Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 10 жовтня 2019 р.

1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно)

"Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене"  (Вих. 20,2-6; Втор. 5,6-10)


ЗМІСТ 
  1. Про першу Божу заповідь
  2. Форми ідолопоклонства
  3. Боже Слово та Традиція Церкви засуджують окультизм
  4.  Перелік найбільш поширених окультних практик
  5.  Наслідки окультизму
  6. Як визволитися від впливу окультизму?


Про першу Божу Заповідь 


10 Божих заповідей (Декалог) були дані Богом Мойсеєві на горі Синай в 1250 року до Р.Х. Вони є записані у двох книгах Старого Завіту - книзі Вихід 20,2-17 і книзі Второзаконня 5,6-21. В основу десяти заповідей входять дві заповіді любові: "Люби, Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю", а також "люби ближнього твого, як себе самого. На цих двох заповідях, - говорить Ісус, - стоять весь закон і пророки" (Мт. 22,37-40).

Божі заповіді є досконалі та є виявом Божої волі. Вони є дані нам для нашого тимчасового і вічного добра. На землі заповіді вносять гармонію в особисте, родинне і суспільне життя людей. Також вони служать нам, християнам як дороговкази до небесної Батьківщини. 

Ось що говорить Бог у першій заповіді: "Я - Господь, Бог твій, що вивів тебе із землі Єгипетської, з дому неволі. Нехай не буде в тебе інших Богів, крім Мене. Не робитимеш собі ніякого тесаного кумира, ані подоби того, що вгорі, на небі, ні того що внизу, на землі, ні того, що попід землею, в водах. Не падатимеш перед ними ниць і не служитимеш їм" (Вих, 20,2-5). "(...) Не падатимеш ниць перед ними й не служитимеш їм, бо Я - Господь, Бог твій, ревнивий Бог, що карає беззаконня батьків на дітях до третього й четвертого покоління, тих, що ненавидять Мене, і творю милість до тисячного покоління тим, що люблять Мене й Мої заповіді бережуть" (Втор. 5,9-10).

Ця заповідь стоїть на сторожі правдивої віри в єдиного істинного Триєдиного Бога, Творця неба і землі. Вона наказує служити та поклонятися тільки Богові, який себе об'являв людям через пророків, а вкінці часів, через Свого улюбленого Сина - Ісуса Христа. Це поклоніння і найвища шана Богові вимагають внутрішнього і зовнішнього почитання. 

Перша Божа заповідь забороняє ідолопоклонство і всі окультні практики (магія, віщування і спіритизм). 

Чому ми маємо поклонятися Богові? 


Ми маємо поклонятися Богові з наступних причин: 

- Бог є наш Творець, який сотворив людину та увесь Всесвіт і ним піклується; 

- Бог є люблячий Батько; 

- Бог є досконалий, святий, всемогутній, вседержитель, повнота добра, краси і любові; 

- Бог нас відкупив через смерть Ісуса Христа та освячує наші душі через Святого Духа. 

Як маємо поклонятися і почитати Бога? 


Людина, як Боже створіння, є поєднана тілом, душею і духом. Тому вона має поклонятися Богові цілим своїм єством. Існує дві форми почитання Бога: 

Внутрішня – через чесноти віри, надії і любові (Мт. 22,37). Ці акти людської волі людина виражає через глибоку покору перед Господом - своїм Творцем і Спасителем. 

Зовнішня – почитання Св. Письма - зберігати Божі Заповіді і Боже слова. Свята Літургія - вершина християнської молитви. А також: спільна та приватна молитва, свідчення нашої віри перед людьми, поклони, спів християнських пісень, піст, знамення святого хреста, святкування неділі і християнських свят, почитання Богородиці, святих ангелів і святих, почитання ікон, мощей святих, святого хреста, пошана до святих речей і місць. 


Перша Божа заповідь засуджує ідолопоклонство 


Що таке ідолопоклонство? - Ідолопоклонство – це коли людина із створених речей робить собі ідола, "божка" та віддає йому пошану, поклоніння та присвячує йому свій час та гроші. Як колись, так і сьогодні, диявол матеріалізується або виявляє свою силу через видиму форму ідола, культ якогось божка, фальшиву релігію, грішну залежність чи окультну практику шамана і екстрасенса. 

Форми ідолопоклонства: 


1. Поганське ідолопоклонство 

2. Тілесне ідолопоклонство 

3. Душевне ідолопоклонство 

4. Окультне ідолопоклонство 



І. Поганське ідолопоклонство (з'єднане з практиками магії, віщування, спіритизму і екстрасенсорики; культ ідолів, канібалізм, культ гуру, фальшиве об'явлення Бога і містицизм, сатанізм) 

- поганські релігії (буддизм, індуїзм, конфуціонізм, ламаїзм, анімізм, іслам тощо);

- поклоніння Матері Землі -Pachamama (Амазонія);

- неопоганські культи і секти (РУН віра, Харі Крішна, Біле братство, Порфирій Іванов, Вессаріон, Реріх); 

- масонство;

- релігія Нової Ери (New Age). 

ІІ. Тілесне ідолопоклонство (культ власного тіла)

- рабство сексуальної пожадливості (порнографія);
- сексуальні девіації ЛГБТ;

Тауювання - це спотворення свого тіла та ідолопоклонство
- гедонізм у їжі, відпочинку, музиці; 

- алкоголь, наркотики, куріння; 

- мода (краса тіла і одягу); 

- культуризм; 

- татуювання; 

- надмірне піклування про тіло (здоров'я, харчування, відпочинок, тощо) 

ІІІ. Душевне ідолопоклонство (культ власного "Я"): 

- кар'єризм і гонитва за людською славою; 

- гроші і багатство; 

- захланність, скупість; 

- прив'язаність до людей та матеріальних речей; 

- культ своєї особи або інших (музиканти, актори, спортсмени, політики, митці тощо); 

- ідеології (фашизм, комунізм, гендер, трансгуманізм), атеїзм, раціоналізм, гуманізм; 


Гріх ідолопоклонства вважається найважчим гріхом з усіх гріхів, бо це є злочин проти Божої величі. За таке ідолопоклонство в Старому Завіті навіть була кара смерті (Вих. 22,20), як зрада віри в істинного Бога і віри свого народу. До гріхів ідолопоклонства належить також окультизм. 

Тілесне і душевне ідолопоклонство є виявом людської безбожності і пихи. Людина зі свого тіла і власного "я" зробила собі божка, якому поклоняється і служить. Тут задіяна область людської душевності: розуму, волі та емоцій. 

Гріхи окультизму 


Світ окультизму є досить широкий і таємний. Це є явна територія диявола. У корені окультизму є практики магії, ворожіння, спіритизму, окультні науки, фальшива духовність, забобони, окультні предмети, музика, фільми та література тощо. Ворожки, маги, шамани і цілителі - це слуги сатани! Вони є інструментами диявольської сили і маніпуляцій. 

Амазонські тубільці провели культ Матері Землі (Pachamama ) т.зв "молитва за Землю" у ватиканських садах, 04.10.2019.
Детальніше див. ВІДЕО 


Окультизм - це одна з форм ідолопоклонства. Чому? Бо людина звертається до диявола, або до його слуг, а не до живого Бога. Вона дає йому свою віру, відкриває душу та з'єднується з ним. Святий Єфрем говорить: "Сором тому християнину, який відновлює союз з дияволом". Диявол не Бог (який є всемогутній і всезнаючий), а лиш упалий ангел - творіння, тому він не знає майбутнього і робить псевдо-чуда та псевдо-зцілення.




Релігійний синкретизм - гріх проти першої Божої заповіді




Релігійний синкретизм - дорога до відступництва



Що таке ворожіння? 

Ворожіння - це окультна практика, якою займається чародій, ясновидець, мольфар або ворожка, щоб дізнатися про таємні речі або хоче передбачити майбутнє. Ворожіння є протилежністю до дару пророцтва - дару Святого Духа! 

Що таке магія?

Магія - це окультна практика та ритуали присвячені сатані, в якій маг просить демонічні сили про допомогу. Існує чорна (магія смерті) і біла магія (магія "добра"). 

Що таке спіритизм? 

Спіритизм - окультна практика викликання духів померлих або демонів (духовних провідників), щоб дізнатися про таємні речі або здобути духовне знання і силу. Людина, яка цим займається, стає духовним медіумом. 

Усе про забобони. 

Забобони - це гріхи проти віри, надії і любові до Бога! В основі забобону є повір'я або фальшива віра надавати надзвичайну силу і значення певним речам, подіям і природним явищам. Забобони носять позитивний або негативний характер. Вони основані на страху та є ірраціональні. Їхнє походження є з язичництва. 

Безвір'я і забобони завжди йдуть разом! Коли людина відкине віру у правдивого Бога, тоді починає вірити у тисячу дурниць. Християнин, який вірить у забобони, не довіряє Богові, а його віра є поверхнева і забобонна. Така людина не зрозуміла ще суть християнської віри. Часто люди вірять у забобони через незнання, бо ніхто з священиків їм про це не сказав. 


Як ставитися до снів? 

Сон - це область людської підсвідомості та психіки. Сни мають потрійне джерело: 1) від нас самих (наші переживання та мрії); 2) від Бога (рідко); 3) від диявола. Тут слід мати розпізнавання і мудрість. Ми, як християни, не маємо жити снами. Існує загальна засада - снам не віримо, приснилось щось і забули! 

Боже Слово про окультизм 


Св. Письмо засуджує окультні практики та ідолопоклонство: 
  • Втор 18,9-14 (перераховані 9 областей окультизму); 
  • Лев 19,31; 20,6; 20,27; 
  • Вих. 7,10-13; 20-22; 
  • 2 Цар. 21,6-9; 
  • Ді. 8,9-13; 13,6-12; 16,16-23; 19,18-19; 
  • 1 Кор. 6,9-10; 
  • Одкр. 2,2-16; 20-22. 

Божі перестороги: 
  • Іс.Нав. 23,16; 
  • 1 Цар. 9,6-9. 

Боже покарання за гріхи ідолопоклонства: 
  • Лев. 20,6 і 27; 
  • 2 Цар. 1,2-4; 
  • Дія 13,10-11; 
  • 1 Хр. 10,13-14. 

Традиція Церкви 


Святі Отці, на основі Старого і Нового Завітів, засудили окультні практики через які людина відкидає своє спасіння в Ісусі Христі та з'єднується з демонічними силами. 

"Дідахе" (Вчення дванадцяти апостолів), найстаровинніший християнський катехизм, застерігає перед гріхами окультизму (2,2; 3,4) і називає ідолопоклонство, магію і чаклунство дорогою, яка веде до смерті (5,1). 

Св. Юстин (2 ст.), ранній церковний апологет і мученик згадує про чин екзорцизму: « ... тому що Він (Ісус) і став людиною, і народився з волі Бога і Отця заради віруючих в Нього людей для того, щоб сокрушити демонів. Це і тепер ви можете дізнатися з того, що відбувається перед вашими очима. Бо багато хто з наших – християн зціляв і нині ще зціляють багатьох одержимих демонами у всьому світі і у вашому місті (Римі), заклинаючи ім’ям Ісуса Христа, розп’ятого при Понтійському Пилатові, тоді як вони не були зцілені всіма іншими заклинателями і чародіями» (ІІ Апологія, 6). 

Св. Кипріян (бл. 200-258), єпископ Карфагену описує силу екзорцизму над нечистими духами: «Прийди і побачиш на власні очі злих духів, коли вони тікають від наших заклинань і під нашими духовними нагаями покидають тіла опанованих ними людей». Також християнський письменник Оріген (184-253) в листі «Проти Цельса», вказує на суть екзорцизму: «Сила екзорцизму – в імені Ісуса Христа, яке вимовляється разом з подіями Його життя». 

Св. Василій Великий (329-379) у своїх "Моральних правилах" вказує на строгі церковні епітимії (покути) за гріхи окультизму, які були за його часів: 

"Хто розкаявся з чарівництва, нехай спокутує покарання установлене для вбивці (20 років)" (Правило 65). 

"Хто довірився чарівникам або їм подібним, хай буде під епітимією такий же час, як вбивця" (Правило 72). 

"... Ті, які без великого насилля зрадили віру в Бога, торкнулися бісівського столу і склали поганські присяги (ініціації), нехай на три роки будуть виключені з Церкви, два роки хай слухають св. Письмо, три роки хай моляться з поклонами, наступні три роки нехай стоять на молитві з вірними. Щойно (по 11-ти роках) тоді можуть бути допущені до приймання св. Причастя" (Правило 81). 

"Ті, які займалися чарами і наслідували поганські звичаї, чи приводили когось до свого дому для чарування або очищення, підпадають під правило шестирічного покарання, рік нехай будуть з плачучими, рік з тими, що слухають св. Письмо, три роки хай роблять доземні поклони і один рік хай стоять з вірними (на св. Літургії до "Вірою") і щойно тоді нехай будуть прийняті" (Правило 83). 

Також інші святі засуджували гріхи окультизму: св. Григорій Ніський, св. Григорій Назіянський, Св. Іван Постник, св. Кипріян, Св. Іван Золотоустий, св. Гілларій, св. Августин. 

Церковні собори 


Засудили окультні практики й Церковні Собори: Анкірський (314) - правила 1,2,4,7,8,12,24; Лаодікійський (345) - правила 32,33,35-39; Картагенський (398) - канон 89; собор в Бразде (560-563) - канон 7-10; Шостий Вселенський Собор у Константинополі (660-663) - правила 61,62,65,91,94; Римський (724). 

Одна з постанов Шостого Вселенського Собору у Константинополі, звучить: "Ті, які шукають чарівників або їм подібних (...), підпадають під правило шестирічної епітимії. Тих, які в цьому перебувають, не уникають цих шкідливих поганських вигадок і не навертаються, наказуємо повністю виключити з Церкви" (Правило 61). 

Папські булли 


Єпископи Риму перестерігаючи Божий люд засуджували гріхи окультизму: Іван ХХІІ "Super illius specula" (1330), Інокентій VIII "Sumnis desiderantes affectibus" (1484), Адріян VI "Dudum uti nobis exposui" (1525), Сикст V "Coeli et terrae" (1585) та ін. 

Катехизм Католицької Церкви (§ 2110-2118). 


У 1614-му році в Католицькій Церкві був виданий «Римський чин екзорцизму» - спеціальні молитви Церкви, які молилися єпископи і окремі священики над духовно поневоленими людьми від практик окультизму.

Слід сказати, що Православні Церкви на основі Св. Письма і Традиції Церкви засуджують всі окультні практики.

Також усі традиційні протестантські деномінації, опираючись на Боже слово, засуджують окультизм.

Перелік найбільш поширених окультних практик 


І. Спіритизм 


- викликати духів, відвідувати спіритичні сеанси (брати в них участь); 

- використовувати медіумів, стан трансу (наприклад, channeling - перенесення інформації з невидимого світу через медіумів); 

- "полтергейст" - демон непорядку в домах (стукіт, різні голоси, речі самі по собі літають, побої від невидимої руки); 

- ясновидіння (Ванга, Гаврило); 

- телепатія (читання думок); 

- левітація (піднімання в повітрі), астральні подорожі поза тілом, лунатизм; 

- використовувати кришталеву кулю, таблички з буквами, пляшки, карти таро;

- святкування Хелловін;

- НЛО (уфологія). 

ІІ. Магія (чорна і біла) 


- магія наведення заклинань або їх відкликання: заклинання, прокльони, «пороблення», «відроблення» (відшептати); 

- викликати недугу або її зцілити: спалювання рожі, скидання вроків, зливання воску чи олово, підкурювання від страху, качання яйцем, зашіптувати бородавки (або біль зубів) до місяця; 

- самовизволення, самооздоровлення (за допомогою "космічних енергій"); 

- чорна магія (магія смерті, вуду, шаманство, сатанинські оргії та ритуали, клятва кров'ю); 

- єврейська кабала, єгипетська кабала, халдейсько-вавилонська магія, алхімія; 

- використання лікувального магнетизму (тваринний чи рослинний); 

- магія кохання (приворожити хлопця/дівчину, чоловіка/жінку) або із злоби помститися; 

- чарувати: комусь щось підсипати, підлити, зашити до одягу, чарувати на тваринах, одязі і амулетах; 

ІІІ. Віщування (понад 200 видів) 


- на картах, каві, дзеркалі, руці (хіромантія), кришталевій кулі, фотографії, за допомогою носової хустинки, обручки, маятника, спіралі тощо; носити до ворожки сорочку чи майку; 

- астрологія (знаки зодіаку, гороскопи, кондиціонограми, комп'ютерна астрологія, біоритми); 

- нумерологія (віщування на числах); 

- радіостезія (віщування лозою, лозошукання) 

- іридологія (віщування з очей); 

- сонники, пояснення снів, наука про сни; 

- ворожіння на Андрія, на Катерини, на Різдво, на Різдво Івана Хрестителя 

- фальшиві "пророки": Ванга, Нострадамус, мольфари, різні гуру. 

Забобони 


- повір’я пов'язані з народженням дитини: червоні нитки, до хрестин не ходити в гості, не купувати речі до народження, плювати, кажучи «тьфу-тьфу-тьфу», щоб «не вректи» та ін.; 

- повір’я пов'язані з похороном: в кімнаті померлого перевертати столи, закривати дзеркала, брати «на щастя» його речі, класти до труни гроші, дорогоцінності, їжу, прощатися з домашніми духами (виносячи труну з хати стукати об поріг) тощо; 

- повір’я пов'язані з Різдвом: готувати для померлих тарілку, склянку, нести кутю на могилу померлих; ставити часник на кутах стола, підкидати кутю до стелі, стукати ложками після вечері, «бекати», «кукурікати», «кудкудакати» для більшого добробуту в господарстві та ін.; 

- повір’я пов'язані з Великоднем: спеціальні обряди під час печення паски, щоб ніхто не приходив, коли печеться паска; якщо запалася паска, значить газдиня (господиня) цього року помре; перед Пасхою нічого не зичити; поганські забави на «обливаний» понеділок; 

- побутові забобони: нічого не передавати через поріг; впала ложка; впав ніж; висипалась сіль; чорний кіт перейшов дорогу; з пустими відрами перейшли дорогу; тримати за когось кулаки; кування зозулі; якщо щось забули не повертатися назад за цим; не вітатися через поріг; не сідати на кут стола; не ходити в одному тапочку; не зашивати на собі ґудзик; одягати одяг навиворіт або задом наперед, носити шпильки, носити червону нитку щоб не врекли; спеціально їсти окраєць хліба; тричі стукати по дереву кажучи «тьфу-тьфу-тьфу»; приписувати надзвичайні властивості кімнатним рослинам; не ставати на одну ногу, бо мама помре; здійснювати спеціальні обряди при повному місяці; на весіллі бити посуд «на щастя»; зберігати і переписувати певну кількість разів «небесні листи», «листи, що приносять щастя» і молитви такого ж плану: «якщо носитимете коло себе, то..., якщо не перепишете і не пошлете, то вас чекає нещастя...»; доторкатися першими грошима до всього товару, щоб швидше і добре продати; 

- «побожні» забобони: пильнувати, щоб на Введення першою не зайшла в дім жінка; нічого не різати на свято Усікновення голови Івана Хрестителя та ін. 

IV. Альтеративна медицина 


- народні цілителі: Зубрицькі (Наталія Земна, «Зелена планета» (лікують заговорюванням травами зібраними до місяця та ін.)); секта Порфирія Іванова (лікування холодною водою, енергії самообожнення: його послідовники вважають його вчителем, при лікуванні кличуть його ім’я; за тим скривається культ тіла); Ревуцькі (вегетаріанська дієта, віра в реінкарнацією, методи дихання); ходити до цілителів і ворожок, які рекламуються в газетах, користуватися їхніми «послугами» і виконувати їхні поради; 

- лікувальні системи: Малахова-Брега (голодування), Бутейка (затримка дихання), Норбекова, метод Фоля тощо; 

- екстрасенсорика священиків-цілителів: від алко-нарко залежності (без покаяння), лікування копієм, заглядати в чашу у с. Солонка (святотацтво), о. Іван з смт. Перегінськ (Івано-Франківськ), православний священик із Закарпаття; 

- біоенергетика (чакри, аури, енергії, енергетичні канали - термінологія східних релігій) (о. Григорій Планчак); 

- аромотерапія (свічки з ароматом, аромолампи, ароматичні палички); акупунктура, акупресура (аплікатор Кузнєцова), голотропне дихання; 

- парадіагностика: іридодіагностика, комп’ютерна діагностика (увага!!! не плутати з УЗД, ехо-кардіограмою, томографією); 

- віра в чудодійні сили рослин (женьшень, папороть, та ін.); мумійо; 

- магнетизм; акупунктура (голкотерапія), акупресура (точкові масажі), уринотерапія, кінезіологія, парапсихологія; 

- психотроніка, біотроніка, геопатогенні зони (лозошукання); 

- вегетаріанство поєднане з йогою і східними релігіями;

- екстрасенси (Кашпіровський, Чумак, Ванга, Джуна та ін.); 

- гомеопатія (фірми «Нееl» (Хель), «Меркле», «Буарон» (Boiron), «Біонорика», «Біттнер», доктор Тайс, доктор Мом тощо); 

- лікування камінням, коралами, кристалами, металами, магнітами (магнітні браслети «Біонет»); 

- використовування дисків, браслетів, кліпс для схуднення, чи від тиску. 

V. Психологічні методи 


- гіпноз (автосугестія, автогенний тренінг; ребірзинг rebirthing - введення за допомогою гіпнозу до вигаданих попередніх форм життя = віра в реінкарнацію; чанелінг); самонавіювання; 

- релаксація, методи авторелаксації; 

- трансцедентальна медитація (Махаріші), Метод Сільви, метод Рейкі; 

- нові теорії менеджменту, що базуються на егоцентризмі, самовдосконаленні, поєднані з медитаціями, володінням масами; 

- пірамідальний маркетинг (фірми «Емвей» (Amway), «Оріфлейм», «Ейвон», «Проктер енд Гембл» (дає частину своїх доходів на розвиток сатанізму у світі) та ін. - використовують методи психологічної маніпуляції людьми). 

VI. Фальшива духовність 


- езотерика, екстрасенсорика, науки теософії та антропософії; 

- симпатія до східних релігій та їхніх лідерів (Крішна, Ганді, Далай-лама, Конфуцій, гуру Шрі Чінмой, Магаріші та ін., які вважають себе богами); 

- науки індійських мудреців «Махатма» («Учитель учителів» - псевдомесія, сатана); 

- усі види йоги, дзену; 

- усі види бойового мистецтва (карате, айкідо, таеквондо, у-шу, тай-чі, кунг-фу, бойовий гопак); 

- симпатії до поганської єгипетської та грецької міфології (нільський хрест-петля), віра в дорогоцінне каміння з «лікувальною» чи «чудотворною» силою, амулети (підкова), піраміди, талісмани, статуетки (будди), обереги, дідух;

- фен-шуй (статуетки черепахи, слона, тигра, жаби, пави), бонсай, ікебана; 

- поклоніння матері-землі Гайї, силам природи, неоязичництво, РУН-Віра (Рідна Українська Народна Віра); 

- НЛО - інопланетяни (демони), палеокосмонавтика; 

- віра в реінкарнацію. 

VII. Окультні предмети 


- для спіритизму: використання кришталевої кулі, табличок з буквами, пляшок, ниток, ножиць, каміння, чаші, карти таро; 

- для магії: дорогоцінне каміння з «лікувальною» силою, амулети, талісмани, піраміди, «заговорені пояси», килими, браслети, фігурки, чародійні мішечки.


VIII. Окультні символи 


- свастика, амулети, піраміди, обереги, знаки зодіаку, символ буддизму (інь-янь), сатанинська зірка (пентаграма), перевернений хрест, масонські знаки. 

IX. Окультна література і фільми 


- Книги: Антон ла Вей «Сатанинська Біблія», Нострадамус «Книга пророцтв», Генріх фон Наттесхейм «Магічні труди», Лев Силенко «Мага віра», «Веди», «Упанішади», «Тибетська книга мертвих» та ін.; Твори Івана Тритенмія, Парацельса, Джона Харріса, Аллана Уотса, Р. Муді, О. Блавацької, М. Реріха; Дейла Карнегі «Як завоювати друзів» тощо; «Гаррі Поттер», Кафка «Перевтілення», Булгаков «Майстер і Маргарита», Ольга Асауляк, Калина Ватаманюк, Гарафіна Маковій; «Клуб сімейного дозвілля»; 

- Журнали і газети: «НЛО», «Таємна влада», «Оракул», «Люцифер», «Листи з потойбіччя»... 

- Фільми, серіали: «Дитина Розмарі», «Аватар», «Всі жінки відьми», «Баффі», «Омен», «Гаррі Потер», «Зоряні війни», «Цілком таємно» («Х-файл»); «Ксена - принцеса воїн», блюзнірські фільми - «Остання спокуса Христа», «Код да Вінчі»; фільм жахів «Вій» тощо; всі фільми жахів та магічно-езотеричного характеру; 

- Телепередачі: «Битва екстрасенсів», «Школа лихослів’я», «Паралельний світ», шоу мага Коперфілда та ін.; 

- Мультфільми, які вчать дітей вбивати, демонічно володіти над іншими: «Мисливці за привидами», «Шрек», «Покемони», «Сабріна - юна відьма», «Бібі Блоксберг», «Алладін», «Людина-павук», «Ніндзі черепашки», деморалізуючі мультфільми «Губка Боб», «Футурама», «Лунтік», «Сімпсони», «Гріффіни», «Південний Парк», мультфільми жанру «аніме»,«манга» тощо. 

X. Окультна музика 


- езотерична, психоделічна, астральна, музика сфер; 

- музика Нью Ейдж (релаксаційна, медитаційна: «Енігма»); 

- трансова шаманська («Анастенарія»); 

- рок-музика - поділяється на безліч різновидів: від поп (Soft Рор) до важкого металу (Вlаск Меtal); 

- техно, реп, хіп-хоп, хаус, драм-н-бас, джангл... 

XI. Окультні ігри та іграшки 


- насильницькі та окультні комп’ютерні ігри; гральні автомати; 

- покемони (іграшки-демони), іграшки-монстри, трансформери, тамагочі. 


Чувайте, щоб не впасти у сіті лукавого! 


Всі форми окультизму (від віщування лозою, ворожіння на руці, магнетизерства, ясновидіння, акупунктури, гіпнозу, гомеопати, аж до «таємної сили», яка діє в індуїстській чи буддійській релігії), ведуть до того, що людина відкривається надприродним, таємним, окультним силам, «духовним енергіям» чи паранормальним здібностям. Це все тільки синоніми скритої темної сили, яка спричинює появу «здібностей», що перевищують можливості людської природи. Св. Письмо і Традиція Отців однозначно називає ці сили демонами (тобто, упалими ангелами), а вище наведені здібності називає білою або чорною магією (пор. Втор. 18, 9-16). 

Як людина отримує ці енергії? 


1. Через особистий контакт з окультистом, цілителем (наприклад: лоза чи маятник в моїх руках не функціонують, але коли візьме мене за руку лозошукач - здебільшого, почнуть реагувати! Передавання віщунського духа подібне до зараження інфекцією від хворого). 

2. Через читання окультної літератури (якщо людина вірою їй відкриється). 

3. Як темне духовне спадкоємство від предків (з 3-4 покоління). 

Наслідки окультизму 


1. відсутність радості у молитві 

2. нерозуміння Св. Письма 

3. не впевненість у спасінні 

4. вперта невіра 

5. духовна сліпота і високомірність 

6. зупинка духовного росту 

7. роздратованість, агресія, вибуховість 

8. відсутність спокою – страх 

9. самогубні думки 

10. богохульні думки 

11. схильність до алкоголю і наркотиків 

12. сексуальна збоченість (ЛГБТ) 

Як визволитися від впливу окультизму? 


1. Зробити зречення від конкретних практик і пов’язань в ім'я Ісуса Христа. 

2. Св. Сповідь (бажано з цілого життя). 

3. Необхідна молитва за розв’язання духовних пов'язань і за внутрішнє оздоровлення (у важких ситуаціях). 

4. Спалити або знищити окультну літературу, предмети, амулети, іграшки тощо. 

5. Робити покаяння за минулі гріхи. 



Для потерпілого, окультизм - це постійна пастка! Тому є необхідно продовжити духовну терапії за укріплення у вірі та оздоровлення своєї душі від наслідків окультизму. Цьому допоможуть нам ці духовні середники: 
  1. Регулярно сповідатися і причащатися. 
  2. Мати свій час на молитву. 
  3. Практикувати піст (середа і п'ятниця). 
  4. Читання Св. Письма і Життя святих 
  5. Залучення до живої християнської спільноти. 
  6. Уникати всього, що має зв'язок з окультним світом. 

Пересторога! 

  • Через контакт з людьми, які мають надприродні «здібності», на вас переходить духовна інфекція. Наслідки можуть проявлятися аж в годині смерті; 
  • Якщо хтось із захопленням оспівує мантри, чакри, меридіани, аури, реінкарнацію, східну медитацію, макробіотику, інь-янь, дзен, йогу, карму, енергії, голотропне дихання..., то він не має Христового Духа. Потрібно бути обережним, щоб не відкритися фальшивій і небезпечній духовності; 
  • купувати для когось гомеопатичні ліки - гірше, ніж купувати йому наркотики; 

Нехай мученики будуть для нас прикладом у боротьбі проти ідолопоклонства. Вони не вважали дрібницею кинути божкам одне зернятко кадила, щоб цим спасти своє життя, а радше померли за чисте відношення до Бога. 


* * * 

   ДОДАТОК 


Чи є почитання Богородиці, святих, святих мощей, ікон, хреста ідолопоклонством? 


Протестанти обвинувачують католиків і православних в ідолопоклонстві за те, що вони почитають Богородицю і святих, а разом з тим освячені Божою благодаттю речі . Чому така розбіжність? Проблема часто криється у незнанні. 

Протестанти відкинули історичне християнство, яке на протязі 15 століть сформулювало основні правди віри виходячи з Божого Слова і Традиції Церкви. 

Почитання Богородиці 


"Кожне почитання Богородиці, яке не веде до Ісуса є фальшиве" (св. Гріньйон де Монфорт). Прийняти Матір Ісуса є останньою волею нашого Спасителя для кожного учня: "Ось Мати твоя" (Ів. 19,24-25). Чому почитаємо Діву Марію? Почитаємо її тому, бо вона є нашою Матір'ю і Вчителькою життя. В Марії є скрите таїнство нового серця і Нової Єви. Тому, хто бореться проти Богородиці, той виступає і бореться проти її Сина. 

БІБЛІЙНА ОСНОВА 

  • Лк 1:28 - Радуйся, повна ласки, Господь з Тобою 
  • Лк 1:35 - дитина, що народиться, назветься святою, Сином Божим 
  • Лк 1:42 - Єлизавета: "Благословенна між жінками" 
  • Лк 1:43 - Єлизавета кличе її "Мати Господа мого" = Бога 
  • Мт 1:23 - діва народжує сина, Емануїла = "з нами Бог" 
  • Лк 1:48 - Марія: "всі роди будуть мене звати благословенною" 
  • Гал 4:4 - Бог послав свого Сина, народженого від жінки 
  • Лк. 1,28; 42-43; ("ось бо від нині ублажатимуть мене всі роди", стих 48). 
  • Іс. 7,14; Мт. 1,23-24 - дівицтво Матері Божої. 


Протестанти не почитають мучеників і святих, святі мощі та ікони, вважаючи це ідолопоклонством.


Слід розрізняти терміни "поклонятися" (лат. "адораціо") та "шанування", "почитання" (лат. "венераціо"). Поклоняємось і адоруємо виключно самого Бога. А вшановуємо та почитаємо мучеників, святих та праведників Старого та Нового завіту. Також християни від часів апостолів почитали св. Хрест та мощі святих на яких є Божа благодать Святого Духа. Бог підтверджує свою силу багатьма чудами через мощі святих. Це доказано історично! 

Церква завжди виступала проти ідолопоклонства та духа поганства. Але малювати ікони, образи чи робити статуї Ісуса, Богородиці чи святих не є ідолопоклонством. Перші фрески Біблійних правд (Доброго Пастиря, Богородиці з дитятком Ісус, Йони в киті) знаходимо вже у римських катакомбах. Був один період в церкві званий іконоборство, коли у Візантії, під впливом фальшивої духовної течії, палили святі ікони. Але потім це було засуджено як єресь на VII Вселенському соборі (787) у Нікеї, де сформулювалося теологічне обгрунтування, що ми почитаємо першоікону, тобто того, хто на ній зображений, а не буквальну матерію (полотно). Туринська плащаниця та образ Вероніки є нерукотворними образами страждального тіла Ісуса та Його лиця. Вони і сьогодні є загадкою для науковців. Також кожен віруючий є живою іконою Божою, бо створений на Божий образ і подобу. 

БІБЛІЙНА ОСНОВА 

Почитання святих і ангелів 

  •  Ісус Навин 5:14 - Ісус Навин впав, простершись у поклонінні перед ангелом 
  •  Дан 8:17 - Даниїл падає, простершись у остраху перед архангелом Гавриїлом 
  •  Тов 12:16 - Товія і Товит падають на землю перед Рафаїлом 
  •  Мт 18:10 - Ангели в небі завжди бачать обличчя Боже (ми шануємо ангелів задля їхньої великої гідності, котра походить від їхньої злуки з Богом. Святі також злучені з Богом) 
  •  І Ів 3:2 - Будемо подібні до Нього, бо побачимо Його, як Він є 
  •  І Сол 1:5-8 - ви стали прикладом для всіх віруючих 
  •  Євр 13:7 - пам'ятайте наставників ваших і наслідуйте їхню віру і життя 

Мощі 

  •  ІІ Цар 13:20-21 - дотик до костей Єлисея повернув до життя 
  •  Ді 5:15-16 - зцілення ставались через тінь Петра 
  • Ді 19:11-12 - зцілення через дотик одежі, що торкалася Павла 

Статуї існували при Єрусалимському храмі 

  • Вих 25:18-19 - виготови два херувими з кованого чистого золота
  • Чисел 21:8-9 - Мойсей виготовив бронзового змія і підняв його на жердині
  • І Цар 6:23-29 - святиня мала викуваного херувима, а також дерева і квіти
  • І Цар 7:25-45 - святиня мала бронзових вола, левів, вінки

* * *

Молитва прийняття та відречення 



Господи, Ісусе Христе, прийди до мого життя як мій Спаситель і Бог. Прийди Ісусе, я тепер відчиняю для Тебе двері свого серця. Я вірю, що Ти помер на хресті за мої гріхи і відкупив мене Своєю дорогоцінною Кров’ю. Тому тепер в покорі припадаю перед Тобою: Господи Ісусе, помилуй мене грішного! Прости мені всі мої гріхи. Ісусе, очисти мою душу Твоєю кров’ю від кожного мого гріха (усвідом собі свої конкретні гріхи). Я, тепер їх засуджую та відділяюся від них. 

Ісусе, я довіряю Тобі також ціле своє життя. Прошу Тебе керуй ним, переміни його та дай мені сили боротися з гріхом та принести плоди гідні покаяння. 

Я (ім’я), в ім’я Ісуса Христа відрікаюся диявольського впливу і пов’язання, які перейшла на мене через (назви конкретну форму окультизму) і духовного коріння, яке є за ним. Амінь. 

Силою імени Ісуса Христа, я розриваю всі ці духовні кайдани сатани, які мене зв’язували. Амінь.