Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 7 вересня 2014 р.

Роль чоловіка в сім’ї

Ви маєте сім’ї. Чоловік повинен бути в сім’ї як священик. Він несе відповідальність за жінку і дітей. Потім буде мати внуків і правнуків. Так, як Авраам повірив і Бог дав благословення усьому його потомству, так і кожен з вас несе відповідальність. Сім’я – це ваша єпархія, це ваша парафія. Ви несете відповідальність, перш за все, за душі, а не тільки за самих себе. Чоловік повинен бути главою жінки, главою сім’ї, він має перед Богом певну відповідальність. Бог дає чоловіку і певний авторитет. Потрібно щоб чоловік мав правдиву мудрість. Щоб дійсно навчився боротися проти брехні, щоб навчився мудро керувати сім’єю і як її захистити. А це не просто. Це не означає тільки давати якісь накази, але часто це означає бути на хресті. Людина часто не може радикально відстоювати правду, а повинна навчитися і в певних ситуаціях толерувати те, що люди не є зрілими. Наприклад, діти, які бунтуються, опановані духом світу, який увібрали в себе.
Коли їм дають здорові християнські принципи, їм це не подобається. Наприклад, щодо одягання. Можливо, ви маєте доньок. Вони люблять модно одягатися і ви повинні їм сказати: «Так не можеш одягатися». А вона образиться: «Ти цього не розумієш!», і виникають проблеми. Єдиний порятунок, щоб вистояти в цій боротьбі – це спільнота. Спільнота людей, які мають здорового духа, здорове вчення, бо тиск світу, який руйнує християнство, є дуже сильним. Щоб вистояти, необхідно навчитися правильно думати. Чоловіки мають схильність до філософствування. В даний час необхідно вчитися правдивої мудрості, щоб бути справжніми борцями,  боротися проти зла, брехні і взагалі вміти боротися, щоб вказувати на правдиве життя і відстоювати дорогу правди. Це в даний час вимагає геройства і сили. Одна особа не витримає, бо системи брехні вас висміюють, погрожують вам. Самі бачите, які зміни в мисленні настали за останніх 20 років. Все повністю поставлено догори ногами. Падають всі моральні норми.
Як зберегти вічне життя для себе, для своєї сім’ї? Тільки так, як перші християни. Важливо мати практичну теологію, тобто втілювати Боже слово, щоб це було життя, а не теорія, бо чим більше несуттєвих інформацій, тим більше людина ними займається і втрачає суть.
У вас є діти. В сучасному світі на дітей створюються такі сильні тиски, що існує велика небезпека: ви їх виховаєте, а  світ їх зіпсує. На дітей створюються тиски не тільки в школі, вже з першого класу, але навіть вже з дитсадків, а також через друзів. Інфекція зла і гріха, духовна проказа сьогодні поширюється через школу, вулицю, телебачення, нечисті білборди, інтернет, порнографію, пропаганду збочень гомосексуалізму – все це діє вже на малих дітей. Щоб діти були від усього цього захищені – треба, щоб сталося велике чудо! Тому необхідно, щоб чоловіки – батьки – мали мудрість, як виховувати дітей, як захищати їх від цієї духовної інфекції. Батьки повинні молитися і мати живу віру, щоб могти захищати дітей і сім’ю. Чоловік повинен бути в сім’ї як священик – бачити суть: головне, щоб діти були спасенні.
Часто приходять жінки, матері, і розповідають про невирішальні ситуації з дітьми. Що їм порадити? Моліться і несіть з Ісусом це терпіння аж до смерті, жертвуйте його за те, щоб ваш син або донька хоча б в годину смерті знайшли Бога. І навіть якщо б син був п’яницею чи наркоманом, ви стійте у вірі і моліться до Бога, щоб він не був пропащий. Ситуацію, в якій він знаходиться, по-людськи вже неможливо вирішити, диявол спіймав його в пастку, але Бог може його визволити! Треба зміцнити віру цих матерів, а водночас сказати їм: «Ви  повинні нести цей тягар все життя, боротися за всю сім’ю, жертвуватися, приносити мирні жертви, упокорятися і просити Бога. І навіть якщо на вас будуть плювати, і навіть якщо б вас били, ви просто будьте вірною Ісусу і Бог зробить те, що обіцяв: коли навернешся ти, то «Бог спасе весь твій дім».