Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 4 серпня 2019 р.

Наш вибір: Бог або гріх

Сучасний світ пропонує різноманітне і привабливе життя, і люди, а особливо молодь, через свою необережність і самовпевненість потрапляють у пастку диявола, з якої не кожен зможе вибратись.

Дівчина, яка була ревною християнкою, багато молилась і читала Боже слово, намагалась вистояти в цій боротьбі з гріхом і світом, щоб показати Ісусові свою вірність і любов. Вона твердо трималась Божих заповідей і уникала нагоди образити Господа важким гріхом, зокрема в області чистоти. Але мала поганих подруг, які кликали її на дискотеки, вечоринки і в казино. Так розпочався її рух в протилежну від Бога сторону.


Одного разу, коли вона була в селі у своєї бабусі, то познайомилась з хлопцем, який теж був віруючим, але як потім виявилось - ліберальним. Він з першого погляду припав їй до серця, через деякий час освідчився в коханні. Потім вони одружились і дуже швидко Ружена побачила його лицемірство. Помаленьку чоловік відвів її від Бога і вона стала атеїсткою, але на цьому все не закінчилось…

Чоловік почав приводити додому чужих жінок, а серце дружини страждало від цього. Незабаром вона важко занедужала, і коли лежала хвора на ліжку прийшов чоловік з іншою жінкою і повідомив її, що йде від неї і створює нову сім'ю. Хворій було важко це перенести і її стан погіршився, вона хотіла каятись, але диявол, якому ревно служила, не давав їй цього зробити. А коли покликали лікаря, то він повідомив, що їй залишилось жити лише кілька годин.

Жінка почувши такий прогноз, зрозуміла, що зовсім не готова до смерті і зустрічі з Ісусом, Якого прогнала зі свого життя через любов до гріха. Вона розповіла лікареві про те, як прожила життя, як злегковажила спасінням через пристрасть і попросила його покликати священика. Але лікар зі смутком відповів, що найближчий священик живе далеко звідти і на дорогу йому знадобиться кілька годин, яких у неї вже немає.

Хвора з відчаю заплакала і тоді лікар, серце якого зворушилось, сказав їй: «я – колись був монахом і священиком, але мав сильну духовну боротьбу і зрадив своєму покликанню. Але можу прийняти Вашу сповідь людину в небезпеці смерті.» Після того жінка віддала свої гріхи Ісусові, а з лікаря взяла обіцянку, що він напише про її каяття друзям, які звели її з правдивої дороги, щоб і вони могли навернутись.

Лікар слухаючи ці слова у глибині серця проживав жаль за своє змарноване життя. Після цього випадку він розкаявся і повернувся до монастиря, який покинув багато років тому. Як виявилось згодом, один з братів в монастирі завжди молився за його навернення і Господь вислухав ці молитви. А жінка, яку він сповідав, теж мала заступників перед Богом – своїх колишніх подруг, з якими колись разом молилась і співала Богові.

Таким несподіваним і щасливим виявилось закінчення цієї трагедії. Але Господь не хоче, щоб ми пізнавши всю глибину гріха і відчувши на собі вогонь пекла, повернулись до Нього, а щоб пильно берегли своє спасіння, не жартували з гріхом і пам'ятали, що ми куплені дорогою ціною – стражданнями і смертю Ісуса Христа.