Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 28 листопада 2019 р.

Великобританія: Святі Меси для ЛГБТ “гордості” підкорюють католицькі єпархії

Католицька Церква в Англії, йдучи за прикладом Англіканської та Пресвітеріанської Церков, відкриває двері для благословення гомосексуальних відносин через так звані “ЛГБТ+ Меси” та єпархіяльні комісії по пасторації ЛГБТ+ католиків. У Великобританії цей рух наближення ЛГБТ осіб до Католицької Церкви очолює кардинал Вінцент Ніколс. Моральний і духовний занепад веде до втрати віри та апостазії від Бога. Також нещодавний скандальний випадок у Відні, де католицький священик дав шлюб двом лезбійкам, стане ще одним прецедентом для цілої Католицької Церкви. В Австрії прихильником руху ЛГБТ є кардинал Крістоф Шенборн. Католицька Церква на чолі з папою Франциском щораз більше рухається у напрямку ідей гуманізму, гендеризму, релігійного синкретизму та світового братерства Нью Ейдж.

Подаємо статтю італійського публіциста Сабіно Пачіолла (Sabino Paciolla) про нову пасторацію ЛГБТ+ католиків з прямого благословення єпископів.

АНГЛІЯ: Католицька єпархія Сальфорду на північному-заході Англії стала останньою з католицьких єпархій Великобританії, яка впровадила в себе “Меси-ЛГБТ”. У Солфорді, як і в інших єпархіях, ЛГБТ+ Меси підтримуються місцевими єпископами.

На сьогоднішній день, оголошення про ці Меси стали доступними в багатьох церквах та на різних офіційних парафіяльних та єпархіальних сайтах. Багато з цих реклам прикрашені прапорами веселками або популярні католицькі релігійні атримути, такі як, хрест або Святе Серце – розфарбовують в кольори веселки. Багато груп, які беруть участь в організації цих Мес, також беруть участь у місцевих “Гей-прайдах”.

У жодному з цих оголошень або офіційних публікаціях про ці Меси, не є вияснено авторитетне і незмінне вчення Католицької Церкви, згідно якого гомосексуальні акти є у своїй суті гріховними.

Ключову роль у просуванні та підтримці багатьох цих Мес відіграє група “Квест” (“Quest”). На своєму веб-сайті «Квест» зазначає, що бажає бачити “прийнятими Католицькою Церквою гомосексуальні відносини”, і що їх мета – допомогти гомосексуалістам примирити свою католицьку віру з “повним вираженням своєї гомосексуальної природи”. На своїй щорічній конференції, у 2018 році організатори Квест показали відео-презентацію, спеціально записану відомим священиком гомосексуалістом о. Джеймсом Мартіном.

Це збільшення ЛГБТ + Мес по всій країні було ласкаво прийняте ЛГБТ+ католиками з Вестмінстеру. Ця група користувалася багаторічною підтримкою кардинала Вінсента Ніколса, який є їхнім місцевим ординарієм, а також і старшим католицьким релігійним діячем в Англії. У березні цього року, цій групі було організовано привілейоване місце на папській аудієнції на площі Святого Петра в Римі, після чого, вони були запрошені на особисту зустріч та фотозйомку з папою Франциском. Їх представив папі Франциску Мартін Пендерграст (Martin Pendergrast), ех священик, який з 2006 року перебуває в цивільному шлюбі з Юліаном Філоховським, колишнім главою Cafod (“Католицьке агентство з питань розвитку за морем”, що займається питаннями подолання бідності та страждань у країнах, що розвиваються).

“Католики ЛГБТ+ Вестмінстеру” зустрічаються з Папою Франциском 6.03.2019

Солфордська (Salford) єпархія


Єпархія Салфорду – це остання єпархія в Англії, яка 12 жовтня впровадила ЛГБТ+ Месу в церкві Святого Імені в Манчестері. Веб-сайт «Квесту» стверджує, що вона відіграла вирішальну роль в організації цієї ініціативи в Салфорді:

“Початок актуального розвитку сягає зустрічі між тодішнім президентом місії Рубі Алмейдою, Гецом Ходжсоном, отцем Паулом Делі та єпископом Джоном Арнольдом у вересні 2017 року, коли обговорювалася можливість тісніших зв’язків між католицькою спільнотою ЛГБТ+ та єпархією Сальфорда. Єпископ Джон дуже підтримував цю ідею і так само проявив себе в наступних відносинах з їх представниками».

6 жовтня, єпископ Арнольд оприлюднив Месу під час програми “Sounds”, що транслювалася в неділю вранці на BBC Radio 4.

У електронному листі, надісланому духовенству своєї єпархії, єпископ Арнольд сказав, що він є задоволений подією.

“Дякую, я маю на увазі, гарне планування та організацію. ЛГБТ-Меса пройшла дуже добре, краще, ніж очікувалося. Атмосфера була дуже хороша, і коментарі людей, що виходили були одноголосно підбадьорені. Там було близько 300 людей. Ця спільнота включала в себе родини, друзів та інших, які просто були там, бо вважали, що це важлива подія. Тепер ми повинні побачити, що організатори хотіли би планувати на майбутнє. Хоча корисно визнати потреби групи, важливо також не організовувати речі таким чином, щоб ізолювати їх від парафіяльного життя. На Месі були присутні лише два голоси невдоволення, їх грубість перекреслили значення будь-якого їх твердження, яке вони, хотіли зробити (ред., так єпископ говорить про свідомих і правдивих католиків). Я дякую спільноті єзуїтів, які дали можливість провести цей захід у “Святому Імені” та всім, хто долучився до цієї події”.

Кліфтон (Clifton)


У Кліфтонській єпархії “ЛГБТ+ Меса” розпочалася в березні цього року в парафії святого Миколая з Толентіно в Брістолі. На веб-сайті парафії уточнюється, що таку Месу бажав безпосередньо єпископ Деклан Ланг (Declan Lang), місцевий ординарій.

“Єпископ Деклан хоче висловити душпастирську опіку та турботу про нашу католицьку спільноту ЛГБТ+, і тому він попросив церкву Св. Миколая з Толентіно відслужити декілька Мес для цієї спільноти і їхніх друзів, родин, та для всіх, які бажають брати в ній участь.

Намір полягає не в тому, щоб ізолювати, а гарантувати теплий прийом та інтегрувати цю спільноту до Церкви”.


На цьому ж веб-сайті також показано зображення скульптури Пресвятого Серця Ісуса, яка є більша від хреста і пофарбована у кольори веселки. Парафія рекламує свою Месу плакатом, який містить зображення хреста з кольорами веселки.


Меси також виставляються на офіційному єпархіальному сайті.

«Квест» пояснює на своєму сайті, що Меси в єпархії розпочалися минулого року після зустрічі з єпископом Лангом:

“Джон Фланнері, член Квесту та президент Рубі Алмейда, зустрілися з єпископом Декланом Лангом у листопаді 2018 року. Єпископ Ланг схвалив ідею проведення Меси для ЛГБТ+, їхніх родин та друзів. Тепер, менше ніж за три місяці, відбудеться серія Мес у церкві св. Миколая з Толентіно в Істоні, Брістоль “.

Ноттінгем (Nottingham)


Ноттінгемська єпархія організовує щорічну ЛГБТ+ Месу та провела одну ЛГБТ Месу з нагоди Пам’яті всіх померлих, 2 листопада 2019 року. На плакаті, що рекламує події, зазначено:

“ЛГБТ МЕСА: Отець Саймон Робсон, OP відслужить Месу для ЛГБТ-католиків, їхніх родин та друзів у суботу 2 листопада в церкві Святого Серця, 25 Mare Road, Leicester, LE5 ​​3HS, о 14:00. Це день пам’яті померлих. Ми згадаємо всіх, які загинули, були катовані, та вбиті через свою ідентичність статі або сексуальну приналежність. Запрошуємо усіх!”

На веб-сайті Ноттінгемської єпархії розміщена сторінка з явним погодженням “Пасторації ЛГБТ+” зі сторони єпископа Патріка Маккінні (Patrick McKinney). У його повідомленні сказано:

«Єпископ Патрік бажає всім сердечного прибуття в єпархію; це включає також членів спільноти ЛГБТ+. Щоб показати та поділитися Доброю новиною про Божу любов до всіх, єпископ створив пастирське служіння, зокрема для ЛГБТ+ осіб, їхніх родин та друзів. ЛГБТ+ католики розділяють своє життя як учні Господа Ісуса, з усіма іншими групами та спільнотами нашої єпархії; ми збагачуємось і зростаємо разом, як Тіло Христове».

Нортгемптон (Northampton)


Минулого року, єпископ Петер Дойль (Peter Doyle) з єпархії Нортгемптон, відвідав конференцію групи «Квест». Перебуваючи там, він взяв участь у круглому столі на спеціально записаній відео-презентації, яку відомий священик гомосексуаліст о. Джеймс Мартін зробив для даної події. У звіті на сайті «Квесту», написано:

“Єпископ Петро з запалом говорив від імені єпископів, при цьому визнаючи, що серед його співбратів існує певна різноманітність точок зору по питанню ЛГБТ+. Важливий факт, що він є першим єпископом, який відвідав конференцію протягом багатьох років».

У 2015 році єпископ Дойль дав інтерв’ю Ватиканському радіо, в якому висловив припущення, що католицьке вчення через майбутні синоди зможе в перспективі розвинутися аж до того моменту, що погодиться на “гомосексуальні відносини”. На запитання, чому більше не було сказано про проблеми ЛГБТ у жовтні 2015 року на Синоді у справах сім’ї, він сказав:

“Я думаю, що поєднання цього факту є надто важким, навіть шляхом основи теологічної антропологію, припускаю…, що те, маю на увазі, наше розуміння Писання, чоловіка і жінки …, на даний момент немає простору для гомосексуальних відносин. І тому, вважаю, що вони сказали це в якийсь спосіб. Отже, в дійсності вони цього явно не сказали, але в серці себе запитую, чи не кажуть вони: “Ми не знаємо, що робити”. Зараз це не дуже вигідно для цих славних осіб, але, можливо, щось з’явиться несподівано, але наразі питання, здається, було відкладено набік”.

На запитання, чи є необхідність у більших теологічних дослідженнях цих питань, він відповів:

“Що ж, я думаю, що це має статися чи не так? Думаю, що ми не можемо залишити людей у повітрі чи на хмарах. Господь любить нас усіх, тож якимось чином ми повинні знайти певний спосіб, щоб охопити всіх. Але на даний момент це справжній виклик, і я власне не вважаю, що ми насправді розпочали підходити до цього серйозно. Я думаю, що нам був би потрібен окремий Синод присвячений лише цьому”.

Єпископ Дойль є президентом Комітету для Подружжя та Сімейного життя Католицької Єпископської Конференції Англії та Уельсу та член Департаменту Освіти та Навчання.

Міддлсброг (Middlesbrough)


Починаючи з грудня 2017 року єпархія Міддлсброгу щомісяця проводить ЛГБТ+ Меси. Вони проходять в знаменитому Bar Convent di York (Бар-монастир в Йорку), найстародавнішому католицькому монастирі в Англії, історія заснування якого сягає 1686 року.

Єпархія Міддлсброгу пропагує веб-сайт Middlesbrough Diocese LGBT+ Ministry на своїй офіційній єпархіальній сторінці. Ця ж веб-сторінка також пропагує групу у Facebook,присвячену цьому “служінню”. У червні цього року, на цій сторінці у Facebook, було опубліковано альбом фотографій, які виявляють участь групи у “Pride” Йорку. Цю подію була організована місцевими студентами.

На сайті ЛГБТ+ служіння Міддлесброгнської єпархії чітко видно, що залучені особи в своїй активності, відчувають підтримку свого місцевого ординарія, єпископа Террі Маккінні (Terry McKinney). Про це вони заявляють на своїй головній сторінці:

“Наш Батько, єпископ Террі, ясно стверджує, що тут є теплий прийом для всіх, і що це, зокрема, члени спільноти ЛГБТ+, їхні друзі та рідні”.

Вестмінстер (Westminster)


Підтримка «Квест» з боку єпархій, єпископів та католиків по всій Англії не є дуже вразливою, оскільки, беручи до уваги, ще в 2017 році кардинал Вінсент Ніколс (Vincent Nichols), – найстарший католицький священик в Англії, – написав священикам, рекомендуючи їм використовувати «Квест» для духовного проводу “тих, які живуть з нахилом до тієї ж самої статі і часто дуже стурбовані за свій шлях до Бога та свої відносини з Церквою”.

Раніше «Квест» була виключена з архієпархії Вестмінстеру попередником кардинала Ніколса, кардиналом Юмом (Hume), через її явне пропагування гомосексуальної поведінки, що суперечить католицькому вченню.

У січні цього року, кардинал Ніколс відслужив Месу для групи ЛГБТ+ католиків у Вестмінстері. Також ще раніше, у 2015 році, він відслужив подібну Месу для такої групу.

У 2012 році ЛГБТ Меса у Вестмінстері була перенесена з церкви Нашої Пані Успіння (на вулиці Warwick), до церкви Непорочного Зачаття, якою опікуються єзуїти (на вулиці Farm). На момент переїзду кардинал Ніколс виступив із заявою в наслідок занепокоєння, згідно яких Меси були використані для пропаганди гомосексуального способу життя. У цій заяві він зазначив, що “береться до уваги обставини, в яких служаться ці Меси, гарантуючи таким чином, щоб їх мета була респектована і щоб не було причин для плутанини чи протидії щодо позитивного вчення Церкви про значення людської сексуальності або про моральні імперативи, які випливають із того вчення, яке ми підтримуємо і до якого ми всі схиляємося ”.

У липні цього року група знову взяла участь у Лондонському “Прайді” і на своїй сторінці в Facebook вони перейменували Месу, яка слідувала за ним “наша пост-Прайдівська Меса”.

Попередньо ця група користувалася явною підтримкою кардинала Ніколса для участі в процесії.

Домашня сторінка їхнього веб-сайту містить зображення, яке також походить з акції “Гей-Параду”.

Джерело: 

Sabinopaciolla.com