Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

вівторок, 14 серпня 2012 р.

Про чистоту серця

Субкультура

В останній добі віра була відірвана від живого відношення до Ісуса, а таким чином і від життя. В багатьох місцях християнство сталося тільки бездухою ідеологією. Моральність, таким чином, втратила свій фундамент і свою обгрунтованість. Найболючіше це проявляється у відношенні до 6-ої і 9-ої Божих Заповідей. Область чистоти перебуває у великій кризі. Достатньо вийти на вулицю і людина котра хоч і має найкраще бажання жити чистим життям, опиняється під тиском нечистоти. Як сумно бачити жінок і дівчат, які під впливом моди нескромно одягаються і виставляють своє тіло на показ.
Як боляче чути від молоді, як вихваляється, хто більше злих досвідів здобув. Неморальна музика нищить спрагу по чистій любові і диспонує до насилля, нечистоти. Мас-медія і реклами сьогодні легалізують гріх, показують його як щось нормальне, навіть привабливе. 

Моральне питання 


Ісус сказав: “Через те, що розбуяє беззаконня, любов багатьох охолоне” (Мт. 24, 12). І охолола. В багатьох серцях охолола любов до Бога і спрага любити Його і свого ближнього чистою любов’ю. 

Вирішити це неможливо без закорінення в живій вірі, яка дивиться на життя з перспективи вічності і рахує з Божою ласкою. Якщо хтось правдиво навернеться і знайде живе відношення до Ісуса, то усі проблеми вирішаться. 

Тоді зрозуміємо і делікатні моральні вимоги, які подаються в Нагірній проповіді: “Кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб з нею в своїм серці. Коли праве око твоє спокушає тебе, – вирви його і кинь геть від себе” (Мт. 5, 28-29). Що це означає? Маємо подвійний зір – тілесний і душевний. Практично “вирвати око” – це крок внутрішнього самовідречення. Перервати внутрішній або зовнішній нечистий погляд. Таке “виривання ока” не є одноразовим вчинком, але це –програма, дорога віри і любові до Ісуса. “Віддайте тіла ваші, як жертву, живу, святу, приємну Богові: богослужбу від вас розумну.” (Рим. 12, 1 і наст.) 

Апостол Іван пише: “Юнаки, ви сильні і Слово Боже у вас перебуває, і ви перемогли лукавого” (І Ів. 2, 14). Апостол знає, що юнаки мусять боротися передовсім із спокусами в області чистоти, і також знає, що цю область злий (т.т нечистий демон) зловживає. Як перемогли? Так, що залишились в Божому Слові! “Коли перебуватимете у Моїм Слові... спізнаєте правду і правда визволить вас” (Ів. 8, 31-32). Ця обітниця дійсна і сьогодні, і не тільки для юнаків, але і для кожного, хто прийняв Христа. Умовою, щоб ми могли перемогти злого, є перебувати в Ісусовім слові. 

Хіба ви не знаєте, що ваші тіла – то члени Христові?... Утікайте від розпусти... Хіба ви не знаєте, що ваше тіло – то храм Духа Святого, що живе у вас...” (І Кор. 6, 15 і наст.).

Яку вартість має чистота? 

В Африці знайшли найдорогоцінніший камінь Коh-І-Nооr. Малі діти бавилися камінчиками, серед яких був і цей дорогоцінний камінь. Якийсь європеєць дав дітям за нього солодощі, і вони йому цей камінь віддали. Подібно є зі скарбом чистоти. Молода людина втрачає його за хвилеву розкіш. 

На початку 20 століття (1902 р.) в Неттуно в Італії була замордована Марія Горетті. 12-ти літня дівчина, яка радше вибрала мученицьку смерть ніж мала би втратити вінець чистоти. Церква проголосила її святою! 

Щодня біля статуї свободи в Америці лежить декілька мертвих птахів, які вночі летять до фальшивого світла, вдаряються до статуї і з поламаними крилами падають вниз. Це є образ молодої людини, яка тужить за свободою і щастям, але тому, що їй ніхто не вказав на Ісуса – єдине правдиве Щастя, знаходить лиш те фальшиве і платить за нього життям (сьогодні масові смерті від СНІДу). 

В Катехизмі Католицької Церкви 2350 читаємо: 

Наречені зобов’язані зберегти чистоту у стриманості

Один лікар психіатр пояснював: “Я переконаний, що дівчина по суті є здатна любити тільки одного, її серце пробуджується тільки раз. Якщо дівчина мала сім коханих, то так (дослівно сказав) для подружжя є "засвинена". Візьме собі сьомого, а постійно думає про того першого, якому цілком себе віддала.” Ще кілька років тому було нормальним, що наречений і наречена вступали до подружжя з чистим серцем. Обидвоє берегли чисте серце для того одного, якому хотіли віддатись, але аж до смерті. 

В подружжі чоловік і жінка мають рости до батьківства і материнства. Спочатку вони передають природнє життя, а також, будучи християнським подружжям, повинні на це життя нащепити, через Святе Хрищення, і Боже життя. Далі повинні дітей правильно виховувати не тільки словом, але і прикладом любові до Бога, до справедливості, власним прикладом при розрізненні добра і зла, і бажанням давати Ісусові перше місце, а для моральних вартостей приносити і найбільші жертви. 

Причини розлучення

Розлучення мають корінь у нечистій молодості. Скільки гріху перед подружжям, стільки є терпіння в подружжі. Передшлюбні статеві зв’язки, чужоложство, все це – гріхи, за які треба відповідати перед лицем Святого Бога! 

Існує ще одна дорога – дорога найдорогоцінніша. Ісус Христос, Непорочний Агнець Божий, який за наші гріхи заплатив Своєю смертю, кличе душі, які віддаються Йому цілковито. Наповни своє життя чистою любов’ю – "агапе", відношенням до Ісуса і зазнаєш правдивого щастя, якого жодна людина тобі дати не може. Ця любов ("агапе") проявиться у відношенні до людей безкорисною і жертвенною службою. Світ спраглий такої жертовної і відданої любові! 

Проси про ласку живої віри, бо без живої віри неможливо жертвувати своє життя і знайти правдиву любов і правдиве щастя – Ісуса. 

Як мало знаємо і пам’ятаємо про Ісусову любов! Ніхто тебе так не любить, як Ісус. Ісус за тебе помер. Він взяв на Себе смерть, котра належала тобі. Він за тебе пролляв Свою Кров на відпущення твоїх гріхів, лише потрібно з покаянням прийти до Нього. 

Почни частіше усвідомлювати: “Що Ісус зробив для мене? І що я роблю для Ісуса?” І пробудиться в твоєму серці живе відношення до Ісуса.