Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 2 квітня 2016 р.

Отці та Вчителі Церкви засуджують гомосексуалізм



Церква Христова має за основу своєї віри і моралі об’явлені правди самим Богом, які записані у Біблії. Тому ставлення до гріха гомосексуалізму було чітке і ясне вже від ранньої Церкви – це «гидота» (Лев 26,6) перед Богом, гріх проти людської природи. Отці Церкви це слово Бога неодноразово наголошували та вияснювали.
Між першими, хто про це заявив, був св. Августин (354-430)
«Злочини, що є проти природи, наприклад ці зроблені содомітами, мусять бути засуджені і покарані повсюди і завжди. Навіть коли б їх вчинили всі люди, вони були б співучасниками самого Божого засудження. Бог не створив людей, щоб вони вчинили таке беззаконня проти самих себе. Коли йдеться за збоченою пристрастю, спотворюється сама природа створена Богом. Порушується сама єдність, яка має бути між Богом і нами» («Сповідь», ІІІ, 8).

Св. Григорій Великий
«Про те, що сірка викликає сморід тіла, потверджує сама історія з Святого Письма, коли говорить про вогняний і сірчаний дощ, що випав від Господа на Содом. Він вирішив покарати в ній злочини тіла, і сам вид його кари підкреслює образу цього злочину. Тому що сірка видає сморід, вогонь палає. Отож, було справедливо, щоб содоміти палаючи збоченими бажаннями, що брали початок від смороду тіла, загинули одночасно у вогні і сірці, щоб через справедливу кару усвідомили собі яке зло  вчинили під впливом збоченого бажання» (Моральний коментар на Йова, ХІV, 23).
Св. Іван Золотоустий (344-407)
«Пристрасті є всі ганебні, тому що душа є більш зіпсована та деградована від гріхів, ніж тіло від хворіб, але найбільше зі всіх пристрастей є пристрасть між чоловіками (гомосексуалізм…)»
«Пристрасті гомосексуалістів не тільки є сатаністичні, але їхнє життя є демонічне»
Св. П’єр Дам’яні
«Ця пристрасть не є зовсім поважана за звичайну, тому що перевершує важкість усіх інших пороків».
Св. Бернард з Сієни
«Гріх проклятої содомії був зневажений усіма завжди, які жили згідно Бога»