Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 15 вересня 2016 р.

Духовна боротьба є у нашому серці

Проблема нашого характеру полягає в тому, що хоча в характері кожного з нас від природи запрограмоване добро, але водночас в ньому є певна духовна отрута, конкретна форма гордості, певна сліпота, негативні способи поведінки, які практично нищать всі позитиви нашого характеру. А це є в кожної людини, хоча в кожного має інший відтінок. За нашими природними дарами (позитивними рисами характеру) є отрута гріха, яку ми успадкували від Адама. Вона в кожного має іншу форму. Там приховується «стара людина», яка має одну мету: не дозволяє чинити покаяння і не хоче назвати справжнім іменем отруту в нас, тобто те все негативне. А якщо хтось лише торкнеться цього – настає вибух. «Стара людина» має надзвичайно вміло побудовану оборонну систему. Вміє навіть «винюхувати», підозрювати і аж перебільшувати, тільки щоб хтось не доторкнувся її особи. В деяких людей це майже хворобливе. Однак вони мають і позитивні дари. Прикладом людини, яка отримала від Бога надзвичайно великі природні дари, є Білл Гейтс – піонер в області комп’ютерної техніки і мультимільярдер. Проте він обертає свої обдарування проти Бога і віддає на служіння дияволу та своїй власній гордості, для самознищення і знищення інших. Це образ «старої людини», так що ми не повинні заздрити, що Бог не дав нам такого інтелекту і здібностей, які отримав пан Гейтс та інші здібні слуги диявола. Таких людей часто стосується: «Не можете служити Богу і мамоні». Коли диявол спокушав Ісуса Христа: «Все Тобі дам, коли впадеш ниць і поклонишся мені», – відповіддю були слова Христа: «Відійди, сатано!». Отож, ми ведемо духовну боротьбу не лише проти духа темряви і системи світу, але цю духовну боротьбу переживаємо передусім у своєму серці. Там є головне поле бою, там вирішується доля нашої душі, там ведеться боротьба за наше спасіння.