Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

четвер, 21 листопада 2019 р.

ПЕКЛО ІСНУЄ. ЯКІ ГРІХИ ВЕДУТЬ ЛЮДЕЙ ДО ПЕКЛА?

Як уникнути це місце терпінь? 


Про пекло серед християн сьогодні говориться мало. Дехто оправдовується, не говорить тому, щоб не травмувати людей, не робити тероризму або це не в моді. Існують навіть єресі, які відкидають існування пекла чи його вічність. Сам Ісус говорить про пекло в Євангеліях 18 разів. 

Часто християнам і світу представлявся фальшивий образ Ісуса: Ісуса добрий і милий, але який нічого не говориться, що він є також справедливий Бог і Суддя. 

Ісус ніколи не говорить про милосердя без справедливості. Хто є християни? Це ті, хто наслідує Ісуса і його навчання. А одночасно християни рахуються і вірять в існування Божого суду, неба або вічного засудження у пеклі.

Хто є ті, хто йде до пекла?

До пекла потрапить той, хто хоче там іти або через свою вину! Бог нас не створив для пекла. Не існує предестинація до пекла, як вважав Лютер і Кальвін. Бог нас створив для неба, навіть не для чистилища. Але кожен має прийняти середники спасіння, щоб не потрапити до пекла (прийняти Ісуса і дорогу покаяння). Але хто скаже: "Я хочу до пекла!" Думаю, що нема таких людей. Але він нічого не робить, щоб там не потрапити. Багато людей відкидає середники для спасіння, бо роблять все, що їм хочеться. Тим вони роблять вибір, що там хочуть іти. 

Бог дає людині свободу - право вибору. "Скільки разів, ми - люди, своїми гріхами заслуговували на пекло через мої пристрасті і гріхи", - говорили святі. 

Св. Франциск з Джероламо: Одного разу святий проповідував Боже слово на площі в Неаполі. Приклад про в Неаполі. Але через вікно йому заважала своїми жестами і насмішками молоду жінку, поганого життя, Катерина. Він мусів зупинити проповідь. Наступного дня він прийшов знову на ту площу, щоб проповідувати, але її вже не побачив. Св. Франчиск запитав: "А де ця жінка?". Люди йому сказали, що цієї ночі раптово померла. Він пішов до померлої в оточені інших людей і запитав її в ім'я Ісуса Христа: "Катерино скажи мені де ти є?". Він почув голос: "Я на місці вічних мук. Я засуджена в пеклі назавжди" (записи з документів канонізації).

Читати також:
Кожен день помирають люди. Більшість з них йдуть до пекла. Вузька є дорога до неба і мало є тих, хто нею ходить. 

Св. Тереза Авільська мала видіння пекла: пекло є недопорівняння з фізичними терпіннями, більше того, що описується в християнських книжках. Незгасаючий вогонь палить із середини душу. 

Св. Августин: "Які гріхи ведуть до пекла? Гріхом ангелів була гордість, найбільшим гріхом людей, через які багато є засуджені є хтивість - нечистота". Сьогодні світ переповнений аморальність та індустрією цього виду гріха. 

Люди потрапляють до пекла через важкі гріхи, з яких не хотіли каятися. Ап. Павло перелічує їх: "Учинки тіла явні: розпуста, нечистота, розгнузданість, ідолослужба, чари, ворогування, свари, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, зависті, п"янство, гульня і таке інше, про що я вас попереджаю, - як я вже раніше казав, що ті, що таке чинить, царства Божого не успадкують" (Гал. 5,19-21) 

Видіння пекла св. Дона Боска: Він бачив як молодь падала в пекельну яму через нечистоту і погані Сповіді (не сповідалися добре з гріхів нечистоти,не каялися правдиво, а їх скривали чи недоговорювали). 

Опис кар пекла: мучені вогнем, який не згасає ніколи; знаходяться під прокляття і відкиненням від Бога на віки; не можемо бачити Того, Хто їх сотворив. 

Св. Фаустина Ковальська бачила різні пекельні кари: 

1) втрата Бога; 

2) постійні закиди совісті; 

3) свідомість того, що цей стан не зміниться вже ніколи; 

4) вогонь, який палить душу. Цей духовний вогонь був запалений Божим гнівом; 

5) постійна темрява. Проте демони і люди бачать один одного та все зло других і власне; 

6) постійне товариство з сатаною; 

7) спільні кари - відчай та ненависть до всього. 

Існують особливі кари, які є страшні і неописані. Якими почуттями і пристрастями хтось грішив, такий вид терпінь він переносить. 

Якби засуджені душі мали хоч одну хвилину для покаяння, то пекло було б порожнім. Але навіть тої 1 хв. вони не мають. Час Божого милосердя і спасіння вичерпався. Після смерті прийшов час Божої справедливості. Це тверда реальність! Її нам передає Ісус у Божому слові. 

"Вогонь пекла не загасять навіть води всіх морів і океанів, - говорять святі, - але одна крапля щирого жалю за гріхи". Потрібно прийти з своїми гріхами до Ісуса. Його любляче Серце є відкрите для кожного грішника, який шукає спасіння і примирення з Богом.