Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 17 червня 2017 р.

Небо (рай) - наша Батьківщина

Небо - це стан (блаженство душі), але також і місце (для наших матеріальних очей поки що закрите. Звемо його - світ невидимий, де діють інші закони). Небо - це місце Божої слави, місце щастя і справедливості. Небо є вічне, воно наповнене досконалістю. Сам апостол Павло чи інші святі, які споглядали красу неба, не могли його описати людською мовою. 

Що говорить Боже слово про небо?


1. Збирати собі скарби у небі: "Збирайте собі скарби на небі, де ні міль, ані хробацтво не нівечить і де, злодії не пробивають стін і не крадуть" (Мт 6,20).

2. У небі Ісус нам обіцяє нагороду за всі труди і переслідування: "Радійте того дня і веселіться, бо ваша нагорода велика на небі" (Лк 6,23). і на іншому місці: "Ваші імена записані в небі" (Лк 10,20).

3. Небо є наша Батьківщина: "Бо наше громадянство в небі, звідки і Спасителя очікуємо, Господа" (Фил 3,20).

4. Ми очікуємо нового неба і нової землі: "Нового ж неба й землі нової, згідно з його обіцянкою, очікуємо ми, в яких справедливість перебуває" (2 Пт 3,13).

5. Небо - повнота щастя: "Хочеш знати, що є небо? Нема там нічого, чого би ти не хотів, а є там все, що ти прагнеш" (Св. Бернард).

"Побачив я небо нове і землю нову, бо перше небо і перша земля минули... І побачив я місто світе, Єрусалим новий, що сходив з неба від Бога... Почув я від престолу голос великий, що говорив: Ось житло Бога з людьми, і він житиме з ними, вони ж народом його будуть, і сам Бог буде з ними, і витре, кожну сльозу з очей їхніх; і смерті не буде більше, ні скорботи, ні плачу, ні болю не буде більше, бо все попереднє минуло" (Одкр 21,1-4).

Тут є 8 характеристик неба: 

1) небо житло Бога; 

2) у небі буде народ Божий - правдиві християни;

3) Бог витре кожну сльозу з очей;

4) у небі не буде: ні смерті

5) ні скорботи;

6) ні плачу;

7) ні болю;

8) "ніякого прокляття не буде більше" (Одкр 22,3).

6. Людською мовою є неможливо охарактеризувати небо: "Те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те наготував Бог тим, що його люблять" (І Кор 2,9).

В чому полягатиме щастя блаженство у небі? - Це не полягає лише в огляданні краси, гармонії, відчуття миру та радості неба. Але головна нагорода, яку обіцяє Господь є він сам.

- Бачити Його обличчя;

- пізнавати Його;

- любити Його.

"І слуги його служитимуть йогу, і побачать обличчя його і ім'я його - на чолах їхніх. Ночі не буде більше, і не матимуть потреби в світлі світильника і світлі сонця, бо Господь Бог освітлює їх, і царюватимуть на віки вічні" (Одкр 22,3-5).

Ми не можемо тут на землі зрозуміти, що означає бачити обличчя Боже у всій Його славі. Св. Августин вважав, що якщо б Бог показав своє обличчя засудженим душам у пеклі, то "пекло би в тій хвилині перемінилось би на рай". Багато святих, які були тільки наповнені Божою ласкою, переходили закони природи. Думка про небо додовала їм сили у терпіннях.

Небо є вічне. Там усе наповнене красою і досконалістю Бога. Там нас по справжньому чекають! Небо - це місце нагороди і Божої слави. Небо - це наша небесна Батьківщина! Небо - це наша кінцева мета! Ми, як християни, очікуємо другого приходу Ісуса у славі. Тоді Він судитиме по справедливості усі народи. Слід пам'ятати, що зустріч з Ісусом може бути в годину смерті.

Робімо усе з перспективи на небо. Віра в Ісус є нашим документом до неба. Небо нам може вкрасти лише важкий гріх. Тому маємо з ним боротися. Необхідно робити покаяння. Необхідно взяти Боже слово я норму християнського життя, як правило віри. Часто взиваймо у молитві до Господа: Ісусе, дай сили витримати у вірі, не допусти щоб я втратив небо.