Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 10 грудня 2016 р.

До чого провадить недобре виховання дітей?


На сьогоднішній день однією з найактуальніших є проблема виховання дітей. Найцінніший скарб, який батьки можуть передати своїй дитині – це здорове виховання. Виховання – це фундамент на якому будуватиметься все подальше життя дитини і від того, наскільки добре закладений цей фундамент, залежить все її майбутнє. Здорове моральне та духовне виховання – це не лише привілей, яким батьки можуть наділити своїх дітей, але це їх обов’язок. Сумлінне та відповідальне виконання цього обов’язку забезпечить щасливе майбутнє не лише дитині, але й самим батькам, тому що те, що вони вкладуть до своєї дитини, того вони зможуть очікувати від неї в майбутньому. Тут постійно здійснюються слова: «Що посієш, те й жатимеш».



В сучасному суспільстві добре виховання – це велика рідкість і переважна більшість батьків зовсім не задумується над тим, до чого у цьому відношенні може призвести їхня легковажність. Одна мати написала книжку під заголовком «Як я можу зі свого сина зробити злочинця». Вона мала трьох синів і один з них за свої злочини опинився у в’язниці. Мета цієї книжки – подати пересторогу для інших батьків. Ось, як вона описує, що може призвести до того, щоб з дитини зробився злочинець:


1. Давай своєму синові від колиски все, що він забажає. Він виростаючи, буде думати, що цілий світ належить йому.

2. Якщо він уживає погані слова чи брудну лайку, то смійся з цього, і він буде думати, що він дотепний.

3. Не давай йому релігійного виховання. Почекай, аж поки він матиме 21 рік і тоді сам зробить своє рішення щодо релігії. Ніколи йому не кажи: «Це зле», «Це недобре» або: «Це гріх», «Того не смієш робити».

4. Завжди роби з ним порядок у його кімнаті, щоб він не навчався особистої відповідальності.

5. Дозволь йому читати що він тільки забажає. І він читатиме найгірше сміття, що затруює його розум, серце і душу.

6. Давай йому гроші на все чого тільки забажає: їсти, жити, веселитися, навіть у лихому товаристві.

7. Хай батьки в присутності дітей часто сваряться, бо тоді їх не здивує, коли родина розпадеться.

8. Завжди ставай на стороні дітей проти учителів, сусідів і поліції, у переконанні, що вони зле наставлені до твоєї дитини.

9. Якщо син зробить щось злого, то завжди борони його кажучи: «Моя дитина добра і ніколи щось злого не зробить».

10. Якщо так будете «виховувати» своїх дітей, то будьте переконані, що вони скоро й напевно опиняться в тюрмі.

Отож, здорове виховання вимагає від батьків великої уваги, терпеливості і справжньої любові, яка пов’язана з бажанням виховувати дитину у правді, у її правдивому відношенні до себе, до Бога і до ближніх. Тільки така дорога може зробити справді щасливими дітей та їхні сім’ї і оздоровити ціле суспільство.