Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Фатіма - 100 років від об'явлення Матері Божої

100 років тому Богородиця у Фатімі закликала до покаяння і її послання відносяться до подій 21 століття. Спробуємо підсумувати відомі факти і проаналізувати їх значення.

Історія Фатімського об'явлення


В 1917 році Богородиця з'являється трьом малим дітям у Фатімі. Це були рідні брат і сестра Франциск (9 років) і Джасинта (7 років) Март і їхня двоюрідна сестра Луція Доссантус (10 років). Ще в 1916 році їм з'явився ангел. Він представився як ангел миру і заступник Португалії. Ангел закликав їх молитися на вервиці і навчив молитви до Святої Тройці.

1917 рік був перехрестям минулого, теперішнього та майбутнього: тривала Перша Світова Війна, протестанти святкували 400 років з нагоди виступу Лютера, масони святкували 200 років від закладення першої ложі в Лондоні. Кілька тижнів після т. зв. великого сонячного чуда, яке мало місце у Фатімі, у Росії розпочалася масонсько-більшовицька революція з вбивством царя. 

Діва Марія у цей час навідала Церкву. Продовж шести місяців 1917 року Матір Божа об'являлася дітям: 13.05, 13.06, 13.07, 15.08, 13.09 і 13.10. Богородиця передала дітям слова, суттю яких є заклик до покаяння, через яке людство може зм'якшити наступаючі Божі кари, а грішники можуть бути захоронені від погибелі. Під час кожного об'явлення вона просила молитися вервицю. 13 липня Діва Марія показала дітям пекло, куди потрапляють грішники. Відразу ж після цього вона відкрила їм таємницю, яка має три частини. При останньому з'явлені 13 жовтня відбулося велике сонячне чудо оголошене наперед Дівою Марією через дітей. Цей "танець сонця" бачили 10 тис. в Кова да Іра, а також люди в радіусі декількох кілометрів. 

В квітні 1919 року малий Франциск помирає від іспанського грипу. А наступного року в місяці лютому помирає Джасинта. Про свою смерть вони знали вже наперед від Богородиці. 

В 1921 році сестра Луція вступає до Колегії сестер св. Дороти в м. Порто. В 1925 році Богородиця просить ввести святкування перших субот почитаючи її Непорочне Серце.

У 1927 році Матір Божа дозволила сестрі Луції об'явити першу і другу частини таємниці, але вона це відкладала. 

В 1929 році сестрі Луції знову з'являється Богородиця та хоче, щоб Папа Римський разом з єпископами посвятили Росію Непорочному Серцю Діви Марії. У 1941 році сестра Луція записує таємниці і передає рукопис місцевому єпископу. Так звана третя частина, яка мала залишатися в таємниці, була написана на окремих листах паперу. Луція їх передала разом з першою і другою частиною, або аж у 1944 році, про це невідомо. Згідно наступних свідоцтв, мова йде про два конверти, вкладені один в інший. Перша і друга частини таємниці, з дозволу Папи Пія ХІІ були оприлюднені. В них йшлося, крім іншого, про війну, яка була в розпалі. 

При наступних об'явленнях Пречиста Діва Марія сказала, що третя частина має бути оприлюднена через пастирів Церкви, між 1944-1960 роками. Це був період тихого масонського проникнення у церковні структури. У 1960 році вже йшла підготовка до ІІ Ватиканського Собору, який вніс новий напрямок Церкви: "аджорнаменто" - пристосування до духа світу та релігійний синкретизм з поганством (док. "Nostrae Aetate"), що відбулося в Асижі 1986 році. Церква пішла дорогою відступництва (апостазії).

Голос Богородиці: "Покайтеся" 


Слова Пречистої Діви Марії: "Люди мусять виправитися та благати про прощення своїх гріхів, нехай люди більше не ображають Господа, бо ж забагато Його образили (...) Людський рід згрішив і потоптав дарунок, який Я зробила. В жодній частині світу немає порядку і сатана панує у найвищих структурах та вирішує хід подій. Йому в дійсності вдасться вилізти аж на верхівку церкви (пор. ІІ Сол 2,3-4) (...) для Церкви настане час її великих випробувань. Кардинали постануть проти кардиналів, єпископи проти єпископів. Сам сатана маршируватиме у їхніх рядах" (13.10.1917 рік).

Візіонерка сестра Луція пише до свого духовного провідника о. А. Фоентеса:

"Пресвята Богородиця є дуже засмучена тому, що люди не зважають на її повідомлення 1917 року. Чимало разів Богородиця нагадувала: "Багато народів зникнуть з лиця землі. Народи без Бога будуть Божим бичем (ред. ісламізація Європи). Сам Бог вибрав їх, щоб покарати людський рід, якщо молитвою, постом і покутою та з допомогою св. Тайн не одержать благодаті навернення до Бога (...) Диявол хоче запанувати у посвячених душах. Він завзято працює, щоб їх знищити і нікого не допустити до цілковитого покаяння. Він вживає всіх хитрощів, піддає навіть думку, щоб звести духовенство до вимог нинішнього часу. Він викликає заскорузлість у душах, робить їхнє життя холодним, сонним, не допускає до відновлення життя Духа і розкаяння. Він намовляє їх до уживання приємностей, які відвертають від Бога..."(22.05.1958).

пророцтва для світу та церкви

Фатіма і Росія


Хоч 13 жовтня 1930 року церковна влада своїм документом проголосила об'явлення Божої Матері у Фатімі вірогідним, однак наступне прохання Богородиці залишилося невиконаним довгі роки: "Коли побачите ніч освітлену незнаним світлом, знайте - це є великий знак, який дає Бог перед покаранням світу за його численні злочини через війни, голод, переслідування Церкви. Щоб зупинити це, прошу вас посвятити Росію моєму Непорочному Серцю і жертвувати причастя надолуження в перші суботи місяця. Якщо будуть вислухані мої прохання, Росія навернеться і настане мир. Інакше, поширить свої помилки (ідеологія комунізму) по всьому світі, які знову викличуть нові війни та переслідування Церкви; багато стануть мучениками (...), але на кінець моє Непорочне Серце переможе..." (13.07.1917). А 10.01.1927 року Матір Божа закликала: "Надійшов час, в якому Бог просить, щоб Святіший Отець в єдності з всіма єпископами світу, посвятив Росію моєму Непорочному Серцю, обіцяючи спасти її через цей середник...".

У 1942 та 1982 і 1984 роках відбулася загальна посвята Церкви та Людства Непорочному Серцю Марії, однак, це було виконано невчасно і не точно.

Видіння фатімських дітей


1. Візія пекла (13.07.1917). "Ми бачили щось таке як велике море, у ньому потоплені чорні спалені істоти, трупи, злі духи і душі в людських подобах, які виглядали як прозоре розпечене вугілля (...) Вони видавали такі жалібні плачі і крики відчаю і болю, що це вжахнуло нас." Мала Якинта говорить: "Найбільше людей штовхають у пекло гріхи нечистоти!".

2. Візія нової світової війни (13.07.1917). Щоб перешкодити цій війні, Мати Божа наголошує на потребі покаяння і просить про посвячення Росії її Непорочному Серцю та практикування набожества перших 5-ти субот щомісяця.

У вечері 25 січня 1938 року сестра Луція бачить знамення на небі: велике червоне світло було видно у всій Європі, це за словами Матері Божої означало початок нової війни. 

3. Візія останніх днів: війни, знищення деяких народів, переслідування Церкви і мучення християн.

У 1964 році Ватикан офіційно повідомив, що третя таємниця з Фатіми не буде оприлюднена. Ця новина не вказувала на жодну переконливу причину, містила в собі протиріччя, а закінчувалася багатозначною приміткою: "Оскільки Церква об'явлення в Фатімі визнає, тому не бажає брати відповідальність за правдивість слів, які як стверджують троє молодих пастушків, їм сказала Діва Марія".

Понеділок, 26 червня 2000 рік, Рим, Ватикан, кардинар Ратцінгер (Папа Бенедикт ХVІ) та кардинал Т.Бертоне офіційно виголосили документ про третю Фатімську таємницю. У ній Матір Божа зокрема говорить про майбутні події в Церкві, які ще мають настати: "Єпископ у білому є вбитий групою солдатів, які вистрілили в нього зі зброї і завдали йому декілька ран. Спільно з папою вмирають інші єпископи, священики, монахи, монахині і миряни". Мова йде не про папу Івана Павла ІІ, як це неправильно пояснив кардинал А. Содано.

Гріхи Церкви - дорога відступництва


Матір Божа у третій таємниці говорить про гріх та відступництво у середині Церкви, подібно як в об'явлені у Ла Салет (Франція) 19 вересня 1846 року : "Рим втратить віру і стане осідком Антихриста". Представники Ватикану усіма способами старалися це приховати та перекрутити. Про це натякав папа Бенедикт XVI 13 травня 2010 року під час паломництва у Фатімі: "Обманюють себе ті, хто думає, що пророча місія Фатіми завершилась (...) Вона вказує на майбутні події Церкви, які крок за кроком розвиваються та виявляються. (...) отже терпіння Церкви, які оголошуються (...). Новину, яку сьогодні можемо відкрити у цьому посольстві, є той факти, що не тільки із зовні прийдуть атаки на папу і Церкву, але терпіння прийдуть саме з середини Церкви, від гріха, що є в Церкві (...) найбільше переслідування Церкви буде не від ворогів із зовні, але зродиться від гріха у Церкві".

Пророчий голос Матері Божої у Фатімі був голосом попередження та закликом до покаяння. Богородиця закликає своїх дітей - християн, повернутися до Ісуса та його заповідей.