Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 24 лютого 2020 р.

ЯК УНИКНУТИ КОНФЛІКТІВ У СІМ"Ї?

Як часто у наших родинах виникають конфлікти? І у чому їх причина? Спробуємо на одному конкретному випадку розібратись з цим.

Після чергової сімейної сварки дружина каже до чоловіка: "Слухай, може б ти пішов до наших сусідів і подивився як їм вдається так мирно жити? Хай би вони поділились своїм досвідом, щоб і ми повчились від них."

Чоловік зітхнувши погодився. Ті конфлікти і сварки, які постійно виникали у їхньому домі набридли і йому самому.

Привітавшись з сусідами, він увійшов і розпочав спостерігати за ними. Ця сім'я саме наводила порядок у домі. Дружина витирала від пилу велику вазу, а в цей момент задзвонив телефон.

Вона поставила вазу на край столу і відійшла, щоб відповісти на дзвінок. І саме в цей час чоловікові щось було потрібно взяти у кімнаті. Він зайшов і проходячи повз стіл зачепив вазу і скинув її на підлогу. Дружина почувши дзенькіт розбитого посуду, зайшла в кімнату. Чоловік сказав: "вибач, я був неуважний і зачепив вазу." А вона йому у відповідь: "ні, це я винна, бо поставила її на край столу. Вибач мені, будь ласка."

Сусід, який прийшов набратись досвіду, спостерігав цю картину.

А коли він повернувся додому, то дружина запитала його: "ну що, тепер ти знаєш у чому секрет їхнього спокою?"

- Так, знаю. Просто у них завжди всі винні, а у нас завжди всі праві.

Короткий, але точний діагноз відношень у родинах. Хоча у нас прийнято, що завжди хтось інший винен у наших проблемах, цей випадок показує зовсім іншу сторону медалі. Перш, ніж винуватити когось у своїх невдачах, потрібно уважно придивитись: чи немає тут часом моєї вини...

Ми маємо брати приклад з нашого Спасителя: "Я смиренний і покірний серцем". Сам Бог дає нам зразок, яким має бути наше життя і відношення до ближніх. Може спробуємо виконати Його пораду і подивимось, що з цього вийде?