Ґендерна політика: В чому полягає небезпека для родини та нації? Правда про вакцини (ч. 2) - ВІДЕО Науковці: Гомеопатія не працює

пʼятниця, 30 червня 2017 р.

Окультизм – це пастка диявола

Християнство в Україні існує вже більше 1000 років, проте елементи язичництва ще до сьогодні тримають свої глибокі коріння. Дух поганства та ідолопоклонства є присутній на наших землях через окультизм. Окультний світ має три корені: магія, віщування і спіритизм. Усе це є територія диявола. Там заходити не можна. Хто туди потрапляє стає духовно пов'язаний. 

Наслідки відвідування ворожок, цілителів, магів, екстрасенсів або практикування магічних ритуалів відбивається на фізичному і душевному здоров'ї людини. Цей гріх проти віри в Бога, згідно Св. Письма, стягує прокляття на саму людину та дітей. 

Диявол - ворог Бога і людей


Диявол не є якась казкова істота чи міф, він реальний. Це упалий ангел, який є ворогом Бога і людей. Його завдання - погубити душу людини, віддалити її від Бога, засіяти в людських серцях зло, ненависть, страх, невіру і розбрат. Він нас ненавидить, а прикидається як приятель, який хоче нам допомогти. Він хитро робить багато реклами та обіцянок, щоб втягнути людей у свої сіті. 

Головним завданням диявола є зробити так, щоб люди не вірили в Господа Ісуса, не довіряли Йому. Саме тому він використовує різні методи, щоб віддалити їх від Ісуса. Диявол є дуже хитрий та інтелігентний. Біблія називає його батьком брехні. 

Сучасні християни не читають Св. Письма. Вони не лише не знають істини, але й не хочуть її знати. Господа Бога ставлять на другий план, Він їх не цікавить. А щоб вірити в Бога, то треба Його знати. В наші часи ніхто не забороняє ходити до церкви. Існує чимало духовної літератури. Диявол використовує наше незнання та нерозуміння і атакує у найболючіше і найуразливіше місце. Він зазіхає на чистоту нашої віри - змішує віру в Єдиного Правдивого Бога з численними забобонами та окультними практиками. 

Як розпізнати?


Нерідко пересічній людині дуже важко відрізнити правду від брехні. На наших теренах по містах та селах разом з християнством практикується магія та віщування, коли християни, звертаючись до мольфарів, ворожок, гадалок, цілителів, екстрасенсів, біоенергетиків, не тільки шкодять власній душі, але і отруюють душі інших людей, а не раз і своїх власних дітей для яких хочуть здоров'я, доброго заміжжя чи успіху в підприємницькій діяльності тощо. Особливо поширені такі магічні обряди, як зливання воску, зливання олива, викачування яйця, спалювання рожі, зливання вроків, обкурювання, різні пороблення, відроблення чи порчі, ставлення свічок у храмах чи каплицях із злими намірами, з метою помсти і бажання смерті, і багато інших ритуалів та обрядів, які не мають нічого спільного з християнськими обрядами чи практиками. Такі "цілителі" завжди кажуть, що це Бог дав їм такий дар, що мають благословення священика і роблять безкорисне добро людям, на деякий час «привертаючи здоров’я», а забирають душу і віддають її в жертву дияволу в подяку за поміч. 

Існує цілий ряд забобонів пов'язаних з різними прикметами і подіями, які тримають людей у страху. Гріхом є вірити і читати сонники, гороскопи, носити обереги (талісмани, червону нитку, амулети). 


Св. Письмо про гріхи окультизму


У Божому слові на багатьох місцях Старого і Нового Завітів Бог перестерігає перед гріхами окультизму. Перші три Заповіді Божі охороняють правдиву віру і поклоніння живому істинному Богу, який об'явився нам через Ісуса Христа. Особливо перша Заповідь Божа наказує, щоб Божий народ не йшов за чужими божками (демонами) та їх практиками. "Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене" (Второзаконня 5,7). Старий Завіт розповідає про боротьбу пророків з поганством, до якого так часто поверталися євреї. Бог часто мусів карати свій народ за його невірність, називаючи гріхи ідолопоклонства та окультизму "духовним перелюбом" та "гидотою" (порів., Левіт 20,6;27; 2 Царів 1,2-4; І Хроніки 10,13-14). Ці гріхи приносять духовну смерть та прокляття.

Господь наказує Мойсеєві: "Як прийдеш у землю, що її Господь, Бог твій, хоче тобі дати, не вчися наслідувати гидоту тих народів. Щоб не було в тебе нікого, хто призводив би свого сина чи дочку переходити через вогонь; нікого, хто ворожить, або кидає жеребом, або заговорює, або волхвує; або нашіптує, або викликає духів, або віщує, або розпитує мерців. Бо огидний для Господа кожен, хто це робить, і саме за ці гидкі звичаї Господь, Бог твій, проганяє ці народи перед тобою. Бо народи, яких ти маєш прогнати, слухаються чарівників і ворожбитів, тобі ж Господь, Бог твій, не дозволяє так чинити" (Второзаконня 18,9-14). 

"Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними" (Левіт 19,31).

Варто зазначити, що елементи магії скриваються під плащиком "науковості" також в методах альтернативної (нетрадиційної) медицини: гомеопатія, акупунктура, гіпноз, іридіологія, магнетизм, рейки, біоенергетика та інше.


Підступність шарлатанів - "християнська" маска


Часто ворожки, чаклунки, провидиці у своїй практиці використовують образки, хрестики, свічки, тобто прикриваються Богом і тим самим притягують наївних, нещасних людей. Річ у тім, що шарлатанство і різного роду цілительство не стоїть на місці, а розвивається і вдосконалює свої методи задурення і зацікавлення. 

Але ж більшість таких "цілителів" каже, що вони лікують саме молитвою, навіть скеровують своїх пацієнтів до церкви, до Сповіді. В людей вони викликають довіру. Деякі цілителі ходять до церкви і лікують начебто Божою силою, але часто й самі не підозрюють, що опинилися під владою демона. Св. Єфрем Сирійський говорить, що краще залишитися хворим, ніж для звільнення від хвороби впасти в нечестя, удаватися до замовлянь. 

Демон не може зціляти. Цю владу має тільки Бог. Він лише робить з себе "цілителя" та "всемогутнього", пересуваючи хвороби. Люди, які вдавалися в окультний світ і з цього не розкаялися, важко помирають. В годині смерті диявол домагається своїх жертв!

Церковні кари


Окультні практики засудило багато церковних Соборів, а також було багато святих, які вказували на небезпеку поганських практик. На Київській Русі, після прийняття християнської віри, на тих, які зверталися до різних знахарів і магів накладалися епітимії (церковні кари). "Устав" Київського Митрополита Георгія (1069-1072) подає такі церковні покути за провини проти першої Божої Заповіді:

"Хто вірить у ворожбу й чари, той хай буде три роки без св. Причастя, має суху їду раз на день і кожного дня нехай робить від 50 до 200 поклонів, щоб відступив від гріха" (Правило 147).

"Хто має звичай проклинати, той хай покутує сім літ, а три з них на хлібі і воді" (Правило 139).

Тому, не дозволяйте дияволові обманути себе, не ходіть до ворожок, не робіть собі шкоди, бо все одно ніякої допомоги ви не отримаєте, лише нашкодите собі і своїм дітям - стягаючи на себе і свою сім’ю духовне прокляття. Ці слуги диявола рекламують себе в газетах, по телебаченню, радіо, нібито хочуть допомогти людям, але не будьмо наївними. 

Наслідки окультизму


Церква століттями перестерігає перед гріхами окультизму вказуючи на духовні наслідки для окремої людини та цілих народів. Подаємо головні наслідки:

- відсутність душевного спокою та радості у молитві;

- нерозуміння Св. Письма;

- самогубні та богохульні думки;

- невпевненість у спасінні, страх;

- духовна сліпота і високомірність;

- вперта невіра;

- роздратованість, агресія, вибуховість;

- схильність до алкоголю і наркотиків;

- сексуальне збочення (гомосексуалізм, лесбіянство).

Ісус - наша допомога


Єдиним спасінням є для нас Ісус Христос. Він дарує правдивий мир і благословення. Тільки Ісус є найкращим лікарем душі і тіла. Йому відкриймо наші серця і доми, бо лише Він може нам допомогти. 

Дійсно, люди не раз в своєму житті переживають великі труднощі, проблеми з якими не можуть впоратися, падають духом, впадають у розпач, потрапляють в безвихідні ситуації. Не можуть дати собі ради з цим, не знають де шукати допомоги і шукають допомоги там, де її немає. Минають Бога, минають Церкву, правдивих священиків, а звертаються за допомогою до диявола, за посередництвом гороскопів, ворожок, чаклунів, екстрасенсів, так званих „цілителів”, тим самим шкодячи собі ще більше. А тим часом Ісус звертається до кожного з нас: "Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені, і Я облегшу вас. Візьміть Моє ярмо на себе і навчіться від Мене, бо Я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим" (Мт. 11:25-30). 

Бережімо чистоту своєї віри та допоможімо іншим її зберігати і відновити через покаяння! 

Задумаймося, в кого ми віруємо? Кому поклоняємося? Хто є нашим Богом? На якому місці Ісус є в нашому житті? 


Як визволитися від влади окультизму? 


Кожен, хто потрапив в окультні пастки диявола, щоб отримати духовне визволення, мусить зробити цих 7 кроків:

1. Вихід є в Ісусі Христі. Прийди до Нього в покаянні, віддай Йому свої гріхи. Ісус приймає радо тих, хто щиро каються. 

2. Відречися сатани, його гордині і співпраці з ним (назви конкретні форми окультних практик, якими ти проходив, був присутній, практикував чи виявляв до них зацікавленість). 

3. Знищ усі окультні речі: (літературу, відео, амулети, обереги,…) 

4. Зроби Святу Сповідь зі всіх цих гріхів. 

5. Тепер розпочни присвячувати Ісусові визначений час для молитви. 

6. Розпочни читання і життя згідно Божого Слова – Євангелії. 

7. Якщо ти ще не прийняв Ісуса за свого Господа і Бога та не довірився Йому цілковито, то зроби це тепер. 

Молитва прийняття та відречення


Господи Ісусе Христе прийди до мого життя як мій Спаситель і Бог. Прийди Ісусе, я тепер відчиняю двері свого серця для Тебе. Я вірю, що Ти помер на хресті за всі мої гріхи, що Ти відкупив мене Своєю дорогоцінною Кров’ю. Тому тепер в покорі та любові віддаю Тобі усі мої минулі гріхи (назви найголовніші, які усвідомлюєш). Я їх засуджую та відділяюся від них. Я довіряю Тобі також, Ісусе, ціле своє життя. Прошу Тебе керуй ним, перемінюй його та дай мені сили приносити плоди гідні покаяння. Я (ім’я), відрікаюся в ім’я Ісуса Христа сили темноти, яка перейшла на мене через (назви конкретну форму окультизму) і духовного коріння, яке є за ним. Також силою Ісуса Христа я розриваю всі ці духовні кайдани сатани, які мене зв’язували. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар