Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 26 жовтня 2014 р.

Як перемогти гріх?

Коли сам себе судиш, а це означає – тут, в часі, правдиво визнаєш перед Богом гріх, то маєш можливість в цьому світлі пережити прощення. Боже слово говорить, що якщо будемо судити самі себе, то Бог такий добрий і справедливий, що прощає нам гріхи.

Гріх люди не переможуть ані з допомогою психологій, ані сучасних теологій, ані орієнтальних медитацій… Перемога залежить від нашого глибокого з’єднання з Христом. Основне – вірою перебувати в Христі Ісусі, Господі нашім. Це означає, що в теперішній момент я не є в Христі тільки пасивно, але в цей момент люблю Його всім серцем, всією душею і всією силою.

Любити – означає відати Йому, як Господу, всі свої духовні сили: серце = відчуття, душу = сила душі, тобто пам'ять і розум, а також своє тіло. Любити Його всією силою означає дати Йому і свою волю.

Йдеться про стратегію духовної боротьби, боротьби з гріхом, духом брехні та смерті. Ця боротьба пов’язана з вічним життям в Христі Ісусі. Хто не бореться, той вже програв. Йдеться про те, щоб усвідомити, на кого чи на що людина зосереджена. Природно, через імпульсивні почуття, фальшиву правду і старі звички людину стягує гріх. А це веде до рабства. Власними силами не можливо перемогти. Перемогу людина отримає як Божий дар у Христі Ісусі.

Стратегія духовної боротьби – не намагайтеся перемогти гріх, але зосередьтися на Ісуса, бо Він своєю смертю на Голготі вже переміг гріх. А тому не можемо говорити ані про якусь людську часткову перемогу – якщо б якоїсь і досягли, вона знову ж таки веде до гордості, що в наступному етапі спричинить багато більший сором і поразку.

Отож суть цієї духовної боротьби можемо виразити гаслом: « Де є тепер Ісус? А де чи, вірніше, в чому є я?» Якщо в собі, в своїх фантазіях, в своїй правді, у своєму добрі, в своїй справедливості і т.д. .., то тільки питання часу, коли прийде осоромлення, а на кінець смерть. Якщо я перебуваю на цій площині, то тут діє людська гордість, що використовує красномовні терміни: «бути на рівні», «релігійна освіта», «релігійна ерудиція», «не мати жодних комплексів» і т.д. Але на цій площині людина програє.

Якщо хочу перемогти, я повинен бути в Ісусі Христі. З’єднання з Ісусом – це питання послуху віри. Йдеться про те, щоб ходити в Божій присутності, іншими словами, щоб перебувати в Христі і в Його слові, або ходити в дусі. Ці терміни з Св. Письма вказують нам на дар перемоги над гріхом. Тому апостол Іван говорить: «Хто в Христі – той не грішить, ані грішити не може» (пор. 1Ів. 3,9)