Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 5 травня 2021 р.

Тайна Миропомазання

Миропомазання – це Свята Тайна, в якій ми отримуємо повноту дару Святого Духа. Це нагадує подію вилиття Святого Духа на апостолів у день П’ятидесятниці.

Як уділяється ця Свята Тайна?

Раніше цю Тайну міг уділяти тільки єпископ. Ця традиція збереглася у Західній Церкві латинського обряду. У Східній Церкві, окрім єпископа, цю Тайну може уділяти також священик. Вона уділяється через покладання рук і помазанням святим миром, яке освячує тільки єпископ у Великий Четвер.

Під час Миропомазання єпископ або священник промовляє слова: «Печать дару Святого Духа», помазуючи миром чоло, очі, ніздрі, уста, вуха, груди, руки, ноги людини. Отож, ми маємо віддати наші члени і самих себе на служіння Ісусові, щоб вони належали Йому і не стали знаряддям гріха.

Коли приймаємо Тайну Миропомазання? 

В нашому східному Візантійському обряді вона уділяється відразу після Св. Тайни Хрещення, а в латинському обряді – в підлітковому віці (12-15 р.).

Для чого приймаємо цю Святу Тайну? 

Щоб бути Христовими свідками і сміливо визнавати свою віру, а в разі потреби і своє життя віддати за Христа. Миропомазання людина отримує також силу жити святим життям та боротися проти гріха і диявола. Ісус сказав: «Ви приймете силу Святого Духа і будете Моїми свідками» (Ді. 1,8).