Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 23 травня 2016 р.

Покликання чоловіка і жінки у християнській родині



Чоловік і жінка, мають у сім’ї своє незамінне місце та служіння і від того, наскільки кожен з них виконує те, до чого призначений, залежить здоровий розвиток родини і цілого суспільства. Цей порядок, який забезпечує любов, вірність, чесність та мир у подружжі, є встановлений самим Богом.
Чоловік покликаний бути головою родини. Це означає, що він зобов’язаний взяти відповідальність за членів родини і тут йдеться не тільки про матеріальне забезпечення, але і про духовну відповідальність. Він повинен виконувати також служіння духовного священика у сім’ї, тобто, відповідати за моральне та християнське виховання дітей, бути їм прикладом віри і життя. Тому, як голова родини, він мусить шукати рішення і правильно розрізняти існуючі сучасні небезпеки, які загрожують його сім’ї. Батько покликаний виховувати у дітях: розум, характер і сумління.

Жінка у родині покликана бути «серцем» подружжя. Вона як мати, має створювати особливу домашню атмосферу родинної любові, жертовності, гармонію взаємин між дітьми і батьками. Мама має виховувати у дітях почуття, волю – серце.
Здорові родинні взаємовідносини є також основою виховання дітей, формування у них правильних життєвих засад і забезпечення щасливого майбутнього. Сьогоднішнє суспільство потребує прикладу правдивих християнських сімей, які були б орієнтиром для молоді, підтримкою для старших і запорукою майбутнього духовного відродження народу.