Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

вівторок, 17 вересня 2019 р.

ЙОГА - НЕ ПРОСТО ГІМНАСТИКА ЧИ ФІЗКУЛЬТУРА

Оголошення і реклами на вулицях наших міст пропонують всім бажаючим спробувати т. з. лікувальну гімнастику - йогу. Але чи справді все так просто і невинно? Звідки походять її коріння?

Що таке йога?

Йога – це прихована пастка індуїстської релігії. Багато хто хотів використати систему йоги для духовного оздоровлення християнства, в першу чергу через оновлення роздумів і християнську медитацію. На жаль, за декілька років, коли йога вже принесла згубні плоди, ми отримали гіркий досвід, що йога це не якась невинна річ, і що взагалі не так легко відділити її від величезного комплексу, з яким вона тісно пов'язана. Таким комплексом є індуїзм, а сьогодні і рух Нью Ейдж, який не приховує свого наміру ліквідувати правовірне християнство. Нью Ейдж запроваджує нову спільну релігію, основою якої є саме індуїзм.


Мати Базілея Шлінк пише: «В класичній йозі йдеться про відкривання свого “я”. Стверджується, що особливо людська природа в своїй суті добра і цінна. Всі йоги вірять в себе як в бога або як в частину божества. Отож йога у своїй суті є самовідкупленням. Насправді вона виховує грішне “я” старої людини в егоїзмі. Насправді учень йоги займається самим собою, і то тільки собою. Він крутиться навколо себе, ніби в колесі, і щораз більше не в змозі створювати здорові відносини. Таке вдаване відкуплення через приховані космічні сили є обманом. За кожною силою, що виходить із космосу, приховується духовна істота, божество. Постає велике питання: яке? Ісус каже, що Він як Божий Син приходить згори, але існує також Божий ворог, який приходить здолу (пор. Ів. 8,23). Він також вливає свої сили в людину і навіть може наділити її деякими здібностями. Отже, звідки виходять сили, які в індуїстській йозі вливаються в учнів? З ким ці учні з'єднуються, коли досягають мети йоги – стати напівбогом, надлюдиною? Це сили індуїстської універсальної душі Брахман (демон). Інакше і бути не може, тому що йоги живуть в індуїстській традиції... Якщо учні йоги відкриваються силі темряви, це ніколи не може принести їм відкуплення, визволення і гармонію, як їх запевняють під час навчання. Сатана – руйнівник всякого щастя, радості і гармонії, всього доброго. Він стоїть за всіма ідолами і богами, а також за темним вченням індуїзму. Ісус прийшов, щоб знищити діла диявола і темряви (пор. 1Ів 3,8). Він Господь і Переможець над сатаною і над всіма демонами.

Хто інтенсивно займається йогою, неодмінно потрапляє (хоч і непомітно) щораз більше під вплив сатани. Через струменіючу силу космосу, яка не є нічим іншим, як силою язичницьких богів, він ризикує потрапити під владу того, який приходить знизу, навіть якщо вважає, що займається «християнською йогою». На кінець учень йоги замінить Ісусове Царство світла на царство темряви, а зрозуміє це аж тоді, коли вже буде занадто пізно... Якщо християнин вирішив зайнятися йогою, то повинен вибрати: Христос чи Веліяр. Не можна комбінувати йогу з християнською вірою! Те ж саме стосується і дзену – японського вчення, яке прирівнюється до йоги!».


Свідоцтво священика Даніеля Анжа з Франції: «Прошу вас, в ім'я Господа Ісуса Христа, не дозвольте звести себе на всі ці шляхи йоги, дзену і трансцендентальної медитації! Ці речі, здавалося б, мають невинний, нейтральний вигляд. Хатха-йога може видаватися невинною грою, але діє, як гашиш: ви почнете з нього, але це веде до щораз сильніших наркотиків. Йога – це не заспокоєння нервів (навпаки, справжнє заспокоєння вам принесе молитва). Серйозною проблемою є те, що йогу подають вам як дорогу спасіння. Я дуже добре знаю, що кажу. Я формувався цим 10 років і в результаті опинився у відділенні психіатрії. Тільки дивом я уникнув стану прірви, і говорю вам це тільки тому, щоб застерегти вас від цих прірв. Не дозвольте зв'язати себе цими техніками, бо це означало б вирватися з рук Ісуса. Ви будете позбавлені можливості з'єднатися з Богом (Любов'ю), тому що для Далекого Сходу Бог не існує. Це тільки «велике космічне все», в якому ви розчинитесь, як крупинка солі в морі. Ці техніки пов'язані з реінкарнацією (перевтіленням), а це жахливо. Тільки уявіть собі, що всі ваші вчинки нібито є автоматичним наслідком ваших попередніх життів. Ви самі бачите цю порожнечу і можна збожеволіти, дивлячись, як часто християни тут блукають, ніби сліпці зі зав'язаними очима, не знаючи, куди йдуть».

Прем-йога - різновид йоги


Засновниця руху «Фоколяре» К’яра Любіг під час своїх подорожей отримала від індуїстів та буддистів декілька почесних докторатів, як жест єдності. На знак такої єдності вона разом з ними медитувала і заявила, що пережила духовні вібрації. Вона також сказала, що вирішила заснувати йогу любові – прем-йогу (фоко-йога). Отець Жак Верлінде, який пройшов довгий шлях (десять років) східними релігійними системами, також відкрився цим духовним вібраціям. Після свого навернення він каявся, навіть пройшов екзорцизмом. Він свідчить: «Для любові необхідні двоє – Бог і Його крихітне сотворіння... В індуїзмі бог не є особою, а тільки якоюсь вібрацією». Якщо цей «вібруючий дух», якого прийняла К’яра Любіч, проникнув також до цілого руху Фоколяре, який вона заснувала і яким керувала, то необхідно за це прилюдно каятися! Якщо проповідувані тут любов і єдність сумісні з йогою, то це в жодному разі не та Любов, якою є Ісус, і це не та єдність, за яку Він молився перед своєю смертю. На такій духовній основі Боже слово стає тільки фразою, а не «словом життя».

Трансцедентальна Медитація (ТМ)


ТМ однозначно походить з індуїстського вчення. Тут бог безособовий, життя – це кругообіг, тут людина сама може досягти досконалості, гріх нібито можна подолати шляхом медитацій, тут вважають, що Ісус Христос не був Спасителем світу і Сином Божим, а тільки пророком. Такий збір єресей походить з індуїзму. ТМ як форму йоги започаткував ґуру Деві, а розвинув і опрацював його учень, Махаріші Махеш Йогі. Кожен, хто бажає взяти участь в TM, спочатку повинен пройти обряд посвячення, під час якого прикликають на допомогу ґуру Деві та індуїстських божків. Отже, тут мова йде про головний загальний знаменник зі спіритизмом. Під час вступної церемонії учень отримує від свого вчителя т.зв. мантру. Індолог Кодлер говорить: «Мантри – це магічні вислови або чародійні формули. Мантрою часто буває ім'я якогось язичницького бога або духа, невідомого для медитуючого. Тут бачимо абсолютно ясний зв'язок з магією».
ТМ намагається власними методами розширити свідомість і таким чином отримати космічну божественну свідомість. Як і в інших формах йоги, в ТМ це також веде до придбання паранормальних здібностей. Поставмо собі питання: Для чого ці здібності і хто через них діє? Ці здібності не ведуть до поширення Божого Царства, до порятунку безсмертної душі від вічної погибелі, не ведуть до особистої святості, основаної на смиренні, але ведуть до втрати Христа, а тим самим і спасіння. ТМ – це індуїзм в цукровій глазурі. Його чисто релігійний характер спритно замаскований гаслами, які звучать науково, щоб західноорієнтована людина попалася в їх пастку. Крім медитації, необхідно поклонятися божественному вчителю (не Господу Ісусу Христу). Це явне ідолопоклонство!

Християнський лікар Манфред Хайде пише, що медитація викликає у багатьох медитуючих серйозні психічні проблеми, як наприклад: безсоння, страх, порушення концентрації, відчуття ізоляції, депресії, надмірна чутливість, а також фізичні проблеми. Понад 70% медитуючих спонтанно висловилися, що через медитації у них виникли проблеми з психікою. У практикуючих TM можна помітити порушення власної ідентичності. Логічне мислення медитуючого щораз більше служить цій ідеологічній системі. Функції пам'яті помітно знижуються. Часто настають стани галюцинацій. ТМ – це не тільки дорога відступництва від Христа, але і втрати здоров'я!


Плоди східних медитацій


О. Жак Верлінде
працював нуклеарним хіміком. Коли в 1968 році він зустрівся з Махаріші Махеш Йоги, його життя докорінно змінилося. Спочатку він поїхав за своїм ґуру до Іспанії, потім до Індії. У 1971-1974 роках він, як губка, жадібно вбирав вчення великих вчителів індуїзму, практикував йогу та інші техніки, які обіцяють вступ в божество і досконалість. Він цілі місяці медитував, майже без їжі і без сну. Він пережив «самадхи» – повне з'єднання з собою – як захват, але це зовсім не принесло щастя. Після цього всього відчував «безмежну порожнечу». Після свого навернення він говорив: «Хто маленькими кроками піде цією дорогою, почне займатися трохи йогою, трохи спіритизмом, заграє з окультизмом, дозволить себе трохи ввести до езотерики, то тим самим споживає по краплях отруту. Не слід також забувати, що індійські мантри, які отримує людина при посвяченні, містять в собі імена божків. Отже, неможливо проводити трансцендентальну медитацію нейтрально. Якби я вам переклав з санскриту тексти, які під час мантр знову і знову повторюються, то ви би зрозуміли, що вони означають: «Упадаю перед цим або іншим божеством і прикликаю його». Як можу я, будучи християнином, який повинен взивати тільки Христа, повторювати півгодини слова з таким значенням? Це справжнє ідолопоклонство, навіть якщо проводиться несвідомо. Крім цього, особа, посвячена в обряді ініціації, одержує від імені божества ряд предметів, які мають глибоку символіку. Такими символами людина віддає себе божкам.

Тому хочу з усією серйозністю перестерегти перед спробами включити йогінські практики, мантри та інші східні ритуали до християнського середовища. Дехто може мені закинути нетолерантність, однак на основі особистого досвіду я не можу говорити по-іншому. Можливо, мій досвід був екстремальним, але саме в цьому його перевага: він допомагає відкрити очі. Хто щойно почав практикувати йогу, не зауважить небезпеки, що вступив на дорогу, до кінця якої не хотів би дійти.

Неможливо проводити ці техніки, які ведуть до злиття і роблять нас медіумами космічних сил, і при цьому залишитися непошкодженим, тому що ці техніки дуже ефективні, як в малих, так і у великих дозах. Їх ефективність полягає в тому, що вони відкривають людину і роблять з неї медіума. Рано чи пізно це призводить до того, що людина стає жертвою істот, з якими радше не хотіла б мати нічого спільного. Багато хто вважає цю пересторогу перебільшеною, але я щодня переконуюся в її істинності, працюючи духовним провідником молодих людей, які мають схильність до таких експериментів. Ця схильність пов'язана з баналізацією окультних технік і практик в рамках Нью Ейдж. Цей рух об'єднує в собі індуїстські техніки, китайську релігійність, а також окультні практики (від магнетизму до ченнелінгу). З цим усім пов'язані методи альтернативної медицини і деякі вступні практики езотеричних шкіл. Кожен може тут знайти для себе якусь пропозицію: альтернативну медицину, екологію, природні оздоровлювання і т.п., але на цьому, як правило, не зупиниться, а крок за кроком йде далі. Рано чи пізно закінчить техніками релаксації, які відкривають людину т.зв. космічним енергіям».


Заклик чеського лікаря: «Я практикувала йогу протягом восьми років. Їздила в літні табори, ходила на курси, на різні зустрічі, а в 1979 році один місяць провела в Індії в індуїстському монастирі недалеко Мадраса. Щойно там мені відкрилися очі. Тоді я пережила велику кризу, я ледь не заплатила за це життям. Але Господь Ісус мене врятував. З того часу я живу життям віри, а зі своїм фальшивим духовним минулим я радикально порвала. Іншої дороги нема. Не можна служити Богу і демонам! Перестерігаю: християни мусять знати, що йога є наркотиком! Це вони повинні дізнатися від церковного авторитету, від священиків і єпископів. Миряни для цього завдання заслабкі».

На підставі індуїзму діють різні ґуру, яких люди вшановують як богів (Саї Баба, Махаріші Махеш Йоги, Шрі Чінмой...). Також на підставі індуїзму поширюються різні секти, найбільш відома – це секта кришнаїтів.

Якщо людина займалась чи навіть цікавилась цією окультною практикою, то повинна зробити відречення від духів, які приховуються за йогою, а також щиро розкаятись перед Ісусом за цей гріх ідолопоклонства. Це не є невинна забавка чи спорт, а реальна небезпека втрати вічного спасіння!