Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 14 травня 2015 р.

Христовий мир і дух світу

«Це Я сказав вам, щоб у Мені ви мали мир. У світі зазнаєте страждання,

але будьте відважні: Я переміг світ» (Ів 16,33)

Справжнє щастя, тут на землі, не полягає в кількості майна, в багатстві чи кар’єрі, але в правдивому мирі. Цей мир знайдемо лише у Христі. Якщо будемо шукати його деінде чи в когось іншому, то не знайдемо його. У світі ніколи не знайдемо цього миру. На кінець там матимемо лише скорботу. Це потрібно знати. У світській славі, в марнотах чи тим більше у гріху миру нема. Якщо хтось є без Христа і на зовні виглядає спокійний, усміхнений, справляє враження умиротвореної людини, то такий мир є лиш театром, обманом. Досить тільки однієї правдивої думки про смерть і Божий суд – все валиться, як будиночок із карт.


Мусимо собі усвідомити, що Ісус «переміг світ». Поняття «світ» тут не означає красу природи. Термін «світ» означає фальшиве мислення, за яким стоїть князь цього світу. Світ – це система оманливих філософій, психологій і марноти. Система світу бойкотує не тільки існування Бога як Творця, але й здорові моральні принципи. Дух світу прагне водити людину за ніс, а замість правдивого Євангелія підсуває їй фальшиві вказівки до життя і фальшиву релігію – спершу поганство, а сьогодні вже і сатанізм. Ісус закликав нас: «будьте відважні: Я переміг світ». Так, Ісус переміг князя цього світу – духа брехні. «Ісус – Дорога,Правда і Життя» (пор. Ів 14,6). Диявол є фальшивою дорогою і разом із системою світу веде людей до смерті – тимчасової і вічної. 

Правдиві християни мають бути відважні і не боятися називати речі своїми іменами! Це є геройство віри йти проти течії, виступити проти численної маси, яка підпорядковується диктатурі світу. Сьогодні особливо ЗМІ зомбують мільйони людей, замовчують основні правди про сенс життя, сенс страждання і питання вічності. Прийняття правди вимагає боротьби! Стояти в правді – це найбільший героїзм. Тому світ і його люди переслідують правдивих християни і навіть помилково вважають, що цим служать Богу (пор. Євангеліє від Івана, глава 16). Про це сам Ісус нам наголошує! 


Пам’ятай, істинний спокій і мир є тільки у Христі. Усвідом, Ісус переміг світ!