Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Є ХТОСЬ ТАМ, НА НЕБІ?

Як реакцію на статтю відомого астронома один гуморист намалював людину, яка стоїть на землі і гукає в небо: "Є там хтось, хто міг би відповісти?" Таким є одне з запитань модерної людини.

Людство відкрило деякі таємниці природи, але постійно запитує, якою є причина його існування на землі. Хотіло б дізнатись це в безмежному всесвіті, але його телескопи не приносять йому жодної розумної відповіді. Наука частково пояснює, "як" відбуваються певні явища, але не знає, виходячи з цього, "чому" людина існує, відносно її щастя, терпіння, прагнення справедливості, а також її нахилу до злого.


Життя без цілі є порожнім, беззмістовним. Що рухає нашим життям і надає йому вартість? Подивімось на радість дітей, які біжать до своїх батьків. Звідки походить ця радість? Є це любов, яка приносить радість і надає речам зміст. Хіба не є це любов, яка нас перевищує? Або захоплення красою природи, прагнення творити добро і відчувати себе потрібним – це лише інстинкт і наслідок зіткнення атомів? Існування людини не може бути наслідком випадковості. Є можливим припустити, що в історії всесвіту є якийсь проект. Але як зрозуміти цю історію і збагнути це послання? Воно говорить про байдужість чи про надію?

Чи не є це запитання без відповіді? Ні! Це є голос Євангелія. Відповіді нам дані. Маємо їх в наявності, тому що Бог говорить до нас. Він з'явився і сьогодні ще з'являється тим, які Його шукають.