Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 11 березня 2015 р.

7 кроків для оздоровлення душі

1. Визнати свої гріхи

Тільки Ісус, який є Богом, може нам простити наші гріхи. Гріх – це є хвороба душі, яка приносить страждання, відчуття вини та тягар. Він робить нас нещасливими. Тому перед Ісусом у молитві, а також у Св. Сповіді потрібно відкрити Богові свої гріхи. Тільки спасенне визнання - «Я згрішив», - дарує нам мир Божий.

2. Довірити себе Ісусу

Дозволити Ісусові ввійти у всі сфери нашого життя: особистого, родинного, суспільного тощо.

3. Простити іншим

В молитві «Отче Наш» кожного разу ми молимося «і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». Бог постав чітку умову: коли я прощаю, тоді Бог і мені простить. Коли я хочу отримати милосердя, то я також маю чинити милосердя.

4. Направити моральну шкоду

Це вимагає Божа і людська справедливість. Коли хтось вкрав - нехай поверне, коли хтось обманював – нехай так не чинить та визнає свою провину перед іншими, коли хтось посварився – нехай примириться тощо.

5. Залишити гріх

Маємо зробити радикальний крок, не дати гріху чи грішній звичці шансу. Коли обробляється поле, то вириваються усі бур’яни з корінням, бо інакше за короткий період часу вони знову проростуть. Подібно є із гріхом. Ми маємо вирвати його з коренем, тобто:
  • Надіятися на Божу ласку
  • Уникати нагоди до гріха

6. Відректися диявола, його практик та фальшивої віри

Тут насамперед мається на увазі гріхи магії, ворожіння, екстрасенси, віра в забобони, енергії, біотоки, паранормальні явища, бойові мистецтва сходу, йога, бабки, альтернативна медицина тощо. За тими практиками, віруваннями та лікуванням не є Бог, але диявол. Це є найбільші гріхи проти Бога, які залишають свої сліди на душі, психіці та здоров’ї людини. За ці гріхи згідно Божого Слова (Вих. 20,5) є кари – духовне прокляття до 3-4 покоління. Єдиний вихід та звільнення є покаяння та відречення від цих духовних сил, які стоять за цими практиками і речами. В покаянні потрібно просити в Ісуса за звільнення і очищення. 

7. Життя віри

Тут мається на увазі тримати живу духовну єдність з Ісусом, ставлячи Його в центрі нашого життя. Також наші відношення до людей та речей маємо підпорядкувати Ісусові. Для життя віри необхідно є духовна пожива Св. Письмо, молитва, Св. Причастя, піст.