Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 18 листопада 2013 р.

Моральна оцінка сурогатного материнства та штучного запліднення



Що таке «сурогатне материнство»?
Це штучний метод зачаття дитини під заказ у лабораторії в пробірці (in vitro), без статевого акту між чоловіком і жінкою. У такому випадку дитина стає плодом технології, річчю, яку можна купити чи замовити. А жінку, яка погодиться за винагороду виносити цю дитину – називають «сурогатною мамою». Її в жодному разі  не можна назвати «мамою». Такі жінки втратили материнське серце, а бачать тільки гроші.
Ідеологія бізнесу з дітьми
Підставою ідеологічної брехні є зростання неплідності. ВООЗ стверджує, що 10-15 % подружніх пар у світі є неплідні і цей процес зростає з кожним роком на 2 млн.  В Україні 1 млн. подружніх пар є неплідні, а це кожне 5-е подружжя.
У 1978 році появилася на світ перша дитина з «пробірки». До сьогоднішнього дня маємо 4,3 млн. таких дітей. Але статистика показує, що при цьому знищили не менше 120 млн. дітей, які були на перших етапах розвитку. Науковці стверджують, що загалом народження однієї дитини зачатої in vitro припадає бл. 90 знищених зародків.  Бізнес репродуктивних технологій побудований на гріху вбивства -  смерті ненароджених дітей та бунті проти живого Бога.
Репродуктивні технології в Україні
В Україні ведеться велика реклама репродуктивної технології. На жаль, ми уже маємо 32 таких центри, де під т.зв. «харитативними» гаслами пропагується донорство яйцеклітин, штучне запліднення та сурогатне материнство, яке в Україні було підступно узаконено. У жодній країні ЄС не є узаконено сурогатне материнство, а в Італії, Австрії, Франції, Швеції, Норвегії та Німеччині навіть карається законом. В що хочуть перетворити українських жінок? Скандальний випадок торгівлі дітьми викрила Харківська прокуратура в Харківському «Центрі сурогатного материнства» у 2013 році (Газета «Факты», 3 квітня, 2013,ст. 8).
Моральна оцінка сурогатного материнства та штучного запліднення
Слід зазначити, що «сурогатне материнство» та штучне запліднення є тяжким  гріхом і моральним злом. Всі особи, що свідомо чи несвідомо залучені до процесу штучного запліднення перебувають у стані важкого гріха, тому що беруть участь у вбивстві зачатих дітей (ембріонів) та втручаються до Божого плану творення. Тільки Бог є той, Хто творить усе нове. Людина, яка намагається зайняти місце Творця, через нові технології приносить лиш смерть і зло. Моральний принцип є такий - не усе, що технічно є можливим є морально сприйнятним. Тому бажання мати дитину не дає жодного права на дитину, створивши її як технологічний продукт. Крім цього спричинена безплідність в населенні вважається як наслідок гріха та Боже покарання.   
При штучному заплідненні виготовляють надлишок ембріонів, які використовують для повторної проби імплантувати їх в організм жінки, експериментів, косметики чи просто їх заморожують, де 75 % їх помирає.
Через штучне запліднення доходить до:
1.      втрати усвідомлення цінності людського життя на ранніх стадіях життя;
2.      втрати розуміння дитини як Божого дару;
3.      порушує право дитини народитися в сім’ї;
4.      порушує єдність подружньої пари;
5.      вірність подругів та нерозривність шлюбу;
6.      стягується на сім’ю духовне прокляття.
«Що ви зробили одному з оцих найменших, ви мені зробили» (Мт. 25:40).