Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 7 квітня 2016 р.

ТАК Марії повязане з втратою душі ради Бога

«Хто хоче спасти свою душу, той її погубить, а хто погубить свою душу ради Мене та Євангелії, той її спасе!» Це суть – втратити свою душу за Христа і Євангеліє. А в цьому є для нас прикладом Пресвята Богородиця в момент Благовіщення, коли Вона сказала: «Ось я раба Господня, нехай мені буде по слову твоєму».

Коли Діва Марія сказала: «Я раба Господня!», зійшов Святий Дух. Як це неможливе стане можливим? Святий Дух це зробить. Через Пресвяту Богородицю і Святого Духа Ісус хоче жити в нас. Як? Хоче, щоб ми віддали Йому свою волю аж до останньої речі, щоб віддали Йому все, щоб любили Бога всім серцем, всією душею і всією силою. Передумовою того, щоб Бог міг в нас жити, щоб Ісус міг в нас втілитись, є Маріїн  послух: «Я раба Господня!». Отож, все віддати Богові, як Пресвята Богородиця. Віддати Йому свою волю: «Навіть якщо цього не розумію, але хочу служити Тобі, Господи!»

Тоді Святий Дух дасть нам світло і силу, щоб Ісус міг в нас жити, щоб ми могли постійно входити до Христової смерті. В нас є гріх, отрута первородного гріха, який діє в нас через брехню. Тому потребуємо світло Святого Духа, бо Святий Дух є Духом правди, в той час як диявол є духом брехні. Святий Дух дає нам силу, щоб ми могли чинити Божу волю.
При Благовіщенні ми зустрічаємося з таїнством. Таїнство ми повинні приймати вірою, а потім Бог відкриє його нам. Це найбільше чудо в усій історії людства: Бог бере на себе людську природу. Бог стає людиною через віру Пресвятої Богородиці, через її ТАК. Вона сказала Богу своє ТАК і Слово стало Тілом. Бог чекав на те, щоб Марія сказала Йому своє ТАК. Він також чекає, щоб і ми, навіть в малих речах, вміли казати своє ТАК і приймали ті малі хрести, які маємо з’єднувати з Ісусом. Ми повинні терпіти так, як терпіла Вона.  Зі Св. Письма і пророків Вона знала, що Ісус буде чоловіком болю: обпльований, зневажений, але, незважаючи на це, Вона сказала: «Ось Я раба Господня!».

Під хрестом бачимо Пресвяту Діву, як Вона стоїть у вірі, знаючи, що Христос воскресне. Вона вірила, навіть якщо інші не вірили. І в нашому житті йдеться про те, щоб у всіх ситуаціях стояти у вірі і жити з віри, не з брехні, не вірити дурницям. Ми повинні прийняти Боже слово і в ньому стояти. А коли прийде якась брехня, захищатися щитом віри, бо йдеться про духовну боротьбу.

Програма Діви Марії є програмою і для нас. Святий Августин каже: «Бог став людиною, щоб людина стала богом», – а саме через Пресвяту Богородицю та її віру. Ісус на Голготі говорить тобі: «Ось Мати твоя!». І ми повинні приймати її програму – бути рабами Господа. В цьому полягає реформа Церкви – щоб кожна жінка була рабою Господньою, а не була, як Єва. Але це пов’язане з хрестом. Це означає стояти під хрестом, як Пресвята Богородиця. Кожне моє ТАК пов’язане з цим, але саме через це приходить благословення.