Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 31 грудня 2016 р.

Треба робити вчинки, які мають вартість для вічності

Перш, ніж станеш перед Божим судом, треба зробити все для того, щоб не стояти там з порожніми руками. Ми будемо суджені не тільки за те, що ми робили зло. Ми повинні робити добро – вчинки, які мають вартість для вічності. Ми будемо суджені за те, що повинні були зробити, але не зробили. Кожне добре слово, кожне підбадьорення, кожен крок віри, кожне терпіння, яке ми приймаємо і несемо, кожне висміювання і переслідування за Христа має велику вартість. Отож, ми повинні жити з віри. Звичайно, ми не будемо виправдані тільки через те добро, яке ми зробили. Ми оправдані Христовою справедливістю. Так, наше спасіння є в Христі, це основа християнства, але питання в тому, що на цій основі ми будемо будувати: дерево і солому, або золото вчинків, виконаних у єдності з Христом.


1Кор. 3,13-15: «…кожного діло стане явне; день бо Господній зробить його явним; бо він відкривається в огні, і вогонь випробовує діло кожного, яке воно. І коли чиєсь діло, що його він збудував, устоїться, той прийме нагороду; а коли чиєсь діло згорить, то він зазнає шкоди; однак він сам спасеться, але наче крізь вогонь». Тут говориться про чистилище. Той, хто побудував фундамент, буде спасенний, але пройде вогнем. В чистилище підуть ті, які прийняли Христа, але через свою байдужість, лінивство і слабку віру не можуть увійти в небесну славу. Душі, які йдуть в чистилище, проходять певними ступенями очищення. Тут переживають страждання, деякі, можливо, навіть дуже сильні, подібні до страждань в пеклі. Але тут є велика різниця – ці душі мають надію. Вони знають, що це страждання колись закінчиться. Деякі душі перебувають в чистилищі одну годину, інші – день, деякі 50 років, деякі 1000, а деякі, можливо, аж до другого  приходу Христа. Коли Христос прийде вдруге, остання душа вийде з чистилища і воно буде знищене.

Джерело: ВВП