Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 1 серпня 2019 р.

НЕЗАПЕРЕЧНА ІСТИНА


Біблія - Боже слово, лист нашого Творця до нас, людей. Все, що написано в цій Книзі - правдиве, хоча багатьох речей ми не можемо зрозуміти. Лише сам Бог може відкрити нам Свої таємниці, а для цього потрібно читати Його Книгу і приймати вірою все про що вона нам розповідає. 

Протягом століть на Біблію були різні атаки: її спалювали, забороняли, висміювали, малювали карикатури. Але вона вистояла, бо інакше і бути не могло, адже її написав Господь, а не людина. 

Тепер диявол обрав іншу тактику. Він ставить під сумнів достовірність того, що написано у Біблії. А робить це через ...християн. Багато професорів теології, а навіть і людей, які посвятили своє життя Богові не вірять у чуда, описані в Божому слові, обгрунтовуючи це тим, що цього не могло бути, і що євреї, а потім і християни самі щось дописали, прикрасили, пояснили згідно своїх уяв. Наприклад, заперечують воскресіння Ісуса Христа, чуда під час виходу Ізраїля з Єгипту, всесвітній потоп та інші речі, які не можливо пояснити людським розумом. 

Такі "фахівці" сумніваються у правдивості Біблії, і не тільки самі не вірять у її достовірність, а й у інші душі сіють недовіру. Причиною цього є людська гординя. Ми не хочемо визнати, що є щось, чого ми не можемо пояснити, а тому ставимо під сумнів Боже слово. 

Є навіть такий жарт. В парку на лавці сидить хлопець і читає Біблію. І в той момент, коли біля нього проходить професор теології, він захоплено вигукує: "Алилуя! Який великий Бог!" 

Викладач зупинився і запитав: "Що сталося?" Хлопець пояснює: "Бог перевів ізраїльський народ через Червоне море, як по суші!" Професор іронічно посміхнувся і сказав: "Ти не розумієш, там було води по кісточки, тому вони і перейшли" Хлопчина знову почав читати і за короткий час вигукнув: "Алилуя! Який великий Бог!" 

- Що цього разу?, - поцікавився професор. "Бог втопив військо фараона в морі глибиною в кілька сантиметрів!" 

Можна було б сміятися, якби реальність не була такою сумною. Бо коли людина не вірить в Божі чуда і у те, що все написане в Біблії є правдою, то потім вона почне сумніватися у всьому іншому. Наприклад, в реальності пекла, Божого суду, існуванні демонів. Бо якщо цього не існує, то непотрібно каятись, непотрібно боротись з гріхом. Диявол знає це, а тому намагається вбити в людині віру в Бога, посіяти малий сумнів, який потім переросте в атеїзм. Деякі мудрагелі заперечують Ісусові слова, пояснюючи це тим, що апостоли щось самі дописали, бо "вони ж не ходили за Христом з диктофоном". 

Найгіршим є те, що ці невірки належать до різних церковних структур, навчальних закладів, а тому мають доступ до вірних, яким отруюють душі і вбивають віру. Те що їм підходить в Біблії, вони приймають, а те, що ні, заперечують. 

Бог нам каже через апостола Павла: "Все Писання - надхненне Богом" " Тим. 3, 16. Після смерті навіть ті, які не вірили у Бога, переконаються, що все, що Він написав через Своїх пророків - було правдою. Тому Господь хоче, щоб ми тепер повірили в істинність Його слова і жили згідно нього. 

У світі є багато речей, які ми не можемо пояснити своїм розумом, але це не заважає їм існувати. Навіть у природі є такі явища, які просто не можуть відбуватися, але вони відбуваються, хочемо ми цього чи ні. А тим більше слово Творця є правдивим, постійним і зобов'язуючим для нас. Йому ми повинні вірити, бо у Ньому є наше спасіння. 

Як би ми не філософували і не мудрували, потребуємо лише одного - вірою прийняти Боже слово як незаперечну істину, відкинути сумніви, яким могли відкритися, перепросити Ісуса за це і жити згідно Божої волі.