Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 29 вересня 2014 р.

Подружнє життя: закон подвійного послуху

Християнська родина

Закон подвійного мослуху


1. Чоловік мусить слухати Бога і Церкву.
2. Жінка мусить слухати Бога і чоловіка.
3. Діти мусять слухати Бога та обох батьків.

Звернімо увагу на те, що Бог вимагає підпорядкуватися і Його Божому авторитету, але водночас і людському. Отож в Божому слові зовсім не йде мова про емансипацію жінок. Але жінка з радістю слухатиме чоловіка, якщо знає, що чоловік також слухає Церкву (маю на увазі малу клітину, де вирішуються різні конкретні справи). Ця клітина підпорядкована вселенській апостольській Церкві, яка насамперед чуває над чистотою віри і моралі.

понеділок, 22 вересня 2014 р.

Як приготувати помираючого до зустрічі з Богом?



Практичні поради:

У нашому житті Господь Бог може не раз поставити нас у ситуацію, коли на наших очах буде помирати людина. І тоді найбільшим проявом любові до Бога і до ближнього буде наша допомога бідній душі якомога краще підготуватись до зустрічі з Господом. Чого найбільше потребує в таку мить людина? Збудити досконалий жаль, тобто перепросити Бога за сподіяні гріхи і вірою прийняти Боже прощення, яке нам дароване в Ісусі Христі.

неділю, 14 вересня 2014 р.

Науковці підтверджують існування Бога

Опір вірі чинила не наука, але філософії та ідеології. Правдива наука дає підтвердження існування Творця.


Йоган Кеплер «О який щасливий той, кому дано через цю науку возвишуватись до небес! Там бачить він творчість Божу, яка перевищує все. Дякую Тобі, Господи, за те, що Ти удостоїв мене цієї найбільшої радості: вивчати творіння Твоє… О, який великий наш Бог! Нехай оспівує безперестанно душа моя славу Його!».
Галілео Галілей «Прогрес астрономії помножує в наших душах хвалу Богові».
Ісаак Ньютон «Чи було збудоване око без розуміння оптики, а вухо без знання акустики? Яким чином рухи тіл підкоряються волі і звідки інстинкт к тварин?... І якщо Він вчинив так, то не слід філософії шукати інше походження світу або покладати, щоб світ міг виникнути з хаосу, лише за законами природи…».

неділю, 7 вересня 2014 р.

Роль чоловіка в сім’ї

Ви маєте сім’ї. Чоловік повинен бути в сім’ї як священик. Він несе відповідальність за жінку і дітей. Потім буде мати внуків і правнуків. Так, як Авраам повірив і Бог дав благословення усьому його потомству, так і кожен з вас несе відповідальність. Сім’я – це ваша єпархія, це ваша парафія. Ви несете відповідальність, перш за все, за душі, а не тільки за самих себе. Чоловік повинен бути главою жінки, главою сім’ї, він має перед Богом певну відповідальність. Бог дає чоловіку і певний авторитет. Потрібно щоб чоловік мав правдиву мудрість. Щоб дійсно навчився боротися проти брехні, щоб навчився мудро керувати сім’єю і як її захистити. А це не просто. Це не означає тільки давати якісь накази, але часто це означає бути на хресті. Людина часто не може радикально відстоювати правду, а повинна навчитися і в певних ситуаціях толерувати те, що люди не є зрілими. Наприклад, діти, які бунтуються, опановані духом світу, який увібрали в себе.

четвер, 4 вересня 2014 р.

Сенс страждання



Сенс страждань – вже тут, на землі, пройти очищенням душі від наслідку наших попередніх злих вчинків, думок і слів. Але також, якщо своє терпіння ми з’єднуємо з терпінням Божого Сина, нашого Спасителя, воно має значення жертви примирення. Люди, які перебувають в духовній темряві, під впливом князя тьми і брехні, через заслугу жертв примирення визволяються з цього рабства, навертаються, стають на шлях віри в Христа і осягають спасіння. Отож, крім молитви і особистого свідчення, терпіння є третім ступенем місії, якщо ми жертвуємо його з любові до Бога за спасіння безсмертних душ.