Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 7 червня 2018 р.

Ісус - єдина дорога до спасіння

Чи існує спасіння в поганських релігіях? 


Ні. Не існує! Не може бути дві правди і дві чи більше доріг до спасіння, які є протилежні одна одній. Правда може бути тільки одна, як і шлях до спасіння. Ця істина виражена Ісусом Христом: «Я – Дорога, Правда і Життя, ніхто не приходить до Отця (тобто до Бога), як тільки через Мене» (Ів 14:6). Не може існувати багато Богів, якщо існує Бог, Творець неба і землі, то Він є тільки один. Про це нам підказує сам розум! І цей Бог говорив до праведних людей та через пророків про яких згадує Біблія. Але найбільше Бог дав нам себе пізнати через свого Сина - Ісуса Христа. 

Поганські східні релігії і культи – це системи поганських вірувань витворені людьми, які є плодом філософських, історичних та соціально-культурних перемін і пошуків. Зі сторінок Біблії в Старому Завіті ми дізнаємося як люди відійшли від поклоніння єдиному правдивому Богові Ягве і почали поклонятися ідолам. Так утворилися поганські культи і практики. 

Автором всіх фальшивих релігій є сатана. Будучи запеклим ворогом Бога і людей, він намагається скерувати вроджені прагнення людини в пошуках Бога і щастя в неправильне русло. Замість однієї істинної дороги, яка веде до Бога, диявол проклав багато фальшивих, які ведуть до погибелі. І люди тисячоліттями блукають в лабіринтах релігій. А сатана прокладає все нові і нові щаблі… Через ці фальшиві релігії диявол хоче досягнути: 

1). Обплутати людину павутиною брехні різних релігійних систем, щоб встановити контроль над нею для виконання своїх огидних, нелюдських планів. За поганськими релігіями є дух смерті і насилля, який ненавидить та переслідує істинних християн. 

2). Відводить людину від дороги правди, щоб вона не пізнала свого Творця і Бога. 

3). Він намагається спотворити істинні духовні поняття і цінності. 

В чому суть Доброї Новини? 


Бог є любов і цю любов Він виявив до мене у своєму Синові. Добра Новина полягає в тому, що Ісус - Божий Син, прийшов у світ, будучи Богом прийняв людську природу, щоб спасти мене від моїх гріхів. Через кров Ісуса моя душа може бути чистою і стати храмом Святого Духа. В Ісусі я маю нове життя. Хто витримає аж до смерті у вірності Ісусу та боротьбі з гріхом, тому Господь обіцяє життя в своїй славі у небі. 

Суть християнства - мати живе відношення до Ісуса, рахуватися з Ним, поставити Його на перше місце у своєму життя. 

Християнська місія 


Місія християн спрямована нести Боже слово до всіх народів і зробити їх учнями Ісуса Христа (пор. Мт. 28,19-20). Тобто індуїстам, буддистам, анімістам, євреям, мусульманам і навіть агностикам та атеїстам, ми зобов'язані проповідувати Христа і шлях спасіння, навіть ціною мученицької смерті! Боротьба християн є боротьбою за людські душі, за щасливу вічність. Синкретизм та міжрелігійний діалог – це самогубний обман! 

Християнська місія виражена на практиці - словом, християнською літературою, молитвою, прикладом життя і добрими ділами. 

Біблійне ставлення до поган 


Основні принципи: 

1) З ким я говорю? Хто ця людина? Якого вона має духа? 

2) Чому я говорю з нею (мета розмови)? 

3) Спосіб розмови. 

До п. 1) Якщо я говорю з буддистом, необхідно усвідомити, що він має якогось духа. Якого? Брехливого. Буддист вміє перекручувати. Він не зацікавлений в тому, щоб пізнати правду, але хоче поставити під сумнів мою правду про спасіння і засліпити мене уявною людською мудрістю. Але ця т.зв. мудрість є божевіллям, тому що зовсім не рахується з хрестом Христа і основними правдами, вираженими в християнстві. Якщо християнин вступає в контакт з буддистом, йому недостатньо мати правовірне вчення. Він повинен мати Духа Божого, мати Божу силу. 

До п. 2) Християнин повинен мати лише одну чітку мету – в силі Святого Духа свідчити про Ісуса, щоб той, хто чує, увірував і був визволений із влади темряви. Отож завдання полягає в тому, щоб душа прийняла спасіння, яке є тільки в Ісусі Христі. Християнин повинен лаконічно висловити правду про Ісуса і вказати буддисту, що робити, щоб прийняти Ісуса і спастися. 

До п. 3) Важливо знати, що це духовна боротьба: за людиною, яка має духа буддизму, є дух темряви. Християнин не сміє йому відкриватися. 

Чеський священик-відступник Т. Галік, який просуває буддизм, подає норми т.зв. діалогу, які є абсолютно абсурдними. Християнин нібито повинен відректися правди і визнати, що правду має буддист. Це так, якби ми знали, що в одній склянці є отрута, а в другій – чиста вода, але в рамках діалогу відмовилися б від правди – випили б отруту і померли. Ми, християни, що володіємо істиною, зобов’язані проповідувати Євангеліє і рятувати душі, ми повинні мати до поган ясне євангелійне відношення. Слід пам’ятати, що коли християнин веде розмову з буддистом, то веде її з людиною, яка свій розум і волю відкрила духу брехні і є медіумом цього духа. Якщо дух, який його полонив, не буде переможений, то таку людину ніщо не переконає. Божа сила діє тоді, коли я живу з Ісусом і маю живий досвід з Його словом і з Ним самим. 

Сучасні єресі релігійного синкретизму 


Коренем сучасних єресей релігійного синкретизму в Католицькій Церкві стали єретичні формулювання в декларації "Nostra aetate " ІІ Ватиканського собору (1962-1965) відносно нехристиянських релігій та впровадження, згодом, міжрелігійного діалогу. 

1) Міжрелігійний діалог. Він веде до єдності з поганством та зради Христа (наприклад, зустріч в Асижі та Астані). Ці зустрічі стирають грань власної християнської ідентичності та заперечують місії. Ісус посилав апостолів робити місії в силі Святого Духа, а не вести діалоги з людьми, які відкриті на демонів через свої релігійні системи. 

2) Медитації та молитви з поганами. 

3) Твердження, що Бог християн і Аллах - бог мусульман, є той самий. 

4) Твердження, що християнство і поганські релігії є рівноцінними дорогами до спасіння. 

5) Ставити Біблію і т.зв. "священні книги" інших релігій на один і той же рівень. 

6) Хрислам - новий рух об'єднання християнства та ісламу у світі. У Європі вже будуються спільні приміщення для молитви. 

7) Релігія Нового Світового Порядку - Нью-Ейдж (Глобальна Церква).