Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 29 вересня 2014 р.

Подружнє життя: закон подвійного послуху

Християнська родина

Закон подвійного мослуху


1. Чоловік мусить слухати Бога і Церкву.
2. Жінка мусить слухати Бога і чоловіка.
3. Діти мусять слухати Бога та обох батьків.

Звернімо увагу на те, що Бог вимагає підпорядкуватися і Його Божому авторитету, але водночас і людському. Отож в Божому слові зовсім не йде мова про емансипацію жінок. Але жінка з радістю слухатиме чоловіка, якщо знає, що чоловік також слухає Церкву (маю на увазі малу клітину, де вирішуються різні конкретні справи). Ця клітина підпорядкована вселенській апостольській Церкві, яка насамперед чуває над чистотою віри і моралі.

Відношення батьків до дітей

Потрібно усвідомити собі, що діти не є ваші, але Божі! Вони батькам тільки довірені. Завдання батьків – виховати дітей для Бога! Якщо ж Бог візьме собі дитину, наприклад,
дванадцятилітню, тоді батьки мають бути настільки врівноважені, що внутрішньо скажуть своє так: «Господь дав, Господь і взяв. Нехай ім’я Господнє буде благословенне!» (Йов 1,21). Звичайно, відчуттям неможливо наказати, ні стримати сльози!

Виховання дітей

Якщо ж обоє батьків будуть проходити школою молитви і покаяння, то нема проблеми виховувати дітей. І попри це, потім досвідчені батьки мали б зібрати свої поради і дати іншим певний порядок – і це вже від народження дитини. Кожен рік мав би мати свою програму. Необхідно здоровим способом розвинути і природне виховання, а на цьому природньому – відповідне вправляння в чеснотах (старанність, правдомовність, жертвенність, здатність прощати і т.д.) і вправляння в молитві.

Завдання жінки в християнській сім’ї

Жінка і дівчина має готуватися, щоб служити і жертвуватись в двох сім’ях:
1. в своїй власній сім’ї (чоловік і діти);
2. в Божій сім’ї – в Церкві (Христос і Божі діти – брати і сестри у Христі).

Ці два завдання може виконувати сучасна жінка, яка працевлаштована і до того ж має певні суспільні обов’язки (збори і т.д.).
Виходимо з основи, що на першому місці в сім’ї має бути Бог! Його маємо любити всією душею, всім серцем і всією силою (Втор. 6,5).

Робота для заробітку є лише середником, щоб людина мала з чого жити. Це завдання має чоловік, який утримує сім’ю. Якщо чоловік забезпечує сім’ю, хоча сім’я і житиме скромно та убого (не в біді), то жінка може почати вчитися виконувати ці два завдання. На жаль сучасна жінка не була ведена, ні вихована до цього, і це їй здається неможливим, особливо, з психічного огляду. Потрібно до цього виховувати!