Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 26 січня 2017 р.

ГМО – генетична бомба для України

Ще в 2000 році 828 вчених із 84 країн світу підписали відкритий Лист усім урядам світу про небезпеку генно-модифікованих організмів (ГМО), де закликали:

“Ми закликаємо всі Уряди взяти до уваги сучасні строгі наукові дані про вже доведену і запідозрену небезпеку від технології генетичної модифікації і багатьох її продуктів і негайно оголосити мораторій на подальше їх використання, включаючи польові випробування, на підставі результатів наукових досліджень і профілактичних принципів.

Ми закликаємо всі Уряди відмовитися від генетично модифікованих культур на підставі того, що вони небезпечні і суперечать екологічно раціонального використання ресурсів. Уряди повинні підтримати пошук і розвиток екологічно прийнятних сільськогосподарських методів, які могли б по-справжньому принести користь фермерським господарствам всього світу”.

Тепер таких підписів уже більше 2 тисячі. Вчені вимагають ввести мораторій на використання трансгенів у їжі.

Багато країн намагаючись захиститися від ГМО продуктів ввели маркировку на продуктах з ГМО компонентами або продають їх по низьких цінах, а деякі держави пішли шляхов відмови від ГМ-культур і ГМ-продуктів організувавши зони вільні від ГМО (ЗВГМО). На сьогоднішній день відомі 1300 зон в 35 державах світу, які організували ЗВГМО. Серед них майже всі країни Європейських держав. А такі держави як Австрія, Швейцарія, Германія, Франція, Греція, Польща повністю відмовилися від ГМО.

Чому ГМО продукти є небезпечні?

По-перше, в процесі проникнення гени можуть не тільки самі проходити мутацією, але здійснювати негативну дію на геном рослин.

По-друге, в ГМ-рослинах можуть утворитися невідомі токсичні білки і тому трансгени можуть викликати у людини токсикози або алергії, сліпоту, онкологію і аутизм.

По-третє, способи вмонтування гена є недосконалі і не гарантують безпеку рослин, створених з їх допомогою.

Якщо ми будемо харчуватися трансгенними продуктами, то вони приведуть до зростання числа захворювань, передовсім онкологічних хворіб і безпліддя.

Проблема генетичної безпеки сьогодні являється одною із проблем національної безпеки України. Тут йдеться про здоров’я і життя дітей і дорослих, а одже, про здоров’я нації. Ще у 1970-х роках американський держсекретар Генрі Кіссінджер заявив: “Контолюючи продовольство, ви контролюєте населення”. ГМО є в певній мірі генетичною бомбою, яку закладають архітектори Нового Світового Порядку в т.зв. програмі “Золотий мільярд”.

Сьогодні Україна стає ласим шматком західного агробізнесу. Влада може погодитися продавати українські землі (хоч це ще не є законно), щоб погасити кредити перед МВФ. Лідером в інвестиції виступає американська корпорація Monsanto, яка числиться, як хімічна і біотехнологічна компанія, спеціалізована по виробництву ядохімікатів, зерна, міндобрив тощо. Слід зазначити, що першим покровителем ГМО в попередні десятиліття був Фонд Рокфеллера, а перший трагічний масовий експеримент із зернами ГМО мав місце на початку 1990-х років в Аргентині.