Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 6 лютого 2013 р.

"Молитовні сторожі" в Україні 10 років

Що таке Молитовна сторожа? Молитовна сторожа – це молитовна група віруючих християн, які моляться в одному конкретному наміренні. Молитва триває цілодобово. Яким чином? Кожен член молитовної спільноти має свою конкретну годину, яку називаємо молитовною сторожею або годиною. В основу цієї назви було взято цитату з Святого Писання: «На твоїх мурах о Єрусалиме, я сторожу поставлю. Ні вдень, ані в ночі ніколи не замовкне. Ви, що пригадуєте все Господеві, нема для вас спочинку. Не давайте Йому спокою, аж поки не відновить Єрусалиму, поки не зробить його на землі славним! »(Іс. 62, 6-7).

Як з’явилися Молитовні сторожі в Україні? Вперше Молитовні сторожі запропонували оо.ВасиліяниПідгорецького монастиря, що на Львівщині. У 2003-2004 роках вони проводили духовні реколекції для широкого кола християн (вчителі, лікарі, студенти, духовенство тощо) і запропонували цей модель молитви по домах, парафіях, де б люди могли спільно молитися за свої проблеми, розважати над Св. Письмом, ділитися свідченнями з молитви та євангелізації. А також обговорювати  спільні питання про те як виховувати по-християнськи своїх дітей, як обороняти християнські цінності у нашому вже хворому суспільстві.

Молитовна спільнота була і практичним застосування програми духовних реколекційта взаємною духовною підтримкою для віруючих. Один у полі не воїн. Такі спільноти засновувалися по цілій Галичині. Вони існують і сьогодні.

Яка структура Молитовної сторожі?

Одна молитовна група складається з 23 осіб. Кожний член має одну конкретну годину на молитовну сторожу. Таким чином молитва триває цілодобово.

Молитовну сторожуне молимося щодня, але тільки 7 днів в місяці. Вона завжди починається в неділю з 21:00і закінчується наступної неділі о 20:00. Якщо на парафії створиться кілька молитовних груп, наприклад, чотири молитовних групи по 23 особи, то порядок молитви є такий:
І група: перший тиждень кожного місяця молиться та молитовна група, яка була створена на парафії першою;
ІІ група: другий тиждень кожного місяця молиться та молитовна група, яка була створена другою;
ІІІ група: третій тиждень кожного місяця молиться ця молитовна група, яка була створена як третя.
ІV група: четвертий тиждень кожного місяця молиться ця молитовна група, яка була створена як четверта.

Якщо на парафії виникне ще більше молитовних груп, то порядок молитви повторюється, тобто четверта молитовна група молиться з 1 числа в місяці і т.д.
За молитовну спільноту відповідає одна досвідчена людина – керівник. Кожний мав би мати список членів своєї молитовної спільноти.

Пропонується:
Перед кожною 7-ми денною Молитовною сторожою, найкраще в неділю, члени молитовної спільноти зустрінуться і подадуть різні пропозиції – за що є потрібно молитися (мова йдеться про актуальні проблеми в найближчому осередку: наприклад проблеми в родині, на роботі, за навернення або оздоровлення конкретної особи, за визволення від алкоголю, неморальності, окультизму, наркоманії,…). Після закінчення 7-ми денної Молитовної сторожі молитовна спільнота поділиться своїм досвідом з молитви, наприклад в неділю.

До Молитовної сторожі входить також Свята Година – молитва родини.
Щодня від 2000 до 2100 год. є спільна година молитви. Кожний, хто приєднається до молитовної боротьби молиться там,де в цей часзнаходиться (чи в церкві, чи в дома, чи в дорозі). Її називають Свята Година,тому що це є час, де людина чи сім’я може знайти час для Господа. Тут можна молитися різні молитви: прохання, прослави, покаяльні чи співати.

Пропонується, щоб її молилася кожна християнська сім’я спільно вдома. В 2100 год. священики дають благословення передусім тим, які моляться Святу  Годину. Добре є сказати, щоб хворі люди і люди пов’язані кайданами злих духів (алкоголю, гральних апаратів, окультизму, нечистоти і т.д.) з великою вірою просили Господа Ісуса за визволення і прийняли благословення в цю годину, роблячи на собі знак святого хреста. Після цього можна помолитися: “Отче Наш”, “Богородице Діво” і “Слава: І нині:”.

Україну не захоронить ніхто,
тільки Господь Бог,
Але Він це не зробить без тебе!