Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

вівторок, 12 березня 2019 р.

Св. Бернард про відданість Матері Божій

Богородиця
Св. Бернард з Клерво (1090-1153), учитель Церкви. У віці 22 роки, він разом з чотирма його брата і 25 друзями, вирішив відректися від світського життя, посвятивше себе Богові у монашій спільноті абатства в Сіто (Citeaux). Його батько і ще один брат приєдналися до них пізніше. Св. Бернард заснував і очолював монастир у Клерво (Clairvaux), в якому незабаром стало більше 700 ченців.

Щоранку Бернард задавався питанням, «Навіщо я прийшов сюди?». А потім нагадував собі про свій головний обов'язок - вести святе життя.


Він був великим почитателем Матері Божої:

"В небезпеці, в сумнівах, в труднощах, думайте про Марію, і кличте до Неї. Нехай Її ім'я не сходить з ваших вуст, не дозволяйте йому залишати ваше серце. А отримавши допомогу від Її молитов, не сходьте з Її шляхів.

З Її захистом ніколи не зіб'єтеся; закликаючи Її, ніколи не втратите свого серця; з думкою про Неї ви захищені від неправди; поки Вона тримає вас за руку, не впадете; під Її покровом вам нема чого боятися; коли Вона йде попереду вас, то не втомитеся; а якщо Вона прихильна до вас, досягнете своєї мети".