Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 22 листопада 2017 р.

Приготування до подружнього життя

Християнський шлюб - це "ТАК" на усе життя
Велику відповідальність перед Богом і народом за приготування дітей до подружнього життя та сімейних обов'язків несуть батьки наречених. Які засади, моделі поведінки і життя діти бачать у своїх батьків, такі будуть втілювати у новостворених родинах. Тому батьки, заздалегідь, мають готувати своїх дітей до відповідального батьківства. Батьківський дім - це школа, яка має навчити ввійти у життя.
Дружба між хлопцем і дівчиною, які мають намір побудувати християнську родину, має бути спрямована на пізнання моральних та духовних цінностей один одного. Тому є необхідне розумне спілкування, яке не переходить межі дружби. У спільному діленні можна пізнати риси характеру людини, її світогляд, засади і захоплення. Таким чином, молоді люди, зможуть розпізнати своє покликання йти разом дорогою подружнього життя чи ні.
У прийнятті рішення не слід керуватися виключно почуттями, користю чи зовнішньою красою, але також здоровим глуздом. Народне прислів'я говорить: "Не усе, що блистить є золото".

Важливим чинником, щоб сказати "так" або "ні" на усе життя є спільні пріоритети у житті. Хлопцеві і дівчині слід проаналізувати погляди і ставлення до першорядних речей життя: 

- Які є погляди на життя з Ісусом? 

- Які є погляди на сім'ю і дітей? 

- Чи людина є готова до труднощів і проблем. Чи спосібна їх вирішувати? Чи є самостійна? 

- Яке має ставлення до грошей і роботи?


Читайте також:  Основа подружніх взаємовідносин

- Яке ставлення до батьків, друзів та співпрацівників? Чи має якісь лихі звички і залежності (грубіянство, гнівливість, ревнивість, матюки, "застрягає" в барах та гральних автоматах, п'янство, наркотики)? 

- Чи є людиною вірною і жертовною? 

- Чи любить правду і справедливість? тощо.

На прийняття рішення не має впливати страх чи якісь власні інтереси. Потрібно порадитися з батьками і священиком, а якщо їх немає, тоді зі старшими людьми, які мають життєвий досвід. 

Необхідно, щоб хлопці і дівчата, які бачать себе у подружжі, молилися за доброго чоловіка і жінку, за християнського батька і християнську матір для своїх дітей. Особливо потрібно просити Божого світла, коли стоїмо перед вибором супутника спільного життя.