Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

суботу, 4 січня 2020 р.

РАХУВАТИСЬ ЗІ СМЕРТЮ, З ВІЧНІСТЮ І З ПЕКЛОМ – ЦЕ МУДРІСТЬ

Хто при житті не хоче вірити в пекло, то після смерті до нього впаде.
Одна дівчина йшла до храму. Священик мав коротку проповідь. Прочитав зі Святого Письма: „Підуть у вічний вогонь, де буде плач і скрегіт зубів”. Потім нагнувся з проповідальниці і сказав: „Тільки одного боюся, вічної погибелі.” Потім сумно подивився на людей. Через слово прийшов Божий Дух і почав сильно діяти і на дівчину, яка собі нараз усвідомила: Але і я можу загинути навіки! Тяжко висловити це словами, цю реальність глибокого болю перед страшною небезпекою, яка мені особисто загрожує. Це треба пережити.
Дівчина близько трьох тижнів переживала страшну депресію, що власне вже є засуджена. В такому стані прийшла до храму.
Священик прочитав Євангеліє про Доброго Пастиря і почав говорити про Ісуса – „Хто повірить в Христа і прийме Його, той спасеться.” Дівчина щиро повірила і усвідомила, що має вічне життя. Прийшла велика радість і мир.
Думка про пекло має нас вести до того, щоб ми до нього не пішли.
Якщо десь буде стояти посудина з сильною отрутою, мушу перед нею перестерегти, намалюю череп з кістками і напишу: „Обережно, смерть!” Який це був би злочин, коли б написали: „Кока-кола.” Що станеться в годині смерті з такими людьми, які відкинули пересторогу перед пеклом – вічною смертю? Бог є милосердний, але і справедливий. Стукає у двері нашого серця і хоче дати нам вічне життя. Це життя є у Його Сині. Милосердя – прощення гріхів – є в Ісусі Христі. Хто Його відкине, відкине Милосердя і вічне життя. Ми спасенні у Христі, ніде інше. Жодні філософії, психології, чужі релігії, модерні теології, жодні медитаційні техніки, жодна наша доброта нас не спасе. Спасіння є тільки у Христі. Ісус на Голготі, сказавши слова „Елої, Елої”, пережив саму сутність пекла, тобто відлучення від Бога. Ісус на Голготі переміг гріх, диявола і пекло. Хто прийняв Ісуса Христа і в Ньому залишається, той вже має вічне життя, і ні гріх, ні диявол, ні пекло не має над ним влади.