Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 22 березня 2020 р.

Статистика: кількість християн у світі та переслідування за віру

Кількість християн у світі - 2,2 млрд., які знаходяться в 238 країнах світу (33,4% від всього населення світу); католиків - 1,313 млрд, протестантів – 720 млн., православних – 300 млн. 

Поганські релігії: 1,6 млрд. – мусульман, 1,5 млрд. – індуїстів, 1,1 млрд. – атеїстів; 500 млн. – буддистів; 14 млн. – ісповідників юдаїзму

Кількість католиків у світі 

«Щорічник статистики Церкви» за 2017 рік, видана у Ватикані, подає останні статистичні дані про Католицьку Церкву на світовому рівні. Серед населення землі, що налічує 7 млрд 408 млн людей, нараховується 1 млрд 313 млн хрещених католиків, що становлять 17,7 %, розподілених на різних континентах: 48,5 % всіх католиків проживають в Америці, 21,8 % — в Європі, 17,8 % — в Африці, 11,1 % — в Азії та 0,8 % — в Океанії.

Від 2016 до 2017 року кількість католиків у світі зросла на 1,1 %: показник приросту в Африці становить +2,5 %, в Азії +1,5 %, в Америці +0,96 %, а в Європі спостерігається ледь помітне збільшення кількості католиків (+0,1 %). 

Переслідування християн у світі

Американський центр вивчення світового християнства (Center for the Studies of Global Christianity) підрахував, що біля 100 тисяч віруючих віддають життя за віру щорічно – інакше кажучи, кожні 5 хвилин вмирає один християнин. 

Окрім цього, за даними дослідників, у різних країнах релігійні меншини потерпають від насильства і переслідування. Наприклад в Іраці, Сирії, Нігерії, Камеруні, Судані, Пакистані, Сомалі і Єгипті люди похилого віку, жінки, чоловіки і їхні діти християни живуть в ситуації абсолютної небезпеки: їх арештовують вдома, сажають у в’язниці за звинуваченнями в «богохульстві», жорстоко вбивають, а церкви спалюють під час Літургії.

Трістан Азбей, державний секретар Угорщини у справах переслідуваних християн, на початку ІІ Міжнародної Конференція про переслідування християн у сучасному світі сказав: «Для зустрічі тут маємо 245 мільйонів причин, бо саме стільки християн переслідують по всьому світу щодня». 

Прем’єр-міністр Угорщини - Віктор Орбан, на цій же конференції зазначив, що за статистикою, християни складають 80% людей, яких переслідують у світі за віру, і критикував той факт, що Європа досі «мовчить» з цього приводу.

За даними угорських ЗМІ, глава уряду також зазначив, що "переслідування християн в Африці та на Близькому Сході не можна відокремити від ситуації в Європі. Він ще раз застеріг, що Угорщина стоїть перед «вторгненням мусульманських мігрантів» і повинна захищатися від цього. Також є право захищати християнську культуру, наголосив доповідач, що в переслідуванні християн не йдеться тільки про напади на окремих людей чи спільноти, але «внаслідок таврування, приниження та переслідування атакують нашу культуру»