Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

пʼятниця, 9 серпня 2019 р.

Християнський погляд: чому не слід робити татуювання


Татуювання у наш час стали звичним явищем, яке не асоціюється лише з кримінальним світом. Багато людей, а особливо молодь розмальовують себе, роблячись схожими на представників дикого племені в джунглях. 

Колись спеціальні тату робили аферистам, повіям, засудженим на каторгу. Свою галерею знаків мають і ув'язнені та військовослужбовці. 

Чому це явище стало таким популярним? Людина хоче виявити свою неординарність, а для цього користується такими методами, які пропонує їй світ. 

Які є небезпеки для нашого здоров'я? Існує серйозна загроза захворіти на гепатит В або С, алергію чи підхопити інфекцію. 

Крім того, будь-яка річ з часом може нам набриднути, але якщо це малюнок на нашому тілі, то так легко його ми не позбудемось. 

А що каже про це Церква? Біблія попереджає, щоб ми не робили на своєму тілі нарізів і не наколювали письмена (Лев. 19, 28). А розмальовування своєї шкіри знаками і ієрогліфами, значення яких нам невідомі, загрожує душі негативним впливом духовних сил (демонів). 

Боже слово навчає нас, що наше тіло є храмом Святого Духа, а тому непотрібне і шкідливе татуювання замість прикрашати тіло робить його карикатурою. Ми як християни, вже маємо на собі печать Святого Духа, яку отримали під час Хрещення, а тому не потребуємо жодних знаків і написів на своєму тілі. Погани зображали на собі подоби своїх божків або тварин, яких вважали за покровителів племені, а сучасне татуювання є нічим іншим, як неопоганством. 

У наш час є дуже поширеним явище робити собі кумирів і плекати культ тіла. Під впливом мас-медіа серед молоді поширилась епідемія татуювань, а за цим є прагнення нав'язати суспільству чужу і ворожу культуру.