Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 7 квітня 2018 р.

Переживімо Пасхальне таїнство в новому серці

У цю Великодню неділю ми переживаємо радісну подію славного Христового воскресіння, яке стосується кожного з нас особисто. Ісус довів своє Божество, а одночасно переміг диявола і смерть.

Христове воскресіння є доказом Божої всемогутності. Божа всемогутність створила всесвіт і установила в ньому точний порядок. Бог створив і нашу Землю, умови для життя і саме життя. Вершиною живого творіння на землі є людина, яку Бог створив на Свій образ, коли вдихнув у земний порох безсмертного духа. Ним ми подібні до Бога. Бог не тільки створив нас, але також у своїй любові викупив нас з рабства первородного гріха і смерті. Ісус взяв на себе людську природу, помер на ганебному хресті, а на третій день славно воскрес із мертвих. Через Тайну Хрещення ми занурені до Пасхального таїнства Христової смерті та воскресіння. Вірою ми повинні черпати з цього джерела Божого життя і жити життям Христа в своєму смертному тілі. Ісус сказав: «Я з вами по всі дні вашого життя». 

Він є з нами, але потрібно, щоб і ми були з Ним. Тому треба оживляти віру молитвою і дрібними вчинками відданості Богу. Ми повинні вчитися з вірою за все Богу дякувати: як за добро, так і за хрести та страждання. Маємо до Нього звертатися і з проханням про допомогу, довіряючи Його всемогутності. Основне − шукати Його святу волю і реалізовувати її через послух віри. Це ті скарби, які збираємо собі в небі. Так ми вкорінюємося у єдності з Христом.

Найбільшим прикладом наслідування Христа є для нас Його Пресвята Мати, яку Ісус передав нам з хреста словами: «Ось Мати твоя!». Вона є новим серцем, в якому повністю зберігається Пасхальне таїнство Христової смерті і воскресіння, таїнство Його нового життя. На Голготі Ісус своїм заповітом здійснив духовну трансплантацію − дав нам нове серце. 

Саме сьогодні, коли боремося проти царства темряви, за якою прихований дух брехні та смерті, потребуємо допомоги матері. Вона в момент воплочення сказала своє «ТАК» Богу і додала: «Я раба Господня, нехай станеться мені по слову Твоєму». Бути рабом Бога означає вже не бути рабом диявола і гріха. Це справжня свобода і справжня любов, яка об’єднує з Ісусом, так що людина відмовляється від свободи грішити та ображати Бога, і вже не хоче бути рабом диявола та гріха. Її Непорочне Серце в цій боротьбі, яку тепер переживаємо, на кінець переможе! Пам’ятаймо, що незважаючи на всі терпіння і програші, Бог має останнє слово, а Ісус є Переможець. Сатана на кінець буде зв’язаний і кинутий у вогненне озеро.