Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 28 березня 2013 р.

Перевтілення – реальність чи міф?

Термін «перевтілення» чи «реінкарнація» є чужий для християнського навчання і термінології. Його коріння знаходимо в східних релігіях і культах: індуїзмі, буддизмі, ламаїзмі тощо. Питання перевтілення стає зрозумілим у світлі, коли вияснимо, що таке правдиве християнство, а що таке східні релігії і культи.

Характеристика християнства

Християнське життя – це життя з Ісусом, який є живий Бог, що нас чує, знає і розуміє. Це життя побудоване на Євангелії Ісуса Христа.

Християни слідують дорогою, яку об’явив сам живий Бог, Творець неба і землі. Він об’явив себе через Ісуса Христа, який є Дорога, Правда і Життя. Бог об’явив правду про Себе, про людину, про світі і про майбутнє.

Джерело Божого об’явлення для християн є Апостольська Традиція і Святе Письмо, автором якого є Святий Дух. Він надихнув деяких авторів записати історію спасіння та усе те, що потрібно знати людям для їхнього спасіння.

Характеристика східних релігій

Східні релігії і культи – це системи поганських вірувань витворені людьми, які є плодом філософських, історичних та соціально-культурних перемін і пошуків. Про фальшиві культи та ідолопоклонство читаємо в книгах Старого Завіту, де люди відійшли від поклоніння єдиному правдивому Богові Ягве і почали поклонятися ідолам. Так утворилися поганські культи і практики.

Сьогодні в Європі чи Америці різні індуїські гуру і буддиські вчителі скриваються за наукову термінологію або навіть цитують Св. Писання. Це є фальшиві дороги до спасіння, а їхні практики ведуть до біснуватості і втрати здорового мислення (Напр.: в індуїзмі, поклоняються щурам, слонам і коровам; в буддизмі, практикується аскеза - позбавитись бажань, тілесності і навіть думок тощо). Правда як така в них не існує. Добро і зло – річ релативна. Представники цих релігій вірять в циклічність історії з яким і зв’язаний міф про перевтілення. «Про що ти подумаєш в останні хвилин свого життя, в те ти і перевтілишся». Перевтілення є однією з форм покарання - карми. Таким чином людина буде перевтілюватися у різні форми життя - рослин, тварин чи людину, поки не спокутує своєї карми і вирветься до Брахми – безособова вища сила, енергія. Людина там розчиниться і втративши свою ідентичність досягне нірвани «повного душевного спокою». Ось такий кінець!?

Відмінності між християнством і східними релігіями

Різниця між християнством і східними релігіями є в тому, що в християнстві люблячий Бог об’являє Себе людині і йде їй на зустріч, щоб її спасти, а в східних релігіях навпаки, людина шукає «Бога» та шляхи як з ним з’єднатися. В християнстві це ініціатива самого Бога, а в східних релігіях це ініціатива самої людини, обмеженої у своєму пізнанні та приреченої на великі помилки. Це дорога самоспасіння.

Автором всіх фальшивих релігій є сатана. Будучи запеклим ворогом Бога і людей, він намагається скерувати вроджені стремління людини до релігійності в неправильне русло. Замість одної істиної дороги, яка веде до Бога, диявол проклав багато фальшивих, які ведуть до погибелі. І люди тисячоліттями блукають в лабіринтах релігій. А сатана прокладає все нові і нові щаблі… Через ці фальшиві релігії диявол переслідує декілька цілей. Насамперед, опутати людину павутинням заблудження, він намагається встановити контроль над їх пізнанням і зробити їх послушним знаряддям для виконання своїх огидних, нелюдських планів. А друге, спотворити істині духовні поняття і цінності.

Не може бути дві правди, протилежні одна одній. Правда може бути тільки одна. Вона виражена Ісусом Христом: «Я – Дорога, Правда і Життя, ніхто не приходить до Отця (тобто до Бога), як тільки через Мене» (Ів 14:6).

Біблійний погляд на перевтілення

Вчення про перевтілення категорично протирічить Біблії. Боже Слово говорить: «Як призначено людям раз умерти, потім же суд» (Євр. 9:27). Святе Писання чітко говорить про останні речі: смерть, суд, небо або пекло. Це торкається усіх людей, незалежно їхнього вірування. Після моменту смерті кожна людина стає перед Богом на особистий суд. Тут немає місця для перевтілення.

Спасіння здобувається не через систему перевтілень та покутуваня, але через Ісуса Христа. Його смерть на хресті стала примиренням і заплатою за всі наші особисті гріхи. Навчання апостолів і Христової Церкви говорить, що людину може спасти тільки віра в Ісуса Христа як єдиного Спасителя і Бога. Спасіння це незаслужений Божий дар. Бог є Любов і видав Свого Єдинородного Сина на жертву з любові до людей над якими висіло духовне прокляття первородного гріха. Гріх відділив людину від Бога, приніс дисгармонію у природу, смерть і терпіння, створивши непрохідну безодню. Тому дорога до Отця є тільки одна – через Його Сина, Ісуса Христа.

Найбільшим доказом проти ідеї перевтілення є воскресіння Ісуса та воскресіння усіх померлих при другому Його приході.

Ісус закликає усіх християн чувати: «Вважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато прийде під моїм ім’ям, (як Спасителі світу) вам казатимуть: Це я, - і багатьох зведуть» (Мр. 13:5-6). «Повстануть бо месії неправдиві та пророки ложні і чинитимуть знаки та чуда, щоб оскільки можна, одурити вибраних» (Мр. 13:22).

Заклик до всіх християн

Досліджуйте правди своєї віри, щоб ви знали дати свідоцтво своєї надії усім тим, хто вас проситиме. Перевтілення – це міф, витворений людьми, в поганських системах східних релігіях. Також цей елемент є присутній в руху Нью Ейдж (New Age) та секті Харе Крішна.

Відвідування різних курсів східної медитації чи практикування  йоги є зрадою Христа, гріхом проти віри. Християнська молитва немає нічого спільного з східними техніками. При них людина відкривається на духа, але не Божого. А тим самим, приймає фальшиву духовність, яка її нищить морально і духовно.