Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 9 травня 2016 р.

Чому віруюча людина має бути людиною молитви?

Для кожного християнина головною метою життя є спасіння своєї душі. Він розуміє швидкоплинність і марність життя, матеріальних благ і прагне навіки з’єднатися та перебувати з Богом у Його Царстві. Середником, засобом для досягнення цієї мети є молитва. Ми повинні собі усвідомлювати, що без Бога ми нічого (доброго) не можемо робити. Самоспасіння є неможливим. Ісус говорив до апостолів в Оливному городі: «Моліться і чувайте, щоб не ввійти у спокусу», а  апостоли спали. Які ж були наслідки: коли прийшло випробування, коли схопили Ісуса, вони всі втекли. Апостоли не молилися, тому не мали сили опертися духу страху.

Через молитву ми отримуємо прощення гріхів. Ісус закликає нас до молитви словами: «Просіть і дасться вам,  стукайте і відчинять вам, шукайте і знайдете» (Мт 7,7). Молитва – це розмова з Богом. Потрібно собі усвідомити, яке ми маємо велике достоїнство і привілей: ми можемо спілкуватися з Богом. Багато фанатів різних зірок чи музики чи спорту доклали б великих зусиль та жертв для того, щоб поспілкуватися зі своїми кумирами, а ми можемо спілкуватися з Богом і не цінуємо цього.  На молитві ми отримуємо мудрість для життя, як духовного, так і щоденного у вирішення своїх проблем. Через молитву ми отримуємо радість і мир.

Віталій Г., студент