Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

понеділок, 6 квітня 2020 р.

Грошолюбство - культ золотому божку

"Корінь усякого лиха - грошолюбство..." (1 Тим. 6,10)

За гроші людина не купить собі справжніх друзів, любові, віри, душевного миру і щастя, спасіння душі, а деколи і здоров'я. Нещасливими будуть ті діти, батьки яких з дитинства орієнтують тільки на матеріальні речі - успіх, кар'єру і багатство. Навіть існують книжки такого роду інтересів: "Як виховати майбутнього мільйонера" 

Любов до грошей - це пристрасть і бич сьогодення. Така людина стає матеріалістом - думає і оцінює речі тільки в матеріальних рамках. Її серце переповнене егоїзмом, скупістю, цинізмом, холодністю до потрем інших ("Ситий голодного не розуміє!"). Тут слід пригадати собі притчу Ісуса про багача і Лазаря (Лк. 16,19-25). 

Грошолюбство часто породжує за собою інші види гріхів: вбивства, обмани, економічні кризи, крадіжки, аморальність, розбої і беззаконня. 

Ісус говорить: "Не можете служити Богові і мамоні" (Мт. 6,24). 

Не багатство, саме в собі являється гріхом, але наше відношення до нього. Багач може бути рабом грошей, а також і бідний, який мріє, завидить та прагне мати те, що багач. 

Хто має матеріальні багатства, той має їх перемінити на духовні та нетлінні скарби у небі. Необхідно, тим багатством відповідально служити Богові, Церкві і людям. Можливостей, як бути корисним і проявляти милосердя, є сьогодні дуже багато (пор. 1 Тим. 6,9-10). 

Сучасні форми грошолюбства, які духовно зв'язують людину: гральні автомати, казино, ставки.