Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Наслідки первородного гріха у подружньому житті

Егоїзм - найбільший ворог родини
Через гріх Адама і Єви інфекція гріха ввійшла також в подружнє життя: егоїзм, бунт, нетерпеливість, грішні пристрасті, хвороби, терпіння жінки при пологах і накінець смерть. Диявол намагається зруйнувати християнські подружжя із середини - засіявши у відношення чоловіка і жінки "клинці роздору", а також із зовні - ідеологіями, які руйнують інституцію родини (гендер, фемінізм), культурою аморальності і розлечунь, поширенням алко-нарко залежностей.

Первородний гріх залишив свій слід у природі чоловіка та жінки. Багатьом чоловікам притаманна пасивність і неохота взяти духовну і моральну відповідальність за родину, гнівливість та ревнивість. А жінкам, часто, притаманна риса гіперактивності, вивищування себе над чоловіком, небажання прийняти його авторитет як голови родини, спроби маніпулювати ним, не дати йому сказати й слово, обвинувачення його у всьому тощо. Первородний гріх залишив свою пляму і в інтимні відносини чоловіка та жінки.
Для них великою спокусою є керуватися своїми егоїстичними та пристрасними бажаннями, уникаючи дітородження та відповідального батьківства. А також тілесна пожадливість до чужих жінок або чоловіків. 

Ці самі наслідки первородного гріха спостерігаються у відношенні дітей до батьків: частий бунт, вередливість, непослух, образливість, неспроможність поділитися тощо. Батьки є покликані з любов'ю і делікатністю виполювати бур'яни з сердець своїх дітей. Народна приказка говорить: "Нагинай лозу поки вона ще молода, бо потім буде пізно".