Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 22 травня 2017 р.

Св. Іван Віяней про чистоту душі.

Кожного дня Св. Іван Віяней по обіді вчив дітей катехизму. Він говорив їм про Бога, святість, злобу гріха й спокуси, про св. Тайни і головні правди віри. Особливо засуджував гріхи, спрямовані проти чистоти. Він говорив:

"Щоб зрозуміти все жахіття гріхів, чинити які спокушують нас дияволи, хоча вони самі їх не роблять, ми мусимо знати, що це значить – бути християнином. Християнин створений на Божий образ! Він – Божа дитина. Божий брат. Божий спадкоємець! Християнин – предмет вподобання Трьох Божих Осіб! Тіло його є храмом Святого Духа, а тому він повинен берегтися нечистих гріхів. Ми були створені для неба; а як впадаємо у цей гріх, то стаємо мешканням дияволів. Наш Господь сказав, що ніщо нечисте не ввійде до його Царства. І справді, як брудна душа зможе з’явитися перед чистим і святим Богом?

Діти мої, наш Господь був покритий терням, щоб спокутувати наші гріхи гордості; але за наші злощасні нечисті гріхи Його бичували. О, мої діти, якби не було кількох чистих душ, що нагороджують доброго Бога і роззброюють його справедливість, ви побачили б кару Вседержителя.

Нема нічого такого поганого, як нечиста душа. Ті, що втратили чистоту, подібні до тканини, замоченої в оливі; ви можете полоскати її й сушити, але пляма залишиться. Подібно треба чуда, щоб очистити нечисту душу.

Зате нема нічого прекраснішого, як чиста душа. Коли б ми це розуміли, то ніколи не втратили б своєї чистоти. Чистота походить з неба; ми мусимо просити її в Бога. Як будемо просити, одержимо. Мусимо пильнувати, бо інакше втратимо її. Нам треба закрити свої очі на гордість, почуття та інші пристрасті, як ми зачиняємо свої двері й вікна, щоб не вдерлися злодії.

Яка це радість для ангела хоронителя – дбати про чисту душу! Мої діти, коли душа чиста, весь небесний двір дивиться на неї з радістю. Що чистіші ми були на землі, то ближче до Бога будемо в небі. Аби зберегти чистоту, потрібні три речі: пам’ять про Божу присутність, молитва й Тайни, також читання святих книжок, бо це живить душу".