Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 18 лютого 2012 р.

Де є корені насильства молодої чоловічої генерації?

Реальність первородного гріха робить кожну людину егоїстом, який має неправдивий і некритичний погляд на другого. Ісус в Євангелії говорить про подвійну мірку: людина бачить в оці свого брата скалку, але у своєму власному оці колоди не добачає. Правдива боротьба проти насильства побудована на правдивих життєвих принципах, які є складовою Євангелія. Для того, щоб ми могли правдиво воювати проти насильства, мусимо насильно поставитися проти себе, бо сила брехні і гріху в нас тягне кожного чинити зло собі й іншим та обманювати себе й інших. Тому, Христос каже: ”І спізнаєте правду, і правда визволить вас” (Ів. 8,32) Він є Правда. (Ів.14,6).
В історії людства різні ідеологи під різними гаслами, під високими фразами напр.: свобода, рівність, братерство в Французькій революції хотіли впровадити рай на землі. Однак, в той же час гільйотини відсікали по десять голів тим, які не підпорядкувалися їхній ідеології. Під час нацизму ідеологія надлюдини заволоділа цілим німецьким народом, а плодом високих фраз, були газові камери.

Де є корені насильства теперішньoї молодої генерації чоловіків?
Що робили мас-медіа: і школа протягом 20 років незалежності для приготування молоді до відповідального подружжя? Як розвивалось суспільство і якими цінностями керувалось? Які цінності і ідеали були на першому місці у житті молодої особи?
1. Ідеалом для молодого хлопця стали „зірки” рок-концертів, які приймають наркотики, алкоголь, ведуть аморальне життя, практикують культ насилля і сатанізму. Одночасно дискотеки диспонували до цієї деформації молоді. Часто ранком повертаючись з дискотеки розбивали вітрини, вокзали, зупинки міського громадського транспорт. Після чергового рок-концерту молодь розтрощила і цілу вулицю. Чому не було прилюдно вказано на корінь рок-музики і не був правдиво відмаскований її дух? Її ритм веде до цинізму, насилля, норовливості, анархії, сексуального збочення, гомосексуалізму, садизму, окультизму і сатанізму. Ця музика пов’язана з вживанням наркотиків і втратою всіх моральних бар’єрів. Має корені в культі вуду. Шамани з допомогою цієї музики і за допомогою наркотиків впадали в екстаз і поклонялись сатані. Багато цих обрядів були пов’язані з людськими жертвами. Цей фальшивий ідеал псевдокультури вже пів сторіччя формує декілька генерацій.
2. Насилля до молодої чоловічої генерації сьогодні проникає також через комп’ютерні ігри. Вони прямо містять вказівки до жорстокості, насилля і цинізму. Хлопці шкільного і дошкільного віку є виставлені цьому негативному і сугестивному впливу. З захопленням переживає вбивство вдаваного неприятеля. В одній школі на перерві хлопці вбили однокласника. Потім його цинічно копали і кричали: „Ще маєш три життя”. Це – втілення ірреальності з комп’ютерних ігор до життя.
3. Також вже близько пів століття в Європі пропагується орієнтальне бойове мистецтво під прикриттям, що нібито треба навчитися самооборони. За останніх 30 років транслювалось десятки чи навіть сотні фільмів, які пропагували ідеал борця, з’єднаного навіть з філософіями і окультними медитаціями, які дають йому особливу силу. Цим способом до християнських народів втілювався дух цинізму і жорстокості, поєднаний з поганським демонізмом. Такий так званий борець був під владою духа пихи, некритичності, самообожнювання і смерті. Це до сьогодні подається як ідеал молодим хлопцям і молодим чоловікам.
4. Наступним коренем насильства є Нью Ейдж (“новий вік”) зі своєю теорією т. зв. успішності. Нью Ейдж використовує природні закономірності та психології. Однак, ця теорія успішності ігнорує правдивий сенс і мету людського життя і не респектує моральні та Божі Закони, ні справедливі міжлюдські стосунки. Концентрується на фальшивій меті власної кар’єри і власного збагачення і за ціну руйнування людських стосунків. Засобом для досягнення мети є дерзкість і безоглядність, в поєднанні з психологічною маніпуляцією. Так звана успішна людина крокує по спинах своїх ближніх та по їхніх черепах до фальшивої мети своєї кар’єри і фінансового збагачення. Основне правило здорових міжлюдських стосунків тут цілковито ігнорується «Що не бажаєш, щоб тобі інші чинили, не чини ані ти їм» (пор. Мт. 7,12). 
Здорові принципи міжлюдських стосунків, справедливості, любові та жертви ця теорія успішності не бере до уваги. Докори сумління вбивають слуханням різної релаксаційної музики або практикуванням орієнтальних медитацій і практик, які вбивають сумління і ведуть до культу «его» і насильства. Це – фальшива дорога.