субота, 31 грудня 2016 р.

Треба робити вчинки, які мають вартість для вічності

Перш, ніж станеш перед Божим судом, треба зробити все для того, щоб не стояти там з порожніми руками. Ми будемо суджені не тільки за те, що ми робили зло. Ми повинні робити добро – вчинки, які мають вартість для вічності. Ми будемо суджені за те, що повинні були зробити, але не зробили. Кожне добре слово, кожне підбадьорення, кожен крок віри, кожне терпіння, яке ми приймаємо і несемо, кожне висміювання і переслідування за Христа має велику вартість. Отож, ми повинні жити з віри. Звичайно, ми не будемо виправдані тільки через те добро, яке ми зробили. Ми оправдані Христовою справедливістю. Так, наше спасіння є в Христі, це основа християнства, але питання в тому, що на цій основі ми будемо будувати: дерево і солому, або золото вчинків, виконаних у єдності з Христом.


1Кор. 3,13-15: «…кожного діло стане явне; день бо Господній зробить його явним; бо він відкривається в огні, і вогонь випробовує діло кожного, яке воно. І коли чиєсь діло, що його він збудував, устоїться, той прийме нагороду; а коли чиєсь діло згорить, то він зазнає шкоди; однак він сам спасеться, але наче крізь вогонь». Тут говориться про чистилище. Той, хто побудував фундамент, буде спасенний, але пройде вогнем. В чистилище підуть ті, які прийняли Христа, але через свою байдужість, лінивство і слабку віру не можуть увійти в небесну славу. Душі, які йдуть в чистилище, проходять певними ступенями очищення. Тут переживають страждання, деякі, можливо, навіть дуже сильні, подібні до страждань в пеклі. Але тут є велика різниця – ці душі мають надію. Вони знають, що це страждання колись закінчиться. Деякі душі перебувають в чистилищі одну годину, інші – день, деякі 50 років, деякі 1000, а деякі, можливо, аж до другого  приходу Христа. Коли Христос прийде вдруге, остання душа вийде з чистилища і воно буде знищене.

Джерело: ВВП

Немає коментарів:

Дописати коментар