Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 8 травня 2016 р.

"Мир вам" - говорить Ісус

Коли воскреслий Ісус з’явився апостолам, тричі промовив до них слова «Мир вам!». В якій ситуації Ісус це говорить? В Євангелії написано: «А як звечоріло, того самого дня, першого в тижні, – а двері ж були замкнені там, де перебували учні: страхались бо юдеїв, – входить Ісус, став посередині та й каже їм: „Мир вам!”» (Ів 20,19). Далі в Євангелії сказано: «Це промовивши, показав їм руки й бік. І врадувались учні, побачивши Господа. І ще раз Ісус їм каже: „Мир вам!”» (вірші 20-21). Потім втретє знову їм з’явився через тиждень, в неділю, коли з ними був і Тома: «По вісьмох днях знову були вдома його учні, а з ними і Тома. І входить Ісус, а двері були замкнені, стає посередині та й каже: „Мир вам!”» (вірш 26).


Часто Ісус мусить і нам сказати: «Мир вам! Мир тобі!». Треба прийняти цей мир. Усвідоммо, скільки тривоги є в нашій душі... Чому? Бо ми не з’єднані з Богом. Бо наша віра слабка. Ми не з’єднані з Христом і Божим словом. Тільки Він дає нам Свій справжній мир, як каже: «Мир, який Я даю вам, світ вам дати не може» (див. Ів. 14, 27). На іншому місці Ісус говорить: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і знайдете полегшу душам вашим» (Мт. 11. 28). Отож, головне – йти до Ісуса. Але якщо ми перебуваємо в собі, там миру не знайдемо. Достатньо якоїсь дрібниці чи думки, і вона забере у нас весь спокій. Як? Так, що ми концентруємося своїм духом на брехню або напівправду, яка позбавить нас всієї правди. Така реальність: ми віримо брехні і постійно сумніваємось у правді.