Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

пʼятницю, 14 липня 2017 р.

Святість християнського подружжя

Християнський письменник Тертуліан (165-225), так описує правдиве щастя християнського подружжя:

“Яке гарне співжиття подругів, що мають одну й ту саму віру, одну й ту саму надію та одною й тою самою дорогою прямують до одної й тої самої цілі! Вони разом моляться, разом постять, однаково себе почувають, взаємно перестерігаються і поступаються. Разом вони спішать до дому Божого, разом приступають до Господньої Трапези, разом тішаться і разом сумують. Одне перед одним з нічим не криється, одне одному не є тягарем. Обоє охоче відвідують недужих, спішать з поміччю до потребуючих, подають милостиню бідним. Вони не є собі перепоною в побожності, не скриваються одне перед одним з благородними молитвами, не кладуть на собі знамена св. хреста потайки, не відмовляють молитов перед їдою у скритості. Уста обох співають псалми й похвальні пісні в честь Божу й обоє стараються перевищити одне одного в ревній службі Богові. А Христос дивиться на них з любов’ю, вислуховує й наділяє їх щедрими ласками”.

Святість подружжя


Зв’язок християнського подружжя – це образ зв’язку Ісуса Христа зі Святою Церквою.

Зрозумій це, чоловіче! Христос обручився зі своєю Церквою і за Церкву, Свою Обручницю, пролив усю кров до останньої каплі. До тебе відносяться слова Апостола: “Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї” (Еф. 5, 25).

Христос – Голова Святої Церкви, а ти, чоловіче, – голова своєї жінки й дітей. Керуй ними в ім’я Христове, але керуй по Христовому Духові. Христос посвятився за Свою Церкву, ти ж посвятився для добра жінки й дітей.

Святою є злука Христа з Його Церквою. Святим є також зв’язок подругів. Ісус підніс християнське подружжя до достоїнства Тайни. Ціллю подружжя є взаємна поміч подругів для правдивого християнського життя. Християнське подружжя – це перше й найважливіше місце, де прищеплюються християнські чесноти й християнське життя. Правдиво християнські подружжя дають Святій Церкві ревних священиків і монахів, зразкові подружжя, а небові – святих.

Історія людства свідчить, що жінки можуть стати для своїх родин і для свого народу благословенством або нещастям. На їхніх руках виховується майбутнє покоління й воно стає таке, як і їхні матері. Жінки! Будьте самі святі, а ваші діти підуть за вашим прикладом. Яка мати – такі діти, такий народ.