Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 13 лютого 2013 р.

Чи є «день закоханих» християнським святом?



Упродовж останніх років популяризується в Україні нове «свято» - день св. Валентина, пропаговане Заходом, як день «закоханих». Але чи має це свято якийсь зв’язок з християнством? Щоб знайти відповідь зробімо крок до історії Церкви. У календарі Східної Церкви (Православної і Греко-Католицької) маємо трьох святих з іменем Валентин: мученик Валентин (228 р.), якого згадуємо 7 травня; свщмч. Валентина (269 р.) – 19 липня; свщмч. Валентина, єпископа (273 р.), вшановуємо 12 серпня. Тож, як бачимо, 14 лютого Східна Церква не вшановує жодного із святих з іменем Валентин. Західна Церква у цей день святкує пам'ять святого Валентина, єпископа мученика з Терні (Італія). Але його історія є спотворена різними легендами.


Що ж тоді «святкуємо» 14 лютого? Саме цього дня за старим календарем святкували поганський празник плідності розпусного бога Пана, що супроводжувався грішними забавами, а тому Папа Римський ще 496 року заборонив подібні «святкування». 
Сьогодні "день Валентина" - це ще один метод пропагації розпусти і деморалізації.