумління та здоровим глуздом. 
Хлопцеві, з яким ти б хотіла зустрічатися, потрібно від початку поставити межі і мету: наші відношення мають характер знайомства, пізнати краще один одного. Це зробить ваші відношення більш серйозні та охоронятиме вас обох від нерозумних дій чи гріха ( напр., що я хочу знайти хлопця з яким зможу побудувати християнську родину тощо). Хто з такої відвертості буде жартувати, означатиме, що він недостойний тебе. З таким не май нічого спільного. Його інтереси є нещирі та неморальні (кожен нормальний хлопець буде вражений і збудований з такої позиції). Розбещені хлопці йдуть за своєю пожадливістю, хочуть лише використати дівчат для своїх сексуальних потреб, а потім їх викинути як «ганчірку». А дівчата наївно вірять в якусь любов. Тому така відверта позиція, думаю, що є в сучасній культурі знаком розпізнання гідним християнської дівчини. (Примітка: не можливо вимагати від іншого щось високе, не маючи самому тих моральних принципів). 


Нехай критерієм вибору не є почуття чи матеріальні інтереси, але здорове і реальне бачення: я вибираю особу, а не її ознаки сучасний, багатий, симпатичний, має високу посаду,… Це є прикмети, які ще не виявляють правдиве лице людини. Потрібно дивитися на серце: характер, моральні засади, християнське життя, спосіб думання, як вирішує проблеми, що думає про сім’ю та дітей, які має мрії та плани на майбутнє тощо. У цьому відкривається хто є хто! Перед прийняттям рішення потрібно серйозно розважити і молитися, щоб Святий Дух просвітив твій розум і волю. Чи є це дійсно той хлопець якого хочу любити і прожити з ним усе моє життя? Рішення не приймається, коли є сумніви чи страх. Можна завжди відкласти. Вибір мусить бути свобідний та керуватися щирою любов’ю, без скритих інтересів (багатство, вагітність від іншого хлопця, скривати свою неплідність чи важку хворобу). Інакше, шлюб буде неважний. Тут потрібно не піддатися на різні маніпуляції з боку друзів чи рідних. Я можу послухати їхню пораду, але вибір залишається за мною. 
При зустрічі з хлопцем християнська дівчина має поводитися пристойно і скромно (не цілуватись), її одяг має відповідати її гідності. Правдива краса не є та зовнішня, яка скоро минає, але внутрішня – людська душа. 

Дівчата дуже добре знають зробити усе, щоб бути спокусливими (одяг, манера поведінки, парфуми, малювання…). Тому вони у своєму серці мусять боротися з гордістю, сліпотою, завистю та конкурентністю. Хлопці мають свої проблеми. На цьому показується сила гріха який є у нас. Наша душа є досить порушена первородним гріхом, а силу перемогти його дасть тільки Ісус. Гріх спотворює наше життя, робить нас рабами різних залежностей і нещасливими. Часто люди, ці наслідки гріхів молодості, мусять нести ціле життя. Скільки людей говорять: «Тільки один короткий момент гріха, а стільки приніс нещастя до мого життя. А коли б я знав чи знала, що все так закінчиться, то ніколи б не зробив чи не зробила б це і це!» Свідомо спокушати другу людину є важким гріхом. 

Дівчина мусить знати робити всі роботи, що притаманне дружині (варити їсти, прати, прибирати,…). Хлопець в свою чергу – всі загальні роботи що належить чоловіку. Кожен має своє місце і завдання. В щоденному житті це є необхідна річ. В сім’ї вони себе доповнять. 
Як християни, наречені мають молитися одне за одного та зростати в чеснотах віри, покори, вірності, цнотливості та любові. Вони покликані жити в стриманості. Це випробування буде для них розкриттям взаємної пошани, школою вірності і скріплення в надії прийняти одне одного від Бога. Бог благословляє сексуальні відношення тільки ті, які є в подружжі, а не ті, які є перед або поза шлюбом. 


Зроби правильний вибір у своєму житті. Звернись до Ісуса і Він просвітить твоє серце.

Майбутнє України це здорова сім’я. А сім’я є міцною тільки у Господі!