Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

вівторок, 1 жовтня 2019 р.

СТРАХ

Вперше у Божому слові страх згадується вже в книзі Буття в 3 главі, коли Бог шукав Адама, а той відповів, що злякався, а тому сховався.

Протягом свого життя людина відчуває страх з різних причин: з смерті, з життя, з минулого, з майбутнього, з темряви, з людей, з висоти... Звідки ж походить це почуття страху і невпевненості?


Бог створив людини без цієї патології, але через перший гріх прийшло прокляття на весь людський рід, а ним і страх. Це були перші слова Адама після гріхопадіння. Для нашого праотця це було чимось новим, але від того часу страх супроводжує нас на кожному кроці.

Господь не хоче, щоб ми були рабами страху, щоб не тряслись перед кожною невідомою ситуацією в житті, але щоб були вільними від цього наслідку гріха Адама і Єви. Він дав нам вихід, як можемо визволитись від страху. Ця дорога називається Ісус Христос.

Божий Син прийшов у цей світ, щоб перемогти і знищити причину будь-якого страху - відділення від Бога. У Біблії 365 разів написано: не бійся! Практично на кожен день року маємо Боже підбадьорення, що не потрібно боятись, бо Господь є з нами, а тому немає жодної причини для страху, бо наше життя є в руках Всемогутнього Бога і ніхто і ніщо не зможе нам зашкодити, бо ми є дітьми Божими.

Святі мали лише один вид страху - прогнівити Творця своїми гріхами і потрапити до пекла. Всі інші причини панічного страху є невиправданими, а їхньою основою є наша недовіра до Бога.